Σάλος από τις πληροφορίες ότι ο ΟΔΔΗΧ επαναγοράζει ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες από πληροφορίες ότι ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) επαναγοράζει ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά Σύμφωνα με τη φημολογία που αναπτύχθηκε, ο ΟΔΔΥΧ έχει αγορά ομόλογα αξίας 100 εκατ. ευρώ έναντι μόλις 20 εκατ. με σκοπό να βολιδοσκοπήσει τη διάθεση των επενδυτών απέναντι στον ελληνικό κίνδυνο. Διότι αν οι επενδυτές πουλάνε ασταμάτητα ομόλογα αυτό σημαίνει ότι βλέπουν χρεοκοπία της Ελλάδας και θέλουν να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα ακόμη και κοψοχρονιά.

Αν δεν πουλάνε σημαίνει ότι πιστεύουν ότι το ελληνικό πρόβλημα θα λυθεί και αυτοί δε θα χάσουν τα λεφτά τους σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο κούρεμα.

Τα σενάρια αυτά προκάλεσαν αναταραχή στην αγορά, γι’ αυτό και έσπευσαν από το υπουργείο Οικονομικών να τα διαψεύσουν. «Δεν ισχύει» δήλωσε κατηγορηματικά αξιωματούχος του υπ. Οικονομικών, διαψεύδοντας τις πληροφορίες.

Αν πάντως γίνονται τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να τα ξέρει ο κόσμος. Αν δηλαδή η κυβέρνηση βλέπει στις διαθέσεις των επενδυτών ότι επίκειται νέο κούρεμα τότε θα πρέπει να αλλάξει και η γενικότερη στρατηγική της.

Keywords
Τυχαία Θέματα