Σκιές για στημένα ματς στο Μουντιάλ

Μια αφρικανική ομάδα «σπάει το ρόδι» και κατηγορείται ανοιχτά πλέον για χειραγώγηση αγώνων στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ανατριχιαστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν προσπάθειες των αξιωματούχων της Γκάνας να «στήσουν» αγώνες της ομάδας τους κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου Κυπέλλου αποκαλύπτει η Telegraph.

Συνολικά έξι μήνες διήρκεσε η έρευνα της βρετανικής εφημερίδας και του “Channel Four” η οποία καταθέτει αδιάσειστα στοιχεία για εμπλοκή του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας σε κύκλωμα

χειραγώγησης αγώνων του Μουντιάλ.

Στο ρεπορτάζ καταγράφεται μα εικόνα και ήχο ένας εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας μαζί με έναν πιστοποιημένο ατζέντη της FIFA), να συζητούν πως θα στήσουν αγώνες της εθνικής ομάδας της Γκάνας με δημοσιογράφους που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι επενδυτικής εταιρίας που ήθελαν να “χορηγήσουν” αγώνες.

“Μπορείτε να έρθετε σε εμάς και να μας πείτε πως θέλετε να έρθει το αποτέλεσμα”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κρίστοφερ Φορσάιθ, ατζέντης ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα της Γκάνας.

“Θα πρέπει να δώσετε κάτι και στους διαιτητές καθώς θα κάνουν αρκετή δουλειά για εσάς”, ακούγεται να λέει στο video ο εκπρόσωπος της Γκάνας που έχει δώσει στη δημοσιότητα η “Telegraph”.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, οι δύο άνδρες μαζί με τον “κρυφό” δημοσιογράφο συνάντησαν τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας και υπέγραψαν συμβόλαιο που προέβλεπε αποζημίωση 100.000 λιρών για κάθε ματς που θα έστηνε η ομάδα της Γκάνας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα