Προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα και για νέα μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του '19

Αναγκαστήκαμε και εμείς να πάρουμε δύσκολα μέτρα τα δύο πρώτα χρόνια της Κυβέρνησής μας αλλά βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, είναι η σύνοψη όσων είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στην Βουλή λίγο πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τις 120 δόσεις.

Επανέλαβε ωστόσο, ευρισκόμενος σε πλήρη προεκλογική τροχιά και στόχευση, ότι στο τέλος του 2019, η οικονομία θα εμφανίσει

ακόμη μεγαλύτερη υπεραπόδοση, συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί και σε νέες ελαφρύνσεις.

Δεν παρέλειψε να επιτεθεί -συγκρατημένα ωστόσο- στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν συμφωνεί με τα μέτρα στήριξης αλλά αναγκάζεται να τα ψηφίσει παρότι επιθυμούσε ο δημοσιονομικός χώρος να δοθεί σε "δωράκια στους ολιγάρχες".

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

Ιστορική στιγμή στο κοινοβούλιο γιατί κορυφώνεται μια θετική πορεία της οικονομίας από τον Αύγουστο και μετά

Αναγκαστήκαμε και εμείς να φέρουμε δύσκολα μέτρα τα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησης

Η κυβέρνησή μας εργάστηκε σκληρά με σεβασμό σε κάθε έλληνα και ελληνίδα
Στόχος ήταν να φτάσουμε στην έξοδο από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια,με ασφάλεια και με εξασφάλιση του δημοσιονομικού χώρου που θα επιτρέψει νέες ελαφρύνσεις.

Ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε μέτρα στήριξης που ανακοινώσαμε την περασμένη εβδομάδα χάριν της υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας , χωρίς να έχουμε τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη, φθάνοντας τους στόχους

Είμαι χαρούμενος που θα δω όλες τις πτέρυγες να ψηφίζουν αυτά τα μέτρα
Ιδιαίτερος συμβολισμός η ψήφιση της 13ης σύνταξης. Οι 2,5 εκατ. συνταξιούχοιμετά από χρόνια θυσιών βλέπουν στήριξη για πρώτη φορά. Το διαθέσιμο ποσό θα αντιστοιχεί στο ύψος του δώρου του Πάσχα, για χαμηλοσυνταξιούχους θα αντιστοιχεί σε ολόκληρη σύνταξη.

Μόνιμου χαρακτήρα τα μέτρα που ψηφίζονται. Η ελληνική οικονομία μας δίνει την δυνατότητα να τα εντάξουμε στον μόνιμο σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Τα μέτρα αυτά έχουν φιλοαναπτυξιακό χαρακτήρα και θα έχουν θετική επίπτωση στην ελληνική οικονομία. Τα μέτρα αυτά, στο τέλος του 2019 θα επιφέρουν ακόμη θετικότερες ειδήσεις για τον δημοσιονομικό χώρο που θα προκύψει, ακόμη περισσότερες δυνατότητες για μέτρα ελάφρυνσης.

Βλέπω μια παγωμάρα και αμηχανία από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκτός από αμήχανη είναι και αντιφατική. Τη μια μας λέτε δίνετε παροχές πολλές και μετά μας κατηγορείτε ότι δίνουμε λίγες. Τη μια λέτε ότι δεν εγγυάστε την μονιμότητα της 13ης σύνταξης την άλλη έρχεστε και την ψηφίζετε και μας κατηγορείτε ότι δεν είναι ολόκληρη.

Έρχεστε να ψηφίσετε τα μέτρα στήριξης, έρχεστε και τα ψηφίζετε ένα προς ένα, όπως κάνατε και με τα μέτρα της ΔΕΘ, που λέγατε έχουμε τέταρτο μνημόνιο αλλά τα ψηφίζετε ένα προς ένα.

Με αυτά που λέει ο αρχηγός σας τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να σας φοβάται το μάτι του κόσμου.

Θα θέλατε ο δημοσιονομικός χώρος να καλυφθεί από δωράκια στην ολιγαρχία. Αλλά δυστυχώς για εσάς εμείς θα τα δίνουμε στους πολλούς.
Θα συνεχίσουμε και το 2019 έτσι αλλά και για το 2020
Σας εύχομαι και την επόμενη τετραετία να είστε στα έδρανα της αντιπολίτευσης ώστε παρά τις αντιρρήσεις σας να ψηφίζετε κι εσείς τα μέτρα ελάφρυνσης που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα