Σκορποχώρι ο ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη και θα διατηρήσουμε σε τάξη τη δημόσια οικονομία» δήλωσε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa. Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι σε περίπτωση εκλογικής νίκης και σχηματισμού κυβέρνησης από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ «το ελληνικό κράτος θα δαπανά μόνον τα χρήματα που θα καταφέρνει να εισπράττει».

Αυτά είπε ο αντ’ αυτού του Τσίπρα,

προφανώς θέλοντας να απαντήσει στα όσα είπε το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα τόνιζε ότι μπορεί να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες. Είπε μάλιστα ότι είναι «απαράδεκτη» και «αποκορύφωμα ενός μοντέλου υποτέλειας» η «θεωρία» ότι μια χώρα δεν μπορεί να δρα μονομερώς: «Κάθε χώρα που είναι δημοκρατική είναι κυρίαρχη και ανεξάρτητη. Παίρνει υπόψη της το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, αλλά αποφασίζει με βάση το δικό της συμφέρον», σημείωσε και τόνισε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα «ακυρώσει» τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Αυτούς τους ανθρώπους θα εμπιστευτείτε; Που ακόμη δεν έχουν ράψει τα υπουργικά κοστούμια και σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα λένε άλλα αντί άλλων; Κι αν υποθέσουμε ότι επικρατεί η κοινή λογική κι αυτό που λέει ο Παππάς. Ότι δηλαδή δεν θα συγκρουστούν με την Ευρώπη. Το 30% του ΣΥΡΙΖΑ που είναι οι σκληροπυρηνικοί τι θα κάνουν; Η Αριστερή πτέρυγα που δεν έχει πρόβλημα σε επιστροφή στη δραχμή τι εννοούν όταν λένε ότι θα κάνουν μονομερείς ενέργειες; Και πώς θα αντιδράσουν όταν θα υπογράψει νέο μνημόνιο ο Τσίπρας;

Θα σηκωθούν και θα φύγουν; Μα γιατί δεν το κάνουν τώρα να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε; Απλά δεν το κάνουν επειδή θέλουν να έρθουν στην εξουσία και μετά… γαία πυρί μειχθήτω. Δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει όταν η Μέρκελ θα τους κουνάει το χέρι και ο Σόιμπλε θα τους τσακίζει.

Δεν τους νοιάζει αν θα κοπεί η γραμμή πίστωσης. Λέει ο Παππάς ότι η χώρα θα δαπανά μόνο όσα εισπράττει και μπράβο του. Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί δηλαδή. Μα καλά, δεν είδε ότι τα ληξιπρόθεσμα έχουν φτάσει τα 73 δις ευρώ; Δεν είδε ότι το ιδιωτικό χρέος είναι όσο ένα ΑΕΠ; Δεν βλέπει ότι η φοροδιαφυγή είναι τεράστια, κυρίως από τους ελεύθερους επαγγελματίες; Πώς θα εισπράττει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους φόρους; Θα μαστιγώνει τον κόσμο; Ή βρήκε κάποιο παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα κόβει χρήμα και δεν θα χρειάζεται να δανειστεί η χώρα;

Και τέλος, όλα αυτά που χρωστάμε με τι χρήματα θα τα πληρώσουμε; Εκτός κι αν νομίζει ότι οι άλλοι λαοί πρέπει να φάνε «φέσι» από τους Έλληνες και να τους πουν κι ευχαριστώ.

Η σύγκρουση Παππά – Λαφαζάνη είναι ενδεικτική της ανόητης προσέγγισης της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι απλά ερασιτέχνες. Είναι επικίνδυνοι για την Ελλάδα. Και καλά. Ο Λαφαζάνης είναι ειλικρινής άνθρωπος και λέει αυτά που πιστεύει πάντα. Ο Τσίπρας, ο Παππάς και οι υπόλοιποι τι είναι; Μάλλον ψεύτες και άσχετοι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα