Σε καλό δρόμο ο συντονισμός του ευρωπαϊκού νότου

Τη στήριξή του στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, εν όψει τον βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Κοέλιο κατά την σημερινή συνάντησή τους.

Ο κ. Κοέλιο ευχήθηκε στον κ. Σαμαρά «το καλύτερο για τις εκλογές» και επισήμανε ότι «οι Έλληνες αξίζουν καλύτερη κυβέρνηση και ισχυρή πλειοψηφία για την αλλαγή στη χώρα». «Φυσικά,

είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος, για να κάνει τη δουλειά», είπε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Σαμαρά με τον Κοέλιο, όπως και της προηγούμενης με τον Ισπανό πρωθυπουργό Ραχόι, ήταν η κοινή στάση του ευρωπαϊκού νότου στα θέματα της ανάπτυξης και της λαθρομετανάστευσης. Και οι δύο πρωθυπουργοί δήλωσαν ότι θα στηρίξουν την Ελλάδα και στις συναντήσεις με τον Σαμαρά συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών τους όταν στις επόμενες Συνόδους Κορυφής της ΕΕ ο ευρωπαϊκός νότος θα ενισχυθεί με την παρουσία ενός ακόμα πρωθυπουργού.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Κοέλιο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Γυρνώντας από το ταξίδι στην Ιβηρική Χερσόνησο, λέω, με βεβαιότητα, ότι η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει σε δύο καλούς φίλους, τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Είναι κοινή η μοίρα μας, κοινά τα προβλήματα, κοινή η αγωνία για το θέμα της οικονομίας, για την ανάγκη της ανάπτυξης και για την ανάγκη της πάταξης της λαθρομετανάστευσης. Αυτά είναι τα σημεία στα οποία επικεντρώθηκαν οι σημερινές μας επαφές. Αυτά είναι τα κύρια σημεία, τα οποία πιστεύω ότι πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει ο Ελληνικός λαός και η Ελληνική πολιτική ηγεσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα