Μόνο η Δούρου θα παραιτηθεί;

Η Ρένα Δούρου παραιτήθηκε από βουλευτής για να διεκδικήσει την Περιφέρεια και μπράβο της γιατί για να λέμε την αλήθεια αιφνιδίασε τους αντιπάλους της. Όλα ωραία και καλά και ίσως να απαλλαγούμε από την συνεχή παρουσία της όταν θα χάσει τις εκλογές.

Αλλά το ερώτημα που τίθεται για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί δεν παραιτούνται και οι άλλοι βουλευτές που κατεβαίνουν στις εκλογές.

Γιατί μόνο η Δούρου κι όχι όλοι οι υπόλοιποι και συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη που διεκδικεί την Περιφέρεια Ηπείρου, ο Β. Αποστόλου που είναι στην Κεντρική Ελλάδα, ο Β. Χατζηλάμπρου στη Δυτ. Ελλάδα, ο Μ. Κριτσωτάκης στην Κρήτη, ο Οδ. Βουδούρης στην Πελοπόννησο, ο Δ. Δρίτσας για το δήμο Πειραιά;

Ο λόγος είναι ένας: Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι δεν πρόκειται να κερδίσει κανέναν από τους δήμους και τις Περιφέρειες αυτές ενώ για την Αττική έχει κάποιες ελπίδες. Οι υπόλοιποι βουλευτές, πλην της Δούρου, δεν θέλουν να θυσιάσουν τη βουλευτική τους έδρα γνωρίζοντας ότι είναι χαμένοι από χέρι στις εκλογές.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι αν την Κυριακή του β’ γύρου των εκλογών, η Περιφέρεια Αττικής βαφτεί «ροζ» στον χάρτη θα μπορεί να το «πουλήσει» επικοινωνιακά λέγοντας ότι είναι ο νικητής. Γι’ αυτό και θα ρίξει όλος το βάρος στη στήριξη της Ρένας Δούρου και γι’ αυτό παίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων με την παραίτηση και την «αφοσίωση» στην Αυτοδιοίκηση.

Να δούμε, βέβαια πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι υποψήφιοι στην Αττική.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα