Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τσίπρας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση Καμμένου

Τη θρυαλλίδα των εξελίξεων αποτέλεσε η ανακοίνωση αποχώρησης του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση όπως δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, η οποία δεν κράτησε καν μία ώρα.

Σιβυλλική δήλωση από Τσίπρα και ψήφος εμπιστοσύνης

Αναλυτική δήλωση με την οποία αποχαιρέτησε τον Πάνο Καμμένο

από τη συγκυβέρνηση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους, χωρίς να έχει ωστόσο αποχωρήσει ακόμη από το γραφείο του στο Μαξίμου. Αφού είχε γίνει γνωστό νωρίτερα ότι θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της ελληνικής Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι δεν προτίθεται να κυβερνήσει με ψήφο ανοχής και ασαφή πλειοψηφία, και ζητεί 151 ψήφους προκειμένου να εξαντλήσει, όπως είπε, η κυβέρνηση τη συνταγματική της θητεία. Προέβη πάντως σε δήλωση - χρησμό αναφορικά με αυτό που ορίζεται ως το κλειδί των εξελίξεων τόσο για την ένταση του διαζυγίου Τσίπρα - Καμμένου όσο και για τις ψήφους που θα διαθέτει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο Πάνος Καμμένος τού ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση και το ίδιο θα ζητήσει και από τα στελέχη των ΑΝΕΛ. Ο Αλέξης Τσίπρας από πλευράς του διαμήνυσε ότι θα κάνει δεκτή όποια άλλη παραίτηση του υποβληθεί, όπως έκανε και με τον Πάνο Καμμένο, δείχνοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν σκοπεύει να διώξει κανένα στέλεχος των ΑΝΕΛ που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε υπουργικό θώκο.

Να σημειωθεί ότι αυτήν τη στιγμή οι βουλευτές - υπουργικά στελέχη των ΑΝΕΛ είναι οι εξής: Καμμένος, Κουντουρά, Κόλλια - Τσαρουχά και Βασίλης Κόκκαλης. Η μοναδική που φέρεται ότι θα ακολουθήσει τον κ. Καμμένο σε αποχώρηση είναι η κα Τσαρουχά.

Ερώτημα μένει πώς θα κινηθούν οι Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης με την πρώτη να θεωρείται δεδομένο ότι θα δώσει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση, ενδεχομένως παραμένοντας και υπουργός Τουρισμού, ενώ ο Βασίλης Κόκκαλης έχει "εκτεθεί" μόνο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι δεν θα τη στηρίξει. Έχει αφήσει ορθάνοιχτο ωστόσο το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και να προσμετρηθεί και αυτός στην προσδοκώμενη πλειοψηφία των 151 βουλευτών. Ο Πάνος Καμμένος, πάντως, μόλις πριν από λίγο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως ήταν και αναμενόμενο.

Παραλλήλως πάντως υπάρχουν και έτεροι βουλευτές των ΑΝΕΛ όπως ο Κώστας Ζουράρις και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συντελέσουν με την ψήφο τους στην πτώση της κυβέρνησης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος υπερψήφισε τον προϋπολογισμό και θεωρείται ότι φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει και ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, σε συνομιλητές του δηλώνει σήμερα ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εφόσον έρχεται πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών στην οποία είναι αντίθετος.

Π. Καμμένος: "Όχι" στην ψήφο εμπιστοσύνης - Ο Τσίπρας να κάνει δημοψήφισμα για τις Πρέσπες

Tη δεδομένη στιγμή που τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με πολύ βάρος στην καρδιά μας λέμε "όχι", δήλωσε ο παραιτηθείς υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, ζητώντας μάλιστα από τον πρωθυπουργό να κάνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μετά την ανακοίνωση αποχώρησής του από την κυβέρνηση, "σήμερα ανακοίνωσα ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που πονάμε, που έδωσε ελπίδα στους Έλληνες. Αν εμείς δώσουμε την εμπιστοσύνη μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι σαν να ανατρέπουμε την ψυχή του κινήματός μας".

Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα

"Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώ τίθεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού", όπως είπε. "Οι ΑΝΕΛ δεν μετρώνται από τον αριθμό των βουλευτών αλλά από την ψυχή των πολιτών. Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο. Για αυτό το λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Αλλά αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κάθε φορά που μας διαλύουν, διπλασιαζόμαστε!

"Ζητώ από τον πρωθυπουργό δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με μια ακόμη κάλπη δίπλα στην κάλπη των Ευρωεκλογών. Δεν αποτελεί συμφωνία αλλά συνθηκολόγηση", είπε.

Επίθεση κατά Κοτζιά, προειδοποιήσεις στο κόμμα

Εξαπέλυσε όμως επίθεση εναντίον του τέως ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, λέγοντας πως "αντισυνταγματικά ο Κοτζιάς εκχώρησε τη Μακεδονία". Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε: "Με πολύ βάρος λέμε όχι σε μια προσπάθεια που κρύβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ".

"Εγώ, η Τσαρουχά και ο Κατσίκης θα καταψηφίσουμε"

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν καταψηφίσουν ή εάν απέχουν από την ψήφο εμπιστοσύνης, ανέφερε ότι ο ίδιος, ο κύριος Κατσίκης και η κυρία Τσαρουχά, θα καταψηφίσουν. "Ο ΠτΔ είναι πρόσωπο που ενώνει και θα τον επισκεφτώ για να τον ενημερώσω", είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. "Έχω επαφές με άλλους βουλευτές που θα έρθουν κοντά μου", απάντησε στο ενδεχόμενο αποχώρησης βουλευτών από τους ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος στην κυρία Κουντουρά και τον κύριο Κόκκαλη είπε "δυο δεν έχουμε εικόνα τι θα κάνουν. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που έκανε. Ο κύριος Κόκκαλης, έγινε από τους ΑΝΕΛ, υπουργός, εγώ τον έκανα υπουργό".

Με ποιους όρους θα υπογράψω πρόταση μομφής του Μητσοτάκη

"Αν ο κ. Μητσοτάκης κάνει πρόταση μομφής με δημόσια δήλωση ότι δεν θα δεχθεί κανέναν σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονίας του υπογράφω την πρόταση μομφής", ανέφερε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

Στα Ίμια ο Π. Καμμένος μετά την παραίτησή του

Σε μια κίνηση εντυπωσιασμού προέβη ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας. Όπως δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter, λίγο μετά την παραίτηση του και την συνέντευξη Τύπου που έδωσε, επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Με αυτό κατευθύνθηκε στα Ίμια όπου και έριξε στεφάνι, στη μνήμη των πεσόντων ηρώων.

Όπως αναφέρει στο μήνυμα του: "Τελική πράξη.... από εκεί που ξεκίνησε το ταξίδι ΙΜΙΑ τώρα. Τιμή στους ΗΡΩΕΣ ΒΛΑΧΑΚΟ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΛΟΨΟ και σε ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΥΠΟΚΛΕΙΝΕΤΑΙ. Ευχαριστώ τους υπασπιστές μου τον πιλότο ΣΝΧΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ και το πλήρωμα του HU1 για όλα αυτά τα χρόνια".

Κουίκ: Δεν παραιτούμαι, θα στηρίξω την κυβέρνηση - Ο Καμμένος δεν με είχε προτείνει για την κυβέρνηση

Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της, λέει ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

"Είχα πει στο ταραχώδες Υπουργικό Συμβούλιο: Ως ΥΦΥΠΕΞ υπηρετώ τη πολιτική που χαράζουν Π/Θ, ΥΠΕΞ & η κυβέρνηση, που θα στηρίξω μέχρι τη τελευταία μέρα της Συνταγματικής προθεσμίας της & δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την επιστροφή εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα. Ισχύει &τώρα" σημειώνει ο κ. Κουίκ στην ανάρτησή του στο Twitter.

Καμμένος δεν με είχε προτείνει για την κυβέρνηση"

Με νέο tweet και απαντώντας στις "ανακρίβειες", όπως λέει, ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν τον πρότεινε για τη θέση του υφυπουργού στην κυβέρνηση, αλλά ήταν προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Μαυραγάνης: Έχω υποβάλει ήδη την παραίτησή μου - Δεν φεύγει η Χρυσοβελώνη

Την παραίτησή του από το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας στον Real FM 97,8.

Μάλιστα, όπως ανέφερε έχει παραδώσει το κείμενο της παραίτησής του στον Πάνο Καμμένο εδώ και 30 ημέρες, δηλώνοντας την απόφασή του να τον ακολουθήσει στην επιλογή του. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν συντάξει κείμενο προσφυγής κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αναφορικά με την παραίτησή του σχολίασε "έχω δώσει εξουσιοδότηση με δήλωση παραιτήσεως προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ εδώ και 30-35 ημέρες. Ήδη έχω υποβάλει την παραίτησή μου στον πρόεδρο, ο οποίος θα τη χρησιμοποιήσει οποτεδήποτε κρίνει, οπότε λογικά αύριο το πρωί".

Σχετικά με τις εξελίξεις και τη στάση των υπόλοιπων στελεχών του κόμματος, σημείωσε "ο καθένας λειτουργεί με βάση τη συνείδησή του".

Μένει στην κυβέρνηση η Χρυσοβελώνη

Στη θέση της σκοπεύει να παραμείνει η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όπως ανακοίνωσε μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Σε δήλωσή της, η κυρία Χρυσοβελώνη επανέφερε τις θέσεις που διατύπωσε γραπτώς την περασμένη Τρίτη και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της.

"Έγκαιρα διατύπωσα τις θέσεις μου για τις εξελίξεις με σχετική ανακοίνωση στις 08|01|19. Επικαιροποιημένη ισχύει κάθε λέξη που περιέχει", αναφέρει η λιτή δήλωση της κυρίας Χρυσοβελώνη, που παραθέτει εκ νέου την παλαιότερη ανακοίνωση, που έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Θέσεις και διευκρινίσεις της Υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη σε σχέση με τις τρέχουσες εξελίξεις.

"1.Για την Συνθήκη των Πρεσπών, είναι ανάγκη να έρθει το τελικό εγκεκριμένο κείμενο, να δοθεί για μελέτη και να καταθέσουν όλοι με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον τις απόψεις τους θεσμικά και δημοκρατικά στα αρμόδια όργανα των Κομμάτων, στη Βουλή και στην Κοινωνία.

Συνεπώς, έχω διαφορετική θέση με εκείνους που σπεύδουν να πάρουν αρνητικές αποφάσεις, να καταγγείλουν και να συκοφαντήσουν χωρίς να μελετήσουν, όπως έχω διαφορετική θέση και με εκείνους που σπεύδουν να πάρουν θετικές αποφάσεις με τον ίδιο τρόπο.

2. Εκείνοι που βιάζονται να λασπολογήσουν, είναι καλό να απομονώνονται. Δεν χρειάζεται να διχάσουμε την κοινωνία, αλλά να την ενώσουμε, ακόμη και αν διαφωνούμε.

3. Υπενθυμίζω ότι στην ψηφοφορία το Καλοκαίρι του 2015, οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν ρότα και ψήφισαν ένα "Μνημόνιο" γιατί αυτό ήταν που συνέφερε τον τόπο και τους πολίτες του. Τον Αύγουστο του 2018 αποδείχτηκε ότι καλώς έπραξαν. Σε κορυφαίες στιγμές επομένως, όταν μιλάμε με φανατισμό ή δογματισμό για "κόκκινες γραμμές", δεν διαμορφώνουμε έναν ασφαλή τρόπο πολιτικής τοποθέτησης. Έχω την άποψη ότι η καλή αντίληψη και βαθιά μελέτη του συνόλου των δεδομένων, εγχώριων και διεθνών σε σχέση με την πατρίδα μας, είναι εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να αποτελούν τα κριτήρια που θα μας οδηγήσουν σε επωφελείς λύσεις.

4. H κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της. Βρίσκεται στην πιο παραγωγική, δημιουργική και θετική της φάση. Το οφείλουμε στους Έλληνες πολίτες που δοκιμάστηκαν και το μέρος των συμπολιτών μας που δοκιμάζεται ακόμη. Το οφείλουμε στα στελέχη των κομμάτων ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ που εργάστηκαν κάτω από πολύ μεγάλες "πιέσεις" και αντιδράσεις.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εμποδιστούν από κανέναν τώρα οι εξελίξεις για:

– καταπολέμηση της διαφθοράς,

– αποκατάσταση των αδικιών,

– ενίσχυση του κοινωνικού κράτους,

– οικονομική ανάπτυξη, επαναφορά των επενδύσεων, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης (εγχώριας και διεθνούς) στη χώρα μας,

– ανάδειξη της Ελλάδας στον πιο καίριο, σταθερό, σημαντικό παράγοντα ειρήνης, συνύπαρξης, συνεργασίας και συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της ΝΑ Ευρώπης, των Βαλκανίων,

– αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας.

Έχει τους 151 η κυβέρνηση;

Κλειδί για τις εξελίξεις είναι εάν οι υπουργοί - βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ακολουθήσουν τον Πάνο Καμμένο στην αποχώρηση του ή αν θα συνταχτούν με τον Αλέξη Τσίπρα. Βάσει των υπολογισμών, ο Α. Τσίπρας διαθέτει τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ + Κ. Παπακώστα 146 + Ζουράρις, Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος 149 + Δανέλλης 150, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα Κόκκαλη (ακόμα και του Γ. Σαρίδη που αλλάζει δηλώσεις τρεις φορές την ημέρα, σαν την αντιβίωση).

Βάσει του κανονισμού ο Αλέξης Τσίπρας δεν υποχρεούται συνταγματικά να υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές καθώς η πλειοψηφία διαμορφώνεται επί των ψήφων των παρόντων (με ελάχιστο όριο τους 120 βουλευτές).

Ωστόσο ο ίδιος, όπως είπε ξεκάθαρα κατά τη συνέντευξή του στο Open, εάν δεν λάβει 151 ψήφους τότε σίγουρα υπάρχει πολιτικό πρόβλημα και δεν προτίθεται να κυβερνήσει επί μακρόν με ψήφο ανοχής. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η χώρα οδηγείται άμεσα σε κάλπες, τουλάχιστον όχι βάσει όσων έχει περιγράψει ήδη ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι θα προχωρήσει "εν ευθέτω χρόνω και συντεταγμένα", χωρίς να αφήσει εκκρεμότητες όπως η συμφωνία των Πρεσπών, συνταγματική αναθεώρηση κτλ., δείχνοντας ουσιαστικά προς κάλπες τον Μάιο.

Εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις και κυβερνητικών στελεχών ότι ο Α. Τσίπρας διαθέτει 151 βουλευτές για να κερδίσει ψήφο εμπιστοσύνης, το πιθανότερο είναι η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία να διαμορφωθεί από: 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και Κ. Ζουράρι, Ε. Κουντουρά, Θανάση Παπαχριστόπουλο, Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρο Δανέλλη και Βασίλη Κόκκαλη.

Ν. Βούτσης: Τετάρτη βράδυ η ψήφος εμπιστοσύνης

Διαδικασία-εξπρές με έναρξη συζήτησης στην Ολομέλεια την Τρίτη το απόγευμα και ψήφιση της πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης προετοιμάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση δεν συντρέχει λόγος να γίνει μια τριήμερη συζήτηση στην Βουλή, αλλά ούτε και να κλείσει το Κοινοβούλιο όπως συμβαίνει στην πρόταση μομφής.

Στην ίδια ενημέρωση ο ΠτΒ είπε πως στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αύριο θα προτείνει να γίνει την Τετάρτη του βράδυ η ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μάλιστα θα προτείνει η Βουλή να συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της με την συζήτηση αύριο στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου Γαβρόγλου για τις προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία . Όπως είπε όμως δεν θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο οποίο έχει μπει και η επίμαχη τροπολογία για τα αντισταθμιστικά των F16 γιατί όπως εξήγησε ο κ. Βούτσης δεν υπάρχει αυτή την στιγμή υπουργός να το εισηγηθεί στην Ολομέλεια.

Από παλαιούς κοινοβουλευτικούς σημειώνεται πάντως ότι είναι πρωτοφανές να λειτουργεί κανονικά η Βουλή ενώ επίκειται συζήτηση και ψήφιση για ψήφο εμπιστοσύνης.

Νέος Υπουργός Άμυνας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης

Νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, στη θέση του παραιτηθέντος Πάνου Καμμένου, θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όπως είπε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής θα γίνει την Τρίτη το μεσημέρι.

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και, από τον Σεπτέμβριο του 2015 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Από τον Μάρτιο του 2013 ως τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ). Γεννήθηκε το 1957 στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Έχει αποφοιτήσει: •από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων •από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) •από όλα τα σταδιοδρομικά Σχολεία εσωτερικού •από το Amphibious Warfare School (ΗΠΑ) •από το Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) •από τη Ναυτική Σχολή Πολέμου Από το 1998 ως το 2001 ήταν διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Επίσης έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β' Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός. Σε εκτέλεση της υπ' αριθμόν 1 αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013 παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διαδεχόμενος τον Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο. Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά.

Φ. Γεννηματά: Η πατρίδα δεν αντέχει άλλο την φαρσοκωμωδία των Τσίπρα-Καμμένου

Την άποψη ότι κυβέρνηση που θα αποτελείται από υπολείμματα και γυρολόγους θα οδηγήσει σε αδιέξοδα, εκφράζει η Φώφη Γεννηματά, μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, στο μήνυμα της αναφέρει ότι η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλο τους αλληλοεκβιασμούς και την φαρσοκωμωδία που σκηνοθετήθηκε από τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο, ζητώντας άμεσα τη διεξαγωγή εκλογών.

Αναλυτικά η κ. Γεννηματά αναφέρει τα εξής:

"Η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλο τους αλληλοεκβιασμούς και την φαρσοκωμωδία που σκηνοθετήθηκε από τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο. Τυπικά διαλύθηκε ο συνεταιρισμός που έκανε μεγάλη ζημιά στη Χώρα.

Ο Καμμένος φεύγει , αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν… Τυχόν Κυβερνητική συνέχεια με υπολείμματα και γυρολόγους της πολιτικής, ακόμα και αν εξασφαλίσει την τυπική ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο σε νέα αδιέξοδα θα οδηγήσει. Δεν υπάρχει λαϊκή και ουσιαστική εμπιστοσύνη στον κ.Τσίπρα και στον ετερόκλητο Κυβερνητικό θίασό του. Εκλογές τώρα”.

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει και αυτήν την κυβέρνηση

«Το παζάρι των τελευταίων ημερών ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο κατέληξε σήμερα στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη Βουλή μεθαύριο, ανεξάρτητα απ' τους πιθανούς συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα και τα παζάρια που θα εξακολουθήσουν να γίνονται αυτές τις ημέρες, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει μια κυβέρνηση που ακολούθησε και ακολουθεί αντιλαϊκή - μνημονιακή πολιτική, ενταγμένη στους ευρωΝΑΤΟϊκούς επικίνδυνους σχεδιασμούς», δήλωσε για τις πολιτικές εξελίξεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς κατά πόσον η κυβέρνηση έχει πολιτική νομιμοποίηση ή πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές, απάντησε ότι «πολιτική νομιμοποίηση, αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, προφανώς έχει, με βάση αυτά που ισχύουν στο Σύνταγμα της χώρας κλπ».

«Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση στη συνείδηση των εργαζομένων, του ελληνικού λαού, με όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές που έχει ακολουθήσει αυτά τα 4 χρόνια, με το ότι βγήκε στην κυβέρνηση λέγοντας χοντρά ψέματα, υποσχόμενη κατάργηση των μνημονίων, ενώ έφτιαξε και το 3ο χειρότερο, πιο σκληρό, μνημόνιο κι ακολουθεί ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο, μια συμφωνία με τους "εταίρους" που είναι επίσης βάρβαρη κι αντιλαϊκή, όπως φάνηκε με τη ψήφιση του τελευταίου αντιλαϊκού προϋπολογισμού» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «και βεβαίως ακολουθεί μια πολιτική απαράδεκτη, επικίνδυνη, που βάζει σε κινδύνους τον ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τού "διαίρει και βασίλευε", οδηγεί τη χώρα να γίνει μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση».

«Έτσι κι αλλιώς το ΚΚΕ στη συνεδρίαση της Βουλής, που προφανώς απ' ότι ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί Τετάρτη βράδυ, το πολύ Πέμπτη, δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα καταψηφίσει και αυτή την κυβέρνηση» κατέληξε ο Δ. Κουτσούμπας.

Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα

"Το Ποτάμι που ποτέ δεν κρύφτηκε, έχει από καιρό ξεκαθαρίσει: δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ.Τσίπρα. Οι ιδεοληψίες, η αναποτελεσματικότητα, ο λαϊκισμός, το κομματικό κράτος δεν μπορεί να επιβραβεύονται. Τα υπόλοιπα από το βήμα της Βουλής.", έγραψε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, στο Twitter.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
τσιπρας, καμμενος, ζητα, αλέξης τσίπρας, real fm, υφυπουργός εσωτερικών, θρυαλλίδα, βουλη, συριζα, δημοψηφισμα 2015, αθηνα, λύση, twitter, μνήμη, ιμια, ελλαδα, tweet, real, θεμα, διευκρινίσεις, γνώμονα, ψηφοφορία, καλοκαιρι, μνημονιο, υπουργοι, σημαίνει, εκκρεμότητες, νέα, γεεθα, γεν, κρητη, δυκ, σχολεια, school, ηπα, κυσεα, εκλογες, ΚΚΕ, συνταγμα, capital, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, αποστολακης γιωργος, σταση εργασιας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, ανεξαρτητοι ελληνες, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, κοινωνικος τουρισμος, μνημονιο 3, νεος παπας, εκλογες 2015, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, βουλευτες, σχολη ναυτικων δοκιμων, μνήμη, το θεμα, βημα, γεεθα, δουλεια, εξουσιοδοτηση, ηγεσια, θεμα, θητεια, ιμια, ρεθυμνο, το βημα, υδρα, ψεματα, ωρα, real, real fm, βραδυ, βρισκεται, γεν, γινει, γινονται, γνώμονα, δεδομενο, δηλωση, δηλωσεις, διευκρινίσεις, διοικηση, δοθει, διοικητης, δωσει, εγινε, ελενα, ειπε, υπαρχει, εκκρεμότητες, ελπιδα, ενημερωση, ερχεται, εσωτερικων, ζημια, ιδια, ιδιο, ισχυει, υφυπουργος, θεοδωρακης, θρυαλλίδα, εικονα, κυβερνηση, κειμενο, κινηση, κυσεα, κυρια, λερναια υδρα, λύση, λογο, μακεδονια, μαξιμου, μητσοτακης, ξενοδοχειο, ονομα, ουσιαστικα, παιδια, παζαρι, πεμπτη, πηγη, προσληψεις, ψυχη, ροτα, σιγουρα, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, σχολειο, τεως, τιμη, τριτη, υπουργειο μεταφορων, υφυπουργός εσωτερικών, φωφη, φωφη γεννηματα, φορα, ψηφοφορία, ψυχραιμια, δημητρης, δικαιωματα, εθνικο, χωρα, υπουργειο, καρδια, κωστας, μελετη, οργανα, tweet, πληροφοριες, school, σημαίνει, ταξιδι, θανασης, θεσεις, βεβαιως, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα