Σαν… μασονική στοά λειτουργούσε η Χρυσή Αυγή

Σαν… μασονική στοά, όπως αυτές που καταγγέλλουν, δομήθηκε και λειτουργούσε η Χρυσή Αυγή, όπως αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι του Χρήστου Παππά στα Γιάννενα.

Πρόκειται για χειρόγραφες σημειώσεις του νούμερο (όνομα και πράμα) 2 της εγκληματικής οργάνωσης ο οποίος με χαρακτηριστικό τρόπο περιέγραψε τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής.

«Εσωτερική Πυραμίς» λέγεται το οργανόγραμμα ενώ όλες οι σελίδες έχουν και τα χαρακτηριστικά σύμβολα τον Ες Ες, δηλαδή το SS.

To όνομα της Χρυσής Αυγής ο Μιχαλολιάκος το εμπνεύστηκε από το «Ερμητικό Τάγμα (ή Τάξη) της Χρυσής Αυγής» (Hermetic Order of the Golden Dawn). Στο κεφάλαιο «Χρυσή Στοά» ο υπότιτλος που συνοδεύει αναφέρει: «Μυητική εταιρεία εκπομπός ομάς» της Χρυσής Αυγής. Το κεφάλαιο με τον τίτλο «Χρυσή Αυγή» διασαφηνίζεται ως «κίνηση για τη μελέτη της ευρωπαϊκής πολιτιστικής δημιουργίας». Και τέλος, ο «Λαϊκός Σύνδεσμος» αναλύεται ως «πολιτική κίνηση για την έρευνα της σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής».

Υπάρχουν επίσης στοιχεία για τον διαχωρισμό μεταξύ «Χρυσής Αυγής» και «Λαϊκού Συνδέσμου», οι έξι Διευθύνσεις και τα Τμήματα αυτών των Διευθύνσεων είναι απολύτως ταυτόσημα με εκείνα που αναφέρονται στο κρυφό Καταστατικό της Χρυσής Αυγής, το οποίο τα ηγετικά της στελέχη απολογούμενα έχουν απορρίψει ως «ανύπαρκτο» ή «κατασκευασμένο».

Την ίδια στιγμή, καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας στην υπόθεση της δολοφονίας του Πακιστανού ποδηλάτη στα Πετράλωνα από δύο μέλη της Χρυσής Αυγής. Η πρόταση να καταδικαστούν προοιωνίζεται βαριά καταδίκη κι ένα μήνυμα στην εγκληματική οργάνωση.

[photo_1]

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα