Σιγά μη σκίσετε κανένα... μακεδονικό καλσόν

H υπόθεση του Γιάννη Μουζάλα επαναφέρει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και την πολυετή διαμάχη με ένα «υβρίδιο» που αυτοαποκαλείται Μακεδονία, έχει γεμίσει τους δρόμους με αγάλματα του Μ. Αλέξανδρου και του Φιλίππου, έχει παραχαράξει την ιστορία.

Ενός κράτους που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να υπάρχει αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Το γεγονός ότι ο υπουργός έκανε μια γκάφα δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει. Ο άνθρωπος μίλησε όπως στην καθημερινότητά του. Πιθανότατα, λόγω και της ιδιοσυγκρασίας των «αριστερών»

πολιτικών να βαριόταν να πει πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και να κράτησε μόνο την τελευταία λέξη. Έτσι είναι αυτοί οι αριστεροί. Ακριβοί στα πίτουρα, φθηνοί στο αλεύρι. Που να κάθονται τώρα να εξηγούν. Φραπεδιά, χαλαρότητα, καφενόβια συζήτηση και άμα γίνουν και υπουργοί (με τη βούληση του πάνσοφου λαού, μην το ξεχνάμε) δεν πειράζει να πουν και καμιά μ…α. Είναι… αριστεροί και επιτρέπονται όλα.

Δεν έχει κρύψει η αριστερά τις πεποιθήσεις της για το όνομα. Υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ ένα σωρό στελέχη, πρωτοκλασάτα μάλιστα, που αδιαφορούν για το πώς θα ονομάζονται οι Σκοπιανοί. Είναι η λογική που έχει διδαχθεί στο χώρο η οποία λέει ότι η ΠΓΔΜ μπορεί να λέγεται Μακεδονία, το Αιγαίο είναι θάλασσα που μπορεί να συγκυριαρχείται γιατί ανήκει στα ψάρια του, οι Τούρκοι μπορούν να έρθουν στα ελληνικά νησιά και να είναι παρατηρητές, η Σμύρνη «συνωστίστηκε» από κόσμο, οπότε μπορούμε να μοιράζουμε λουλούδια σαν χαζοχαρούμενοι (ο χαρακτηρισμός ανήκει στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον πρωθυπουργό). Και γιατί όχι; Και οι Αλβανοί έχουν δικαίωμα να φτάσουν μέχρι την Πρέβεζα, η Κρήτη μπορεί να αποσχιστεί από την Ελλάδα, η γενοκτονία των Αρμενίων ήταν μια απλή «εκκαθάριση» και άλλα πολλά που αποτελούν θέσφατα για την αριστερά.

Γιατί δηλαδή να μας εκπλήσσει ο Μουζάλας που εν τη ρύμη του λόγου είπε μια κουβέντα παραπάνω; Δεν ξέραμε όταν ψηφίζαμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκτός από μνημόνια (που τα έκανε θάλασσα) θα διαχειριζόταν και εθνικά θέματα; Δεν γνωρίζαμε όταν ρίχναμε τρεις φορές τον φάκελο στην κάλπη ότι αυτές είναι οι πεποιθήσεις τους, αυτή η στάση ζωής τους; Γιατί να μας εκπλήξει το γεγονός ότι οι κουκουλοφόροι τις τελευταίες ημέρες σπάνε τους σταθμούς του μετρό που τους πληρώσαμε όλοι; Τη δουλειά τους κάνουν κι έχουν την ανοχή της αριστερής κυβέρνησης, όπως είχαν πάντα.

Και γιατί δηλαδή να παραιτηθεί ο Μουζάλας; Μια χαρά άνθρωπος είναι. Αυτός να μείνει αλλά να… παραιτηθούμε όλοι όσοι τον ψηφίσαμε, αυτό είναι σωστό γιατί ξέραμε.

Είναι, ωστόσο, το άκρον άωτον της γελοιότητας η στάση των ανεξάρτητων ψεκασμένων και προσωπικά του ακομβίωτου στρατηγού Πάνου που επιμένουν με οργή να παραιτηθεί ο Μουζάλας. Θα συγκαλέσουν και τα όργανα του κόμματος, λένε, προφανώς για… να παίξουν κανένα τραγουδάκι τύπου «Μακεδονία ξακουστή» και να βγάλει ο Πανούλης κανέναν «δεκάρικο» για τα ιερά και τα όσια της πατρίδας. Βρε δε μας παρατάτε βρε ξεπουλημένοι. Δεν ξέρατε με ποιους κάνατε κυβέρνηση και σας έπιασε τώρα το εθνικό συναίσθημα; Σιγά μη σκίσετε κανένα καλσόν εκεί στους ΑΝΕΛ με την πολύ εθνικοφροσύνη σας.

Ο Μουζάλας σας πείραξε; Εδώ έχει γίνει η Ελλάδα σουρωτήρι, θα μπουν οι Τούρκοι στην Αθήνα κι εσείς μας το παίζετε θιγμένοι; Αλλά αν έχετε πράγματι εξοργιστεί με την δήλωση για τα Σκόπια γιατί δεν παραιτείστε να διώξετε την κυβέρνηση, όχι τον υπουργό. Έχετε τα κότσια, τολμάτε να φύγετε από τον «ανώμαλο» γάμο που φτιάξατε μόνο και μόνο για να κάνει ο Πανούλης παρελάσεις;

Σιγά μην έχετε την ευαισθησία και το φιλότιμο να το κάνετε. Όχι, όμως, να μας πουλάτε φούμαρα. Σας έχουμε μάθει. Κι εσάς και τους Συριζαίους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα