Πρωθυπουργική εμφάνιση

18:02 9/3/2018 - Πηγή: Antinews

Εξ αρχής στο Antinews είχαμε πει ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να απαλλάξει τον τόπο από τη λαίλαπα των ολετήρων είναι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είχαμε ξεκαθαρίσει επίσης ότι στα καλά θα είμαστε μαζί και στα κακά απέναντι, ασχέτως αν γινόμαστε δυσάρεστοι.

Άλλωστε όπως λένε και στην Κρήτη, όποιος σ' αγαπάει σε κάνει και κλαις.

Αυτή ήταν πάντα, και επί Σαμαρά, η γραμμή του Antinews. Με τις μικρές του δυνάμεις να επισημαίνει τα λάθη ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο ολίσθημα και να επικροτεί το σωστό για να στηριχθεί η παράταξη.

Οφείλουμε λοιπόν να επιδοκιμάσουμε την προχθεσινή εμφάνιση του Μητσοτάκη στη Βουλή.

Για πρώτη φορά ο... δεινός ρήτορας Αλέξης στριμώχτηκε από το στενό πρέσινγκ του Κυριάκου για τους χειρισμούς του τόσο στα εθνικά, όσο και στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών.

Για πρώτη φορά... ο άρχοντας της Βουλής Αλέξης, εποίησε την νήσσα και δεν απάντησε σε συγκεκριμένα ερωτήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πρωθυπουργικό του προφίλ δέχτηκε καίριο πλήγμα αφενός διότι απέφυγε να απαντήσει για ποιο λόγο δεν απαίτησε την αποφυλάκιση των στρατιωτών από τον Ερντογάν κι αφετέρου γιατί στην προσπάθειά του να υποβαθμίσει το όλο ζήτημα ρεζιλεύτηκε χαρακτηρίζοντάς το… σύνηθες φαινόμενο.

Παράλληλα, με τα επιχειρήματα Μητσοτάκη όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις του στο Σκοπιανό ξεγυμνώθηκε πλήρως ο εθνομηδενισμός του, καθώς επί της ουσίας τον εμφάνισε ότι έχει καταστεί υποχείριο των αλυτρωτικών ορέξεων του Ζάεφ.

Επίσης, στα θετικά της εμφάνισης Μητσοτάκη πιστώνεται και το γεγονός ότι αποφάσισε να αφήσει στη γωνία την αστική ευγένεια και να τσακίσει επιτέλους το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του λαοπλάνου.

«Για εμάς δεν υπάρχουν ηθικές και ανήθικες παρατάξεις, υπάρχουν ηθικά και ανήθικα στελέχη. Εσείς δεν είσαστε αριστεροί ή δεξιοί, είσαστε τυχοδιώκτες της πολιτικής, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να κερδίσετε την εξουσία και να την κρατήσετε με κάθε τρόπο. Το ηθικό πλεονέκτημα ποτέ δεν το διαθέτατε όσο κι αν το διαφημίζατε: ταξίδια στην Βενεζουέλα, στημένες τηλεοπτικές άδειες, ανοχή στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων, συμμαχία με τους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου, και βέβαια τους μεσάζοντες που βάλλατε ξανά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αν θέλετε να μας διαψεύσετε κάνετε μία τολμηρή κίνηση δεχθείτε την σύσταση της Επιτροπής που σας ζητάμε», είπε στον ολετήρα, μεταξύ άλλων, κι αυτός τον κοιτούσε αποσβολωμένος.

Ίσως να πίστευε ότι επειδή είναι... παιδί της πιάτσας κι ο Κυριάκος... των κολεγίων θα κερδίζει εσαεί.

Έλα όμως που ανατράπηκαν τα δεδομένα και το αρνάκι έγινε λύκος και είναι έτοιμος να τον κατασπαράξει.

Σε ανύποπτο χρόνο, είχαμε γράψει, ότι ένα πουλάκι μας ψιθύρισε πως πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Χάρβαρντ σε βάζουν σε ένα δωμάτιο όπου σου αποβάλουν και το τελευταίο ψήγμα συναισθηματισμού. Δηλαδή σε κάνουν killer.

Το ίδιο πουλάκι μας είχε εκμυστηρευτεί ότι έχει περάσει και ο Κυριάκος από εκείνο το δωμάτιο.

Άραγε, μήπως τελικά ο Μητσοτάκης λειτουργεί βάσει συγκεκριμένου σχεδίου;

Άφηνε δηλαδή όλο αυτό τον καιρό τον Τσίπρα να εκτίθεται κρατώντας χαμηλούς τόνους και τώρα που είναι ευάλωτος άρχισε το ανελέητο σφυροκόπημα.

Ο χρόνος θα δείξει.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι ότι προχθές ο Μητσοτάκης απέδειξε ότι ο λαός μπορεί να τον εμπιστευτεί και να τον στείλει στην καρέκλα του Μαξίμου μπας και καταφέρει να αναδομήσει τη χώρα, μέσα από τα ερείπια του Τσίπρα και της παρέας του.

Η αντιστροφή μέτρηση ξεκίνησε...

ΥΓ. 1. Είναι απαράδεκτο τη στιγμή που ο αρχηγός της παράταξης δίνει μάχη μέχρις εσχάτων τα έδρανα στη Βουλή να είναι σχεδόν άδεια. Νισάφι πια με την ηττοπάθεια. Καλό είναι συγκεκριμένοι βουλευτές να συμμορφωθούν. Γιατί ποιος ξέρει, μπορεί να βρεθούν κι αυτοί προ εκπλήξεων όπως ο Τσίπρας.

ΥΓ. 2. Το κομμάτι αφιερωμένο εξαιρετικά στον Ραβίνο, τον Ψυχραιμία και τον Ορεσείβιο, οι οποίοι... μου την πέφτουν συνεχώς. Αυταπατήθηκαν κι αυτοί σαν τον Τσίπρα... χα χα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα