Προκλητική μεροληψία της Βικιπαίδεια για τον Σαμαρά

Βικιπαίδεια ή Μητσοτακοπαίδεια;

Αν και η Βικιπαίδεια  θεωρείται μία αρκετά αντικειμενική πηγή  διαδικτυακής ενημέρωσης, στην αναφορά της στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά χάνει εντελώς την αξιοπιστία της.

Καθώς διάβαζα την βιογραφία του Σαμαρά που παραθέτει η συγκεκριμένη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, νόμιζα ότι την έγραψε κάποιος εκπρόσωπος της κόρης του πατέρα της.

Ωστόσο, αν επισκεφτείτε την Wikipedia, την  αγγλική έκδοση της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας δηλαδή, παρουσιάζει τον πρόεδρο της ΝΔ όσο πιο αντικειμενικά μπορεί.

Ενδεικτικά παραθέτω τα παρακάτω  αποσπάσματα , που αποδεικνύουν την μεροληψία της Βικιπαίδεια στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ:

“Είναι μέλος του Αμερικανικού Οικονομικού Οργανισμού και της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας και έχει συμμετάσχει σε μία συνάντηση της  Λέσχης Μπίλντεμπεργκ”.

Καταρχάς είναι Μπίλντερμπεργκ…

Επίσης, είναι γνωστό, ότι στην Ελλάδα αρκεί  μόνο μια απλή αναφορά πως  ένας χ πολιτικός μίλησε στην  Λέσχη  Μπίλντερμπεργκ, για να αρχίσουν οι θεωρίες περί ανθρώπου των Αμερικανών των Σιωνιστών και όλων των σχετικών.

 Πάντως, προς πληροφόρηση των συγγραφέων του κειμένου, ο Σαμαράς είχε παραστεί σε μία συνάντηση της λέσχης  ως υπουργός Εξωτερικών. Τόσο απλά.

Τώρα, αν νομίζουν μερικοί ότι έτσι θα καταφέρουν να πλήξουν το κύρος του Σαμαρά, τότε μάλλον το φαρμάκι  της ήττας της 29ης Νοεμβρίου ήταν πολύ πικρό και δεν κατεβαίνει με τίποτα.

Η αγγλική έκδοση κάνει απλώς μια λυτή βιογραφική αναφορά χωρίς υπαινιγμούς, «Μπίλντεμπεργκ» και άλλα συναφή.

Συνεχίζοντας οι συντάκτες της Βικιπαίδεια μας πληροφορούν ότι, «το 1969 αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Έκανε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Κολλέγιο Άμχερστ των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου συγκατοικούσε με τον Γιώργο Παπανδρέου, με έμφαση στα Οικονομικά. Παράλληλα με τις σπουδές του και για να τις χρηματοδοτήσει, εργαζόταν στην ελληνο-αμερικανική πιτσαρία College Inn του Κρις Μπελογιάννη, όπου «είχε µάθει να πετάει την πίτσα στον αέρα και να τη στριφογυρίζει σαν ιταλός εξπέρ».

Η αγγλική έκδοση όμως, επιμένει να παρουσιάζει χωρίς υπαινιγμούς και  σαρκασμούς  και την πανεπιστημιακή σταδιοδρομία του Σαμαρά.

Με αφορμή τα περί φιλιών με τον ΓΑΠ μας πληροφορεί, “It is an interesting fact that Samaras and Prime Minister George Papandreou were dormitory roommates during their student years at Amherst College, but became bitter political rivals.[4]”

Υποθέτω ότι οι συντάκτες του ελληνικού κειμένου γνωρίσουν την αγγλική και δεν χρειάζεται να μεταφράσω το bitter political rivals.

Φυσικά, δεν ήταν δυνατόν να λείψουν οι αναφορές για το Μακεδονικό και τον Μητσοτάκη. Εδώ οι κύριοι συντάκτες και φίλοι προφανώς της κόρης του πατέρα της, πραγματικά «καρφώνονται»!

Με αφορμή το Μακεδονικό υποστηρίζουν ότι, «η σκληρή του στάση στον χειρισμό του ζητήματος χαρακτήρισε όλη τη μετέπειτα πορεία του και, παρότι υπερασπίζεται μέχρι και σήμερα την ορθότητα των χειρισμών του και την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατ

Keywords
Τυχαία Θέματα