Σαμαράς: Εκβιασμός η συγκυβέρνηση με τους ηττημένους, αλλά δεν θα περάσει

Το εκλογικό σώμα θα κάνει την ανανέωση της Βουλής

Ο Αντώνης Σαμαράς, είχε, σήμερα, συνάντηση, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με το φιλέλληνα Ιταλό Δήμαρχο της πόλης Cava de’ Tirreni Marco Galdi, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη. Προ ημερών οι δύο Δήμαρχοι ανακοίνωσαν από κοινού την αδελφοποίηση των πόλεών τους με την ευκαιρία της βράβευσης του Marco Galdi, από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για την πρωτοβουλία του να ενισχύσει προσφέροντας το μισθό του στον ελληνικό λαό.

Μετά τη δοκιμασία που όλοι περνάμε, θα έλθει η Ανάσταση.  Η Ελλάδα θα ξανά-σταθεί στα πόδια της. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Και θα γίνει καλύτερη από πριν! Και οι Έλληνες θα ξαναπάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας.

 Αυτά δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΞΙΑ. Στην ίδια συνέντευξη προαναγγέλλει μεγάλη ανανέωση στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Στέλνει όμως και το μήνυμα ότι την πραγματική ανανέωση θα την κάνει ο λαός με την ψήφο του. “Εμείς θα του προσφέρουμε πολλαπλές επιλογές. Αλλά το δικαίωμα της ανανέωσης είναι δικό του” δηλώνει χαρακτηριστικά.

Τονίζει επίσης ότι θέλει την αυτοδυναμία, όχι για να εκβιάσει αλλά για να αποφύγει την ακυβερνησία και τον μετεκλογικό εκβιασμό και επισημαίνει πως αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, οι επαναληπτικές εκλογές θα είναι αναπόφευκτες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσιάζει συγκεκριμένα μέτρα ανάπτυξης, δεσμεύεται πως δεν θα βάλει άδικους φόρους και πως στόχος του είναι να προστατεύσει την ατομική ιδιοκτησία από νέα σκληρά μέτρα. Δεσμεύεται επίσης ότι θα λάβει μέτρα που θα ανακουφίζουν τους δανειολήπτες και ειδικά εκείνους που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν ενώ θα υπάρξει φορολογική αμνήστευση για την επιστροφή των καταθέσεων.

 Αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Προσπαθώ να αποφύγω τον μετεκλογικό εκβιασμό

Είπα ότι αν υπάρξει ακυβερνησία, τότε είναι αναπόφευκτες οι επαναληπτικές εκλογές. «Αναπόφευκτες» σημαίνει ότι θα γίνουν από ανάγκη, επειδή δεν θα γίνεται αλλιώς. Όχι επειδή θα το θέλω εγώ. Ο πρώτος που δεν θέλω ακυβερνησία είμαι εγώ. Πως μπορεί να «εκβιάζω» με κάτι που πρώτος εγώ δεν θέλω; Αντίθετα, εκβιασμός είναι να επιβάλουν σε ένα κόμμα που κέρδισε στις εκλογές να κυβερνήσει μαζί με αυτούς που… έχασαν. Να μην κάνει αυτά που υποσχέθηκε, ή να κάνει διαφορετικά απ’ αυτά που υποσχέθηκε, επειδή εξαρτάται από τη στήριξη εκείνων που έχασαν τις εκλογές! Δεν εκβιάζω εγώ! Το ακριβώς αντίθετο: Εγώ προσπαθώ να αποφύγω τον μετεκλογικό εκβιασμό.

Στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν βαθιές και τολμηρές τομές. Να υπάρξει και να λειτουργήσει το κράτος. Να πάρει μπροστά η οικονομία, γιατί σήμερα έχει παραλύσει. Να υπάρξουν νέοι θεσμοί, γιατί οι υπάρχοντες έχουν καταρρεύσει. Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται ισχυρή εντολή και ισχυρή πολιτική βούληση. Διεθνώς – και στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης, όπου έγιναν μεγάλες τομές, μεγάλες ανατροπές σε συνθήκες δημοκρατίας έγιναν πάντα από ισχυρές κυβερνήσεις που είχαν

Keywords
Τυχαία Θέματα