Προσκλητήριο Τσίπρα για "προοδευτικό μέτωπο" στις ευρωεκλογές με άρωμα "ΠΑΣΟΚ"

Σε ένα ακόμη προσκλητήριο για τη συγκρότηση "προοδευτικού μετώπου" εν όψει των ευρωεκλογών επιδόθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του Δ. Παπαδημούλη με αφορμή τον απολογισμό του έργου του στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Τσίπρας αφού έψεξε Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ ότι απέστησαν της "γραμμής" των αδελφών ευρωπαικών τους κομμάτων σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών

δεν είναι απλά οι πολιτικές ισορροπίες και η κοινωνική συνοχή εξαιτίας της ηγεμονίας των νεοφιλελεύθερων ιδεών, αλλά ο κίνδυνος, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της ακροδεξιάς να πάρουν σημαντικό προβάδισμα στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε:

1. Δουλέψαμε πάνω στη στρατηγική στόχευση να αναζητήσουμε τη συμπόρευση και τη συμμαχία αυτών των δυνάμεων απέναντι στην απειλητική άνοδο της ακροδεξιάς και την κυριαρχία νεοφιλελεύθερων πολιτικών που τρέφει αυτές τις δυνάμεις. Δουλέψαμε πάνω στην ιδέα να προχωρήσουμε από κοινού, ως ο πόλος εκείνος που θα αναχαιτίσει την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού, αλλά και την επικίνδυνη άνοδο της Ακροδεξιάς, να συγκροτήσουμε το πολιτικό εκείνο μέτωπο, που θα διεκδικήσει να έχει ρυθμιστικό ρόλο στο νέο Ευρωκοινοβούλιο.

2. Αν υπάρχει πραγματικά η κοινή πολιτική βούληση, τότε θα βρούμε και τον τρόπο για να το κάνουμε πράξη.

3. Ισχυρίζομαι ότι οι διαφορές μας είναι υπαρκτές αλλά ο κίνδυνος αν δεν συνεργαστούμε θα είναι πολύ μεγαλύτερος για όλους και για τον καθένα ξεχωριστά.

Σε ό,τι αφορά αυτή καθαυτή τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ότι σηματοδοτεί μια μεγάλη τομή που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά συνολικότερα την ταλαιπωρημένη, βασανισμένη από τις αντιπαλότητες, το μίσος, τους πολέμου, περιοχή των Βαλκανίων και εξήρε τη συμβολή της κυβέρνησής του, εντάσσοντάς τη στις προοδευτικές κυβερνήσεις που δεν δειλιάζουν μπροστά στο πολιτικό κόστος.

"Βλέποντας συνολικά την εικόνα της Ευρώπης είναι η αίσθησή μου ότι ο ευρωπαϊκός Νότος, όχι όλος, αλλά η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα αποτελούν οάσεις σε μια πολιτική έρημο", τόνισε και πρόσθεσε ότι "η Ευρώπη οδηγείται δυστυχώς σε λάθος κατεύθυνση, σε επικίνδυνους δρόμους", ανέφερε.

Με "άρωμα" ΠΑΣΟΚ

"Εμείς ερχόμαστε σήμερα κι αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι όταν υπάρχουν προοδευτικές κυβερνήσεις και δυνάμεις που τολμούν και δεν δειλιάζουν μπροστά στο πολιτικό κόστος να υπερασπιστούν αξίες, τότε μπορεί να γραφτεί ιστορία που αφορά και το χθες και κυρίως όμως το σήμερα και το αύριο", είπε χαρακτηριστικά μπροστά σε ένα ακροατήριο που ανέδιδε "οσμή" ΠΑΣΟΚ ( ουχί ΚΙΝΑΛ).

Στέφανος Τζουμάκας, Νίκος Μπίστης, Γιάννης Ραγκούσης ήταν στις παρουσίες που προστέθηκαν στα ήδη κυβερνητικά στελέχη που έχουν μεταπηδήσει από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ , όπως η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Μάρκος Μπόλαρης κ.α.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο ανεξάρτητος βουλευτής προσφάτος διαγραφείς από το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης.

Εθνικές εκλογές

Αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και για τις εθνικές κάλπες, τονίζοντας: "Μπροστά μας έχουμε ακόμα σκληρές μάχες, έχουμε όμως και την ηθική και την πολιτική δύναμη να ολοκληρώσουμε τη συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία και να προχωρήσουμε σε σειρά σημαντικών κοινωνικών και θεσμικών τομών".

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα