Σε αναζήτηση στρατηγικής η Ν.Δ.

11:12 1/2/2016 - Πηγή: Antinews

Σε αναζήτηση στρατηγικής βρίσκεται η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν έχει και πολύ ξεκάθαρο στίγμα για το τι ακριβώς θέλει το επόμενο διάστημα και ακόμα ψάχνει βηματισμό.

Η αναφορά του νεοεκλεγέντος προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη το περασμένο Σάββατο στο συνέδριο του Economist ότι η Ν.Δ. δεν επιθυμεί οικουμενική κυβέρνηση και με δεδομένο πως δεν θέλει και πρόωρες εκλογές,

αναδεικνύει ένα θολό στίγμα για τις επιδιώξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες που ήδη συζητεί έντονα ο Αλέξης Τσίπρας και είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο, δεν βρίσκει θερμό τον Κυρ. Μητσοτάκη που θα πιάσει στα χέρια του, εάν νικήσει η Ν.Δ., μια πολύ…«καυτή πατάτα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος γνωρίζει, ότι τόσο αυτός όσο και το κόμμα του δεν είναι σε θέση να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, όπως έχει εκμυστηρευτεί σε ιδιωτικές του συζητήσεις. Αντίθετα, θέλει χρόνο να ανασυντάξει το κόμμα του, να σταθεί στα πόδια του, να καταρτίσει πρόγραμμα και να πείσει την κοινωνία ότι μπορεί να κυβερνήσει.

Προφανώς εάν γίνουν οι εκλογές, θα πάει για να κερδίσει, αλλά μέχρι στιγμής το μήνυμα της Ν.Δ. είναι νεφελώδες προς την κοινωνία.

Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά εάν προσέξει κάποιος τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της, θα διαπιστώσει πως η επιθυμία της Ν.Δ. είναι να υλοποιήσει το τρίτο μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας.

Ουσιαστικά, λοιπόν, η τακτική της ΝΔ είναι να πιέζει την κυβέρνηση να έρθει σε συμφωνία με τους «θεσμούς» προτάσσοντας το επιχείρημα της παραμονής στο ευρώ, ενώ θέλει το πολιτικό κόστος να το αναλάβει πλήρως ο Αλ. Τσίπρας και ο κυβερνητικός του εταίρος, Πάνος Καμμένος.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα