Πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε ο 66χρονος στην Πάτρα

Ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

Ο 66χρονος ήταν ανάμεσα στους προσκυνητές που επέστρεψαν από τους

Αγίους Τόπους και βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό.

Εξιτήριο τα επομένα 24ωρα για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να πάρουν εξιτήριο η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη -το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα- και ο γιος της, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης.

«Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύουμε οκτώ ασθενείς επιβεβαιωμένους. Οι έξι είναι σταθεροί στην υγεία τους και κλείνουν σιγά σιγά τον χρόνο τους και μένει να αποφασίσουμε ιατρικά, ποια ημέρα θα είναι έτοιμοι για να πάρουν εξιτήριο και να συνεχίσουν κατ' οίκον τη θεραπεία τους. Τα δύο πρώτα κρούσματα θα πάρουν εξιτήριο τα επόμενα 24ωρα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας», σημείωσε ο κ. Μεταλλίδης.

Αναφερόμενος στα δύο περιστατικά που νοσηλεύονται σε πιο σοβαρή κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ, είπε πως «έχουμε έναν ασθενή που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας και έναν ακόμα ασθενή με πνευμονία που νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης».

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Συστήνω ψυχραιμία σε όλους, δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση πανικός, αλλά χρειάζεται κοινωνική ευθύνη. Όταν κάποιος λαμβάνει οδηγίες πρέπει να τις ακολουθεί. Υπάρχει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο και καλό είναι να αφήσουμε τους υπεύθυνους να υλοποιήσουν το σχέδιο που είναι έτοιμο», υπογράμμισε ο υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς για τον κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ.

Απέπλευσε από το λιμάνι της Λήμνου, το επιβατηγό πλοίο «Blue Star Myconos»

Απέπλευσε από το λιμάνι της Λήμνου, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Myconos» που παρέμενε από χθες το βράδυ στο νησί, με 341 επιβάτες και 77 μέλη πλήρωμα, μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι η Αttica Group, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις λιμενικές αρχές, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Λήμνου στις 15.00 προκειμένου να εκτελέσει το υπόλοιπο του δρομολογίου του για Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκο-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά.

Όπως προσθέτει επίσης η εταιρεία, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το πλοίο δεν θα επιβιβάσει επιβάτες από τους λιμένες αναχώρησης.

Οι ήδη επιβαίνοντες επιβάτες θα αποβιβαστούν στους λιμένες προορισμού τους και θα τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με μέριμνα του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται επίσης, ότι 127 επιβάτες του πλοίου που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Λήμνου, έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές αρχές και τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας να παραμείνουν σε κατ΄οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης του μέλους του πληρώματος του πλοίου, που εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις συνέπειες του κορονοϊού

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας, για την εκτίμηση των συνεπειών του κορονοϊού στην οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να υπάρχει πλήρης καταγραφή των επιπτώσεων στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις σε κάθε φάση λήψης των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του ιού, καθώς και αντίστοιχο σχέδιο για τα μέτρα που πρέπει να λάβει το κράτος, με δεδομένο ότι μιλάμε, πλέον, για ένα εντελώς διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον.

Αυτό το νέο περιβάλλον επιβάλει μέτρα για την υγεία και την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων που, όπως εκτιμήθηκε, επιβάλουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαφορετικούς κανόνες από εκείνους που προβλέπονταν αρχικά από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, προκειμένου να αμβλυνθούν οι αναπόφευκτες συνέπειες στην οικονομία και τους εργαζόμενους.

Αύριο, Παρασκευή 13 Μαρτίου, θα συνεδριάσουν ξανά οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας προκειμένου να επαναξιολογήσουν την κατάσταση και να σχεδιάσουν τους άξονες των πολιτικών που θα δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Eurogroup.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, Εργασίας Γ. Βρούτσης, Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης και οι υφυπουργοί Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, Απ. Βεσυρόπουλος, Γ. Ζαββός, Ανάπτυξης, Γ. Τσακίρης, Ν. Παπαθανάσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Α. Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας.

Καθημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις σε καθημερινή βάση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, για ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού και συζήτηση των απαιτούμενων δράσεων.

Έκκληση Β. Κικίλια σε γιατρούς και νοσηλευτές να υποβάλουν αίτηση στο ΕΣΥ για πρόσληψη, λόγω κορονοϊού

Έκκληση στο υγειονομικό προσωπικό -γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό- να υποβάλουν αιτήσεις ώστε να προσληφθούν άμεσα, με διετείς συμβάσεις, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και να παραμείνουν σε αυτό, έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του για δύο χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ λόγω κορονοϊού.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με ταχύτατες διαδικασίες, όπως έγινε γνωστό, καθώς προτεραιότητα του υπουργού Υγείας σε αυτή τη φάση, είναι να θωρακιστεί το σύστημα απέναντι στις τυχόν επιπτώσεις που θα έχει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες ο κορονοϊός στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. «Ήρθε η πιο μεγάλη ώρα, η ώρα της μάχης, μιας μάχης που θα κριθεί στο κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη», είπε ο Β. Κικίλιας σε σύντομη δήλωσή του σήμερα στο υπουργείο Υγείας και συμπλήρωσε: «Θα κάνουμε το χρέος μας, θα ενεργήσουμε με κάθε τρόπο και θα πάρουμε κάθε μέτρο που θα χρειαστεί προκειμένου να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας κάλεσε όλη την κοινωνία να γίνει τείχος προστασίας για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΠΝΠ με τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με θέμα τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.

Στην ΠΝΠ περιγράφονται αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού και συνοψίζονται ως εξής:

- Αναστολή καταβολής ΦΠΑ υπό προϋποθέσεις.

- Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων.

- Παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

- Έκτακτα και προσωρινά μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 ως προς την οργάνωση του χρόνου και του τόπου εργασίας.

- 'Αδεια ειδικού σκοπού δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διευκολύνσεις.

- Αναβολή των συνεδριάσεων των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

- Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και επίδομα στέγασης - Αναστολή προθεσμιών διαδικασίας χορήγησης επιδόματος γέννησης.

- Θέματα συμβάσεων του υπουργείου Οικονομικών.

- Παράταση αναστολής καταβολής ΦΠΑ για πληγείσες επιχειρήσεις που είχαν συναλλαγές με την εταιρεία «Thomas Cook Group PLC».

- Κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία δήμων και Περιφερειών κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19.

- Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών.

- Ρυθμίζονται ζητήματα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

- Παράταση ισχύος αδειών διαμονής, λόγω εξαιρετικών αναγκών.

- Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών έκτακτων προμηθειών για κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας.

- Προσωπικό κλάδων υγείας.

- Διάθεση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

- Διατάξεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

- Ματαίωση παρελάσεων.

- Μετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων.

Ειδοποίηση από το 112 για τον κορονοϊό. Γιατί δεν την έλαβαν όλοι, τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες που δεν έχουν "έξυπνα κινητά"

Η πρώτη ειδοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης «112», για τον κορονοϊό, εστάλη χτες το βράδυ αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εκτός των άλλων ανακοίνωσε ότι πλέον η διαχείριση της μεγάλης κρίσης που έχει ξεσπάσει και στη χώρα μας λόγω της μεγάλης διάδοσης του ιού, ανατέθηκε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που θα έχει την συνολική ευθύνη για κοινοποίηση των απαραίτητων οδηγιών στον πληθυσμό και τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών και φορέων και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε κάθε φάση.

Η ειδοποίηση αυτή από το 112 ήταν και η πρώτη επίσημη γενική ενεργοποίηση του μετά την ολοκληρωμένη λειτουργία του από την 1-1-2020, (υπήρξε άλλη μία περιορισμένη χρησιμοποίηση του το καλοκαίρι σε περιοχές με «κόκκινο συναγερμό» λόγω πυρκαγιών) και προκάλεσε διάφορα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφενός γιατί συνοδευόταν από έναν ήχο σαν συναγερμό και αφετέρου γιατί δεν έφτασε σε όλα τα κινητά τηλέφωνα.

Πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος, ανέφεραν ότι η ειδοποίηση ελήφθη από ένα συντριπτικό ποσοστό των πολιτών, που αγγίζει το 90%, ωστόσο πράγματι ένα μικρό ποσοστό δεν έλαβε το μήνυμα.

Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας, έχουν αρχίσει ήδη την κατηγοριοποίηση των περιπτώσεων που δεν έλαβαν την ειδοποίηση, ώστε να διασφαλίσουν ότι την επόμενη φορά δεν θα υπάρξει κανείς που να μην ενημερωθεί.

Ωστόσο, αρμόδιοι παράγοντες της ΓΓΠΠ τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όσοι δεν πήραν το μήνυμα, ανεξάρτητα από τις ενέργειες που γίνονται από τις υπηρεσίες, καλό θα ήταν να κάνουν κάποιες ενέργειες, που πιθανόν να μην έχουν γίνει από όλους τους πολίτες, ώστε να λαμβάνουν πλέον όλες τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης, είτε στο κινητό, είτε στο σταθερό τηλέφωνο, με γραπτό ή φωνητικό μήνυμα, κάτι που εξασφαλίζει την ενημέρωση και όλων των ανθρώπων με ειδικά προβλήματα και αναπηρίες.

Σημειώνεται ότι η χθεσινή ειδοποίηση ελήφθη κατά κύριο λόγο από όσους έχουν τα λεγόμενα «έξυπνα κινητά», τα οποία διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό με την μέθοδο CBS, δηλαδή μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Για να διασφαλιστεί όμως και σε αυτά τα τηλέφωνα η λήψη των ειδοποιήσεων πρέπει να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα.

Όσοι δεν έχουν τέτοια τηλέφωνα πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του 112 ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις με SMS, ή με φωνητικά μηνύματα σε κινητά και σταθερά, όπως προαναφέραμε.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ και στην πλατφόρμα του 112 και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για κάθε περίπτωση.

Οι οδηγίες αφορούν πρώτον τους κατόχους «έξυπνων κινητών», οι οποίοι πρέπει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις πατώντας την ένδειξη που αναφέρει «ορισμένες ρυθμίσεις», η οποία τους βγάζει στην επόμενη σελίδα, όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι των κινητών και τους καθοδηγεί λεπτομερώς.

Όσοι δεν έχουν «έξυπνα κινητά», πηγαίνουν στην ένδειξη «εγγραφή» της πλατφόρμας και συμπληρώνουν τα στοιχεία και τον τρόπο που επιθυμούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η χτεσινή ειδοποίηση για τον κορονοϊό περιείχε γενικές οδηγίες προφύλαξης και μέτρων στα ελληνικά και αγγλικά. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Οδηγίες για κορονοϊό, ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο. Γενικός πληθυσμός: Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης. Αν έχετε συμπτώματα, μιλήστε με γιατρό πριν πάτε νοσοκομείο. Τηρείτε κανόνες υγιεινής. Μην βάζετε εσάς και τους άλλους σε κίνδυνο».

Στον εισαγγελέα όσοι παραβιάζουν τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού

Εγκύκλιο προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας με την οποία ζητεί την άμεση επέμβασή τους, όταν διαπιστώνεται παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, απέστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ο κ. Πλιώτας αναφέρεται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα στο οποίο προβλέπονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις για όσους παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν διαταχθεί για να αποτραπεί η διάδοση επικίνδυνης νόσου. Ειδικότερα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι «με αυτή τη συμπεριφορά προσβάλλουν ή θέτουν σε κίνδυνο θεμελιώδη προστατευόμενα έννομα αγαθά, όπως η ζωή και η σωματική υγεία» και προσθέτει: «Είναι αυτονόητη η παρέμβασή σας όταν συντρέξει νόμιμη περίπτωση».

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου ου έχει ως εξής:

«ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Προς

Τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της χώρας και δι' αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους

Με αφορμή τα διαθέσιμα επιδημιολογικά φαινόμενα της νόσου του κορονοϊού και την έκδοση διατάξεων από τις αρμόδιες Αρχές για λήψη μέτρων προς πρόληψη, υγειονομική παρακολούθηση και περιορισμό της διάδοσης της νόσου, κρίνουμε σκόπιμο, να επισημάνουμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας από τις διατάξεις των άρθρων 19 παρ1γ και 24 παρ. 5 στοιχ. α' ν. 1756/1988, ότι εκτός επιφυλασσομένων, στις διατάξεις αυτές, ιδίων ποινικών κυρώσεων σε βάρος όσων τις παραβαίνουν, πρωτίστως, διεκδικεί, συναφώς, την εφαρμογή της η βασική πρόβλεψη του άρθρου 285 ΠΚ, που απειλεί συντρεχόντων των όρων της και υπό τις διαβαθμίσεις της, εξαιρετικά αυξημένες ποινικές κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν τα μέτρα που νομίμως έχουν διαταχθεί για ν' αποτραπεί η διάδοση της νόσου, προσβάλλοντας, με τη συμπεριφορά τους, θεμελιώδη προστατευόμενα έννομα αγαθά (ζωής, σωματικής υγείας κ.λπ.) ή θέτοντας αυτά σε κίνδυνο.

Είναι αυτονόητη η παρέμβασή σας όταν συντρέξει νόμιμη περίπτωση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
ελλαδα, πατρα, θανατος, blue star, έως ότου, thomas cook, θεσσαλονικη, αχεπα, blue, star, group, ΕΟΔΥ, εταιρεία, συμμετοχή, υπουργοι, τραπεζες, κορονοϊός, χρεος, φεκ, ΦΠΑ, αδεια, επιδομα, plc, καλοκαιρι, απε-μπε, γγππ, cbs, sms, απε, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , κικιλιας, σταση εργασιας, μετρο, αλλαγη ωρας, μυτιληνη, μυκονος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, εκτακτη εισφορα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, η ημέρα της γης, κοινωνικος τουρισμος, ογα επιδοματα, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, κρουσματα σημερα, αδεια ειδικου σκοπου, η ζωη, ξανα, κοινωνια, αποτελεσματα, αιτηση, αχεπα, γγππ, ηγεσια, θεμα, καθημερινη, κινητα, κινητα τηλεφωνα, νησι, οικονομια, πνευμονια, προγραμμα, τηλεφωνο, υγεια, φεκ, ωρα, cbs, star, αγορα, αγορα εργασιας, αρθρο, αιτησεις, αξονες, απε, απε-μπε, αφορμη, εβδομαδες, βραδυ, γινει, γινεται, γινονται, δεδομενο, δευτερο, δηλωση, εγινε, εγγραφη, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, ενημερωση, εξελιξη, εξι, εξιτηριο, εταιρεία, ευθυνη, έως ότου, ζωη, ειδοποιηση, υπηρεσιες, υφυπουργος, υγειονομικο, ηχο, κυβερνηση, κειμενο, κινητο, λειτουργια, ληψη, λογο, μαξιμου, μεριμνα, μηνυματα, μητσοτακης, μικρο, νικο, μπε, οινουσσες, οκτω, περιβαλλον, πηγη, πλοιο, προβληματα, προσληψεις, πρωι, ρυθμισεις, συγκεκριμενα, συζητηση, συμμετοχή, σπιτι, συρο, σχεδιο, σχολια, υπουργειο υγειας, συμπτωματα, υφυπουργοι, φούρνοι, φορα, ψυχραιμια, group, εφαρμογη, ελληνικα, εθνικο, χωρα, ιατρικα, υπουργειο, κυριακου, μυκονο, νοσοκομειο, ομαδες, πηγες, sms, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα