Σκιάχτηκαν... οι δανειστές από τις απειλές του Παππά

17:11 3/6/2015 - Πηγή: Antinews

O Νίκος Παππάς είναι μια ιδιότυπη περίπτωση πολιτικού, αν μπορείς να πεις πολιτικό κάποιον που έτυχε να είναι κολλητός με τον αρχηγό ενός κόμματος και γι’ αυτό να γίνει ο νούμερο 2 μιας κυβέρνησης.

Όπως ξέρουν οι περισσότεροι ο Παππάς είναι ο «άνθρωπος για όλες τις… περίεργες δουλειές» του πρωθυπουργού. Άλλωστε, κάθε ένοικος στο Μαξίμου έχει έναν τέτοιο δίπλα του για να «καθαρίζει» εκεί που αυτός δεν μπορεί.

Έτσι λοιπόν ο Παππάς έχει αναλάβει εργολαβία π.χ. να ανοίξει την ΕΡΤ. Με Λάμπη Ταγματάρχη, Μαριλένα Κατσίμη, γιατί όχι

και Λυριτζή και Κώστα Αρβανίτη. Και είναι μεγάλο στοίχημα να ανοίξει η… νέα ραδιοτηλεόραση γιατί πώς θα βολευτούν τα κανισάκια της αριστερής διανόησης της δημοσιογραφίας της τεμπελχανιάς;

Επίσης ο Παππάς έχει πάρει εργολαβία τους έμμεσους εκβιασμούς στα μέσα ενημέρωσης. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι έχει πάρει σβάρνα τις τράπεζες και τους ζητά πλήρη κατάλογο με τα δάνεια ή τις διαφημίσεις που έχουν πάρει οι πάντες. Αν όχι οι πάντες σίγουρα οι «επικίνδυνοι» για την κυβέρνηση της Αριστεράς. Σου λέει: «Ανάγκη με έχουν, αν τολμήσουν να τα βάλουν μαζί μας τη δύσκολη στιγμή, θα τους μπουμπουνίσω τα δάνειά τους και θα τρέχουν να με παρακαλάνε». Τώρα αν αυτός δεν είναι πολιτικός και επιχειρηματικός εκβιασμός τι να πούμε, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση τα έχει ήδη «βρει» με συγκεκριμένους μιντιάρχες και τα «σπάει» με άλλους θέλοντας να αναδιατάξει το χάρτη κατά πως συμφέρει την ίδια.

Κι αφού δεν γεμίζει ο χρόνος του Παππά με ραντεβού με επιχειρηματίες ή με την τεράστια επιτυχία της ΕΡΤ, είπε να κάνει και το spokesman του Τσίπρα. Και να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας ή να το παίξει η… φωνή του λαού.

«Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους, τους προδότες, τους γερμανοτσολιάδες και μνημονιακούς», λένε όπου βρεθούν κι όπου σταθούν οι Συριζαίοι. «Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα, αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπειά της», διατείνονται. Κι όποιος γνωρίζει λιγάκι από ιστορία θα καταλάβει το ρόλο των αριστερών στην Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν ο περίεργος αυτός συνδυασμός πολιτικού και ανθρώπου για όλες τις δουλειές βγήκε χθες να καταγγείλει τον Ντάισελμπλουμ, χωρίς βεβαίως να τον κατονομάζει. Και σήμερα φυλλάδες και φερέφωνα της Αριστεράς αποθεώνουν τον μέγα Παππά που τους τα λέει έξω από τα δόντια. «Όποιος θέλει λύση ας συμβάλλει τώρα, όποιος δεν θέλει λύση ας σιωπήσει», ήταν η ατάκα του κολλητού του Αλέξη η οποία απευθυνόταν όπως μας ενημέρωσαν παρασκηνιακά από το Μαξίμου, στον αχώνευτο αυτόν Ολλανδό που τόλμησε να πει ότι η συμφωνία είναι μακριά ακόμη.

Πέραν του ότι ο Ντάισελμπλουμ δεν είναι και ο πιο συμπαθής φιλέλληνας, φερέφωνο του Σόιμπλε είναι, η παρέμβαση Παππά θυμίζει λίγο – πολύ εκείνο το «ουάου» που είχε πει ο Βαρουφάκης στον Ολλανδό λίγες μέρες μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης. Μόνο που τώρα ο Παππάς πάει ακόμη πιο πέρα και λέει στους δανειστές να τον βουλώσουν, να κάνουν στην άκρη, να τσακιστούν και να φύγουν εν πάση περιπτώσει. Αν αυτό δε λέγεται παραλογισμός τότε οι ψυχίατροι καλύτερα να σκίσουν τα πτυχία τους. Την ώρα που πας να διαπραγματευτείς, που προσπαθείς να δεις τι μπορεί να κερδίσεις από τους έτσι κι αλλιώς σκληρούς δανειστές, έρχεται κάποιος Παππάς, κατ’ εντολήν προφανώς του Αλέξη και βρίζει την άλλη πλευρά. Δηλαδή την ώρα που ο Τσίπρας παρακαλάει για να γίνει αποδεκτή μια συμφωνία, ο Παππάς λέει στους δανειστές «σκάστε και αποδεχθείτε ό,τι σας δίνουμε εμείς».

Εκτός κι αν δεν έχουμε καταλάβει καλά. Εμείς χρωστάμε καμιά 300αριά δις ή ο Ντάισελμπλουμ; Εμείς δεν έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις ή οι Γερμανοί; Εμείς ικετεύουμε για 1,8 δις ευρώ ή οι Ολλανδοί;

Από την άλλη ο Παππάς μπορεί να απευθύνεται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή και στην αντιπολίτευση που δεν… βοηθάνε για τη συμφωνία. «Σκάστε προδότες που τολμάτε να αμφισβητείτε την επαναστατική κυβέρνηση», λέει ο αντ’ αυτού του Τσίπρα.

Και κάπως έτσι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και η κυβέρνηση θέλει να πετύχει το καλύτερο και η χώρα διοικείται από τους… πραγματικούς πατριώτες της αριστεράς. Ενώ οι χαχόλοι ουρακοτάγκοι που χάβουν τα ψέματα και την «περήφανη διαπραγμάτευση» περιμένουν ακόμη να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, φόρους, διόδια και χρέη.

Αλλά τελικά μήπως κάποιοι… Παππάδες δεν μας χρειάζονται για να καταλαβαίνουμε που πάει η χώρα και τι της αξίζει;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα