Επισήμως "τρομοκρατική" και η επίθεση στη Φινλανδία

Η αστυνομία στη Φινλανδία ανέφερε ότι θεωρεί την δολοφονία δύο ατόμων στη νοτιοδυτική πόλη Τούρκου την Παρασκευή τρομοκρατική επίθεση. Ο επιτιθέμενος, ο οποίος πυροβολήθηκε στο πόδι από την αστυνομία και τέθηκε υπό κράτηση, ήταν ένας 18χρονος Μαροκινός. Οι δύο άνθρωποι που σκοτώθηκαν από την επίθεση με μαχαίρι ήταν και οι δύο Φινλανδοί. Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο Σουηδοί και ένας Ιταλός.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν μια σειρά επιδρομών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σε δήλωσή της, η αστυνομία ανέφερε: "Η πράξη ερευνάται ως δολοφονία, αλλά κατά

τη διάρκεια της νύχτας λάβαμε πρόσθετες πληροφορίες που δείχνουν ότι τα ποινικά αδικήματα είναι πλέον τρομοκρατικές δολοφονίες". Όπως ανέφεραν, η ταυτότητα του 18χρονου Μαροκινού ήταν γνωστή, αλλά δεν την έχουν δημοσιοποιήσει. Ο ύποπτος και δύο άλλοι άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Ο συναγερμός σήμανε στις 16:02 τοπική ώρα την Παρασκευή, όταν ένας άνθρωπος άρχισε να επιτίθεται στους περαστικούς με ένα μαχαίρι, σε μια κεντρική αγορά. Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι ο δράστης έτρεξε στη συνέχεια προς μια κοντινή πλατεία και σκότωσε περισσότερους ανθρώπους πριν πυροβοληθεί στον μηρό. Η αστυνομία δήλωσε ότι συνελήφθη στις 16:05.
Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στη Φινλανδία, η οποία δεν έχει προηγούμενη εμπειρία τζιχάντικων επιθέσεων.

bbc.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα