Σε βαθειά εσωστρέφεια οδηγείται η ΝΔ

Σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διψήφιο αριθμό. Ορισμένες δε την εμφανίζουν να κατακτά την πολυπόθητη αυτοδυναμία που θα της επιτρέψει να κυβερνήσει χωρίς προσκόμματα.

Κατά την άποψή μας, το βασικό μήνυμα που στέλνουν οι δημοσκοπήσεις στην Πειραιώς είναι ότι πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω για να κατοχυρώσει

την αυτοδυναμία ώστε να εγκλωβίσει τον Τσίπρα και την παρέα του στους μακιαβελικούς τακτικισμούς που απεργάζονται ποντάροντας σε μια «δεξιά παρένθεση».

Παρένθεση που θα επιχειρηθεί είτε με την αδυναμία σύνθεσης κυβέρνησης από τον Μητσοτάκη αν τα ποσοστά του δεν είναι τα αναμενόμενα, είτε πετώντας την καυτή πατάτα του Μακεδονικού και των μέτρων (συντάξεις, αφορολόγητο) στην ανίσχυρη (;) κυβέρνηση που θα σχηματίσει, είτε εκμεταλλευόμενοι την αποτυχία (;) του να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Άραγε η ηγεσία της ΝΔ έχει λάβει το μήνυμα που εκπέμπουν οι δημοσκοπήσεις; Κι αν ναι, τί κάνει για να αναχαιτίσει τα βρώμικα σχέδια των ολετήρων;

Είναι προφανές ότι για να έρθει η αυτοδυναμία πέρα από το κυβερνητικό πρόγραμμα ένα κόμμα πρέπει να είναι ενωμένο σαν γροθιά. Προνόμιο που η ΝΔ δυστυχώς δεν διαθέτει.

Αντίθετα, είναι διχασμένη σε χείριστο βαθμό με τον εμφύλιο να ελλοχεύει απειλητικά.

Αναμενόμενο για ένα κόμμα 40 ετών. Το κακό ωστόσο είναι ότι η ηγεσία της έκτος από το να ρίχνει λάδι στη φωτιά, δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου που θα οδηγήσει σε μαζική απώλεια ψήφων.

Πάντοτε οι εκάστοτε πρόεδροι του κόμματος επεδίωκαν την εσωκομματική ειρήνη συνάπτοντας τις απαραίτητες συμφωνίες με τις διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΝΔ που πρόεδρός της επιδιώκει την περιχαράκωση και τον ανοιχτό πόλεμο με αυτές τις ιδεολογίες, ιδιαίτερα την καραμανλική.

Ενώ θα έπρεπε να συνάψει ειρήνη με τον Καραμανλή, ώστε να έχει ένα συμπαγές κόμμα με μεγάλες πιθανότητες να καταστεί αυτοδύναμο στις εκλογές, προτιμάει να πορευθεί με την παράταξη διχασμένη μέσω της λυκοφιλίας με τους σαμαρικούς (είμαστε σίγουροι ότι θα τους αδειάσει κι αυτούς μετά από τις εκλογές) διακυβεύοντας την αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews, η κόντρα με τους καραμανλικούς έχει φτάσει σε έσχατο βαθμό, καθώς ο Μητσοτάκης έχει και ετοιμάζεται να «κόψει» αρκετούς εξ αυτών από τα ψηφοδέλτια.

Η συγκεκριμένη κίνηση αιτιολογείται από το γεγονός ότι ο Κυριάκος φοβάται ότι εάν δεν φέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα στις εκλογές οι καραμανλικοί θα τον αμφισβητήσουν, συνεπώς στόχος του είναι να οικοδομήσει μία κοινοβουλευτική ομάδα «μπετό» για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο.

Χαρακτηριστικό περιστατικό αυτής της διαμάχης αποτελεί το «κόψιμο» από τα ψηφοδέλτια γνωστού καραμανλικού εκ νοτίων προαστίων ορμώμενου.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η πρόσφατη επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στη Θράκη δεν έγινε προς υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας. Αλλά προς προστασία των καραμανλικών που εκλέγονται στην εν λόγω περιφέρεια. Εάν έλαβε ή όχι το μήνυμα ο Μητσοτάκης θα φανεί στην πορεία.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι αυτή η κόντρα με τους καραμανλικούς πρέπει να λήξει πάραυτα διότι οι εκλογές πλησιάζουν κι αν συνεχιστεί ο μόνος που θα επωφεληθεί είναι ο Τσίπρας.

Προσέξτε! Δεν λέμε ότι οι καραμανλικοί είναι αγγελούδια. Άλλωστε πρώτο το Antinews αποκάλυψε τα αλισβερίσια τους με τους συριζαίους που οδήγησαν μέχρι και σε κυβερνητικές καρέκλες.

Αυτό που λέμε είναι ότι αυτή η διαμάχη που τείνει να εξελιχθεί σε εμφύλιο πρέπει να σταματήσει με πρωτοβουλία της ηγεσίας της ΝΔ.

Ίσως μια δημοσία εμφάνιση Μητσοτάκη, Καραμανλή και Σαμαρά να βοηθούσε στην σφυρηλάτηση της ενότητας του κόμματος.

Διαφορετικά, εάν δεν δοθεί τέλος σε αυτή την αδιανόητη διένεξη, πολύ φοβούμαστε ότι ο Τσίπρας θα ανοίγει σαμπάνιες... πίνοντας στην υγειά των κορόιδων.

Είδομεν...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα