Σκουτέλης για Johnson &Johnson: «Λογικά θα ανασταλούν οι εμβολιασμοί»

Σίγουρη θεωρεί την αναστολή των εμβολιασμών με Johnson & Johnson μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο γύρω στο συγκεκριμένο σκεύασμα, ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης.

«Αυτονόητο ότι θα ανασταλούν οι εμβολιασμοί»

«Θεωρήσαμε ότι είναι το «καλό» εμβόλιο, γιατί βόλευε καθώς είναι μόνο μια δόση και

οι συνθήκες φύλαξης είναι καλύτερες από πλευράς πρακτικότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουτέλης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά εμβόλια.

Συμπλήρωσε ότι «δεν είναι κεραυνός εν αιθρία καθώς όλα τα εμβόλια βασίζονται στον ίδιο μηχανισμό δράσης και αναμένουμε τις ίδιες ανεπιθύμητες ενέργειες».

Αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής στην Ελλάδα, η ανησυχία και ο διχασμός είναι έντονος. Σήμερα, Τετάρτη 14/4 η χώρα μας παραλαμβάνει τις πρώτες 33.600 δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson.

«Δεν γνωρίζουμε την έκταση των παρενεργειών»

Ο κ. Σκουτέλης ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση και εξέλιξη του θέματος που προέκυψε με το συγκεκριμένο εμβόλιο, καθώς όπως δήλωσε «εντοπίστηκε έγκαιρα», επισημαίνοντας ότι «αν όντως είναι έτσι όπως τα λένε, στατιστικά είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες κάποιας σοβαρής βλάβης».

Πηγή: newsbreak.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκουτέλης, Johnson Johnson, Λογικά,skoutelis, Johnson Johnson, logika