Ρωσία: Οκτώ τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι - νεκρός ο δράστης

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στη ρωσική πόλη Σουργκούτ, σύμφωνα με το rt.com, που επικαλείται τοπικά ΜΜΕ. Οι αστυνομικοί σκότωσαν τον δράστη, όπως επιβεβαίωσαν αστυνομικές πηγές. Το συμβάν έγινε στις 12:00 (τοπική ώρα), δεν υπήρξε νεκρός αλλά οι οκτώ τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση;

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Σουργκούτ της Σιβηρίας, όπου ένας νεαρός τραυμάτισε οκτώ

ανθρώπους, όπως μετέδωσε το "πρακτορείο" Amaq, το προπαγανδιστικό όργανο των τζιχαντιστών.

Ωστόσο, οι αρχές νωρίτερα ανακοίνωσαν πως η επίθεση με μαχαίρι στη ρωσική πόλη δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία. "Η εκδοχή σύμφωνα με την οποία η επίθεση ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια δεν είναι η βασική υπόθεση" που ερευνούν οι αρχές, ανέφερε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο την αστυνομία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο άνδρας που τραυμάτισε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών, ήταν ένας 23χρονος κάτοικος της περιοχής. Οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, εξήγησε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερευνών Σβετλάνα Πετρένκο.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται ένας αστυνομικός να βρίσκεται πάνω από τον νεκρό δράστη της επίθεσης.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα