Σαμαράς: «Όχημα ισχυρής ανάπτυξης ο Πειραιάς»

O Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε σήμερα το λιμάνι του Πειραιά για την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών ZTE και COSCO για την έναρξη λειτουργίας της ZTE ως Ευρωπαϊκού διαμετακομιστικού κέντρου. Ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αγαπητέ φίλε κ. Πρέσβη, φίλε Captain Fu, κύριοι συνάδελφοι,

Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί ένα όχημα ισχυρής ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι μια βασική πύλη εισόδου, είναι ένα διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο, συνδεδεμένο πια με τις σιδηροδρομικές υποδομές της Χώρας και επομένως, με την Ανατολική και την Κεντρική Ευρώπη. Έχει γίνει ένας πολύ σημαντικός παγκόσμιος κόμβος δικτύου μεταφορών. Η Ελλάδα ολοκληρώνει στρατηγικά σχέδια υποδομών και συνδυασμένων μεταφορών, που αναδεικνύουν συνέργειες, απελευθερώνουν επενδύσεις, ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της Χώρας μας. Σήμερα, χαιρετίζουμε την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της ZTE και της COSCO, δυο κολοσσών εταιρειών που αξιοποιούν αποτελεσματικά αυτές ακριβώς τις υποδομές και δραστηριοποιούνται με επιτυχία σε αυτό το καινούργιο πλαίσιο εμπιστοσύνης και σταθερότητας, που χτίζουμε σήμερα στη Χώρα μας.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί την πρώτη φάση μιας μακροπρόθεσμης επένδυσης- κι αυτό είναι το σημαντικό- η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου γύρω στις 600 θέσεις εργασίας μέχρι την ολοκλήρωσή του. Οι επόμενες φάσεις της επένδυσης περιλαμβάνουν την κατασκευή κέντρου επισκευών και επιστροφών για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την μετεξέλιξη αργότερα αυτού του κέντρου σε γραμμή συναρμολόγησης- σε assemblyline- όπως είχαμε συζητήσει με τον Πρόεδρο της ZTE εδώ στην Αθήνα πριν από περίπου 5 μήνες. Και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο δημοσίως, διότι όπως και ο δικός μου ο λόγος, έτσι και ο δικός του ο λόγος ήταν αυτό που λέμε στην Ελλάδα “σπαθί”.

Τέτοιες επενδύσεις και επιχειρηματικές συνεργασίες συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας, που- θέλω να το πω άλλη μια φορά- παραμένει το πρώτο ζήτημα στην ατζέντα αυτής της Κυβέρνησης. Για την ανεργία δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Το μόνο “γιατρικό” της ανεργίας είναι αναπτυξιακές τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Αποτελεσματικές συνεργασίες. Δυναμικές κινήσεις, όπως είναι δυναμική κίνηση η σημερινή, προς όφελος μας. Κινήσεις που αναδεικνύουν και την εμπιστοσύνη πια της διεθνούς επενδυτικές κοινότητας, που σταθερά κερδίζει την εμπιστοσύνη αυτή η Ελληνική οικονομία.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και τις δυο αυτές εταιρείες, που συμβάλλουν στην εξέλιξη του Πειραιά σε ένα πλέον από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης. Και θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ στην Ελλάδα. Είναι για εμάς μια πολύ μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και μια διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσουμε μαζί σε πλαίσιο μακροπρόθεσμο, όπως απαιτεί, άλλωστε, και το κύρος, το εκτόπισμα, η εμβέλεια της δικιάς σας εταιρείας. Σας ευχαριστούμε πολύ».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα