Σαμαράς: «Είμαστε ήδη στη νέα εποχή για τη νέα Ελλάδα...»

«Είμαστε ήδη στη νέα εποχή για τη νέα Ελλάδα...». Με τη φράση αυτή κλείνει τις δηλώσεις του στο Βήμα της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς, προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη συμφωνία με την τρόικα

επισημαίνει ότι είναι η σφραγίδα για τις επιτυχίες της Ελλάδας ενώ χαρακτηρίζει ιστορική την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Παράλληλα, επιτίθεται σε όλους όσοι στοιχημάτισαν στη χρεοκοπία της χώρας αφήνοντας αιχμές για επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα που κερδοσκοπούν στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις έχουν ως εξής:

«Η πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα αναγνωρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο τις επιτυχίες της Ελλάδας και στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Οι δημοσιονομικοί στόχοι που επιτεύχθηκαν, κυρίως το πρωτογενές πλεόνασμα, εγκαινιάζουν μια νέα εποχή όπου η Ελλάδα δεν θα έχει πια ανάγκη να ζητεί κάθε τόσο δανεικά για να αντιμετωπίζει τις τρέχουσες ανάγκες της. Και σηματοδοτούν μιας Ελλάδα πολύ πιο ανεξάρτητη απ’ ό,τι υπήρξε ποτέ στο παρελθόν» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

«Οι σαρωτικές αλλαγές που έχουν γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εδώ και δεκαετίες και θα έπρεπε να είχαν γίνει και στην Ελλάδα εδώ και χρόνια γυρίζουν μια νέα σελίδα για τη χώρα μας. Και σηματοδοτούν μία νέα Ελλάδα που μπορεί να σταθεί και να προοδεύσει στον σύγχρονο κόσμο. Μια χώρα φυσιολογική και πραγματικά ελεύθερη πια...» επισημαίνει ο κ. Σαμαράς.

«Μαζί διαψεύδονται όλα τα σενάρια καταστροφής για τη χώρα μας. Όπως χρεοκοπούν όσοι τα διακινούσαν, όσοι τα προεξοφλούσαν και όσοι τα επιδίωκαν. Και όσοι αγωνίζονταν να κρατήσουν όρθια αυτά ακριβώς που μας βούλιαξαν στην κρίση. Κι όσοι κερδοσκοπούσαν για τα πάθη του λαού μας. Και όσοι μεμψιμοιρούσαν συνεχώς για το χθες, μη έχοντας τίποτα να πουν για το αύριο...» σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας:

«Ένα θλιβερό κεφάλαιο κλείνει και μια νέα εποχή ξεκινά για τη χώρα μας. Που θα απελευθερώσει πλέον το μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό της. Και θα γίνει αληθινό υπόδειγμα ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας και ευημερίας. Η Ελλάδα μπορεί τα πάντα! Είμαστε ήδη στη νέα εποχή για τη νέα Ελλάδα...»

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα