Κυβερνητική κρίση από τη «γκάφα» Μουζάλα | Υπό παραίτηση ο υπουργός που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Λίγο νωρίτερα, είχε ολοκληρωθεί η συνεργασία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με μέλη της κυβέρνησης. Ο κ. Καμμένος

επέμεινε μιλώντας στο πρωί στο Mega, στην παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, χαρακτηρίζοντας «εθνικά επιζήμια» την αναφορά του κ. Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονία», αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ.


Η συγγνώμη
Συγγνώμη για την εκ παραδρομής αναφορά του στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία, σε χτεσινοβραδινή συνέντευξή του ζητά με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Όπως επισημαίνει, το λάθος αυτό «δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ». Επιμένει ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος στη θέση του ότι ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί.

'Η εγώ ή αυτός
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega υπογράμμισε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες και όταν γίνονται πληρώνονται. «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πηγαίνει στη Σύνοδο και να έχουμε τέτοιες δηλώσεις που είναι επιζήμιες» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει μιλήσει λανθασμένα στο παρελθόν και για 150.000 πρόσφυγες που θα φτάσουν στην Ελλάδα και για ενσωμάτωσή τους στον πληθυσμό της χώρας. Ο υπουργός Άμυνας, όπως ο ίδιος ανέφερε, μίλησε με τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είχε δει το επίμαχο βίντεο και επιφυλάχθηκε, ώστε να ενημερωθεί και να υπάρξει νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Μάλιστα, τόνισε ότι όταν βγήκε η σχετική ανακοίνωση κάλυψης του κ. Μουζάλα από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός δεν είχε γνώση του θέματος.

Ο Π. Καμμένος δήλωσε πως επικοινώνησε και με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία ανέφερε ότι δεν τον καλύπτει η ανακοίνωση περί λάθους και συμφώνησαν να περιμένουν την επόμενη κίνηση του κ. Μουζάλα προτού υπάρξει νέα επικοινωνία. Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως έχει συγκαλέσει για αύριο το πρωί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπου θα τεθεί και το θέμα και έφερε ως παράδειγμα τις παραιτήσεις που έχουν υποβάλει κατά διαστήματα στελέχη του κόμματός του, όπως ο Π. Σγουρίδης και ο Δ. Καμμένος για ήσσονος σημασίας θέματα, όπως ανέφερε.



Τι λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Ήταν μια ατυχής στιγμή και τίποτα περισσότερο» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό της πΓΔΜ ως «Μακεδονία» από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Το Ποτάμι

«Νομίζω είναι δεδομένο ότι ένα λάθος τέτοιου μεγέθους δεν μπορεί να λυθεί με άλλο τρόπο παρά μόνο με την παραίτηση του υπουργού», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στη πρωινή εκπομπή στον Ant1 και πρόσθεσε ότι «είναι μία γκάφα, ένα ατόπημα το οποίο θέτει σε κάποιο κίνδυνο τις θέσεις της χώρας μας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αλλά ας πούμε ότι με μία συγγνώμη και με μία παραίτηση μπορεί να λυθεί».

e-typos.com/gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα