Πύρινα μέτωπα στην Αττική- Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν

(Ανανεωμένο) Μάχη με τις φλόγες, υπό αντίξοες συνθήκες, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, δίνουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τις διάσπαρτες εστίες της μεγάλης πυρκαγιάς σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής, που ξεκίνησε το μεσημέρι από τη Δροσιά Κερατέας.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς παραμένει στο Θυμάρι Παλαιάς Φώκαιας, με κατεύθυνση προς Σούνιο. Στην Παλαιά Φώκαια το μεσημέρι εκκενώθηκε προληπτικά γηροκομείο, ενώ την ίδια ώρα κάτοικοι της περιοχής Συντερίνα, μεταξύ Αναβύσσου και Λαυρίου, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, λόγω

του μεγάλου πύρινου μετώπου. Ορισμένα από αυτά υπέστησαν τελικά πολύ μεγάλες ζημιές, ενώ και στην Καμάριζα κάηκαν αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τουλάχιστον ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες στον οικισμό Καταφύγι της Παλαιάς Φώκαιας. Παράλληλα, στην περιοχή σημειώνονται και προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Αυτή την ώρα, η μεγάλη πυρκαγιά, κατακαίει διασική έκταση, πλησιάζοντας το βόρειο τμήμα του εθνικού Δρυμού στο Σούνιο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή είναι ισχυρές και συγκεκριμένα επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 48 οχήματα και 30 άτομα εθελοντες του στρατού πεζοπόρο τμήμα. Τα εναέρια μέσα, τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, δεν επιχειρούν από τη στιγμή που νύχτωσε. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Παράλληλα, το πυροσβεστικό προσωπικό του νομού Αττικής έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή. Κλειστή είναι η Αναβύσσου – Λαυρίου.

Η Πυροσβεστική τονίζει πως λόγω του ότι η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε μικτή οικιστική ζώνη, προτεραιότητά της είναι η προστασία της ζωής των πολιτών και του αστικού ιστού της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς. Ακόμη παρακαλεί τους οδηγούς οχημάτων να αποφεύγουν να κινούνται στις περιοχές της πυρκαγιάς προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται οι κάτοικοι να επιδεικνύουν ψυχραιμία και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.

Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό πως τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη μάχη με τις φλόγες. Ένας από αυτούς φέρει εγκαύματα, όμως κανενός η κατάσταση δεν είναι σοβαρή.

Ο δήμαρχος Λαυρωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής μιλώντας στη ΝΕΤ είπε πως φαίνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης.

Αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γρηγόρης Τσάλτας μετέβησαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί με την πυρκαγιά στην περιοχή της Κερατέας. Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ, από τη Μεσσηνία όπου βρίσκετα

Keywords
Αναζητήσεις
mathimata ilektrosigolisis
Τυχαία Θέματα