Απίστευτο: 4 πλαστά πτυχία είχε ο διοικητής του Κρατικού Νικαίας

21:06 28/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Μoιάζει με κακόγουστο αστείο, αλλά είναι αλήθεια. Ο μέχρι πρότινος διοικητής του κρατικού νοσοκομείου Νικαίας Δημήτρης Μπούτος είχε παρουσιάσει ούτε έν ούτε δυο, αλλά τέσσερα πλαστά πτυχία.

Το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ζητεί την παραπομπή του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Το πόρισμά του έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Στην απόφαση της 5ης Αυγούστου 2016, που φέρει τις υπογραφές του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, ο κ. Μπούτος

αναφέρεται ως πτυχιούχος Οικονομικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» έφτασαν καταγγελίες τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι οι τίτλοι σπουδών του δεν υπάρχουν και, έτσι, μπήκε η υπόθεση στο μικροσκόπιο. Μετά από επικοινωνία του Σώματος Επιθεωρητών με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, προέκυψε ότι οι τίτλοι σπουδών που επικαλείτο ήταν ανύπαρκτοι. Μετά την αποκάλυψη ο ίδιος έσπευσε στις 26 Νοεμβρίου 2018 να υποβάλει την παραίτηση του από τη διοίκηση του νοσοκομείου, παρότι η θητεία του έληγε τον Αύγουστο του 2019. Η παραίτηση είχε γίνει δεκτή από τον Παύλο Πολάκη.

The post Απίστευτο: 4 πλαστά πτυχία είχε ο διοικητής του Κρατικού Νικαίας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα