Ώρα ανοιχτών συγκεντρώσεων για τον Κ. Μητσοτάκη

Τον τελευταίο μεγάλο κύκλο των περιοδειών του σε Αττική και Περιφέρεια, ενόψει της κρίσιμης και συνάμα δημοψηφισματικής κάλπης της 26ης Μαΐου, ανοίγει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φέρνοντας στο προσκήνιο την τακτική των ανοιχτών συγκεντρώσεων, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετεί στην αιχμή της "γαλάζιας" στρατηγικής την αποτύπωση του θετικού λόγου και την επικοινωνία του προγράμματος της οδού Πειραιώς, με την αρχή να γίνεται σήμερα από τη Θεσσαλία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

θα επισκεφθεί το στρατηγείο της Πρώτης Στρατιάς, ενώ, στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Καλαμπάκα, προκειμένου να μιλήσει σε πολίτες. Θα ακολουθήσουν, σε ένα πυκνό πρόγραμμα, οι επισκέψεις σε Τρίκαλα και Λάρισα, όπου το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Ταχυδρομείου.

"Θέλω μια καθαρή νίκη το βράδυ της 26ης Μαΐου, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Επιφυλάσσω στον κ. Τσίπρα ένα πολύ καλό δώρο. Θα ήθελα να τον στείλω πραγματικά, με την στήριξη του ελληνικού λαού, σε μία μόνιμη ξεκούραση, καθώς είναι πολύ κουρασμένος, όπως μας έχει πει. Χρειάζεται εμφανώς ξεκούραση και θα τον στείλουμε, λοιπόν, σε μόνιμη ξεκούραση", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο ραδιόφωνο του "Σκάι".

Ο κ. Μητσοτάκης τοποθετεί, στο μεταξύ, ένα προς ένα τοποθετεί τα κομμάτια του παζλ που σχετίζονται με το οικονομικό του σχέδιο. Έχοντας καταφέρει καίρια πλήγματα σε πολιτικό ηθικό και επικοινωνιακό επίπεδο εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στρέφει το βλέμμα του στην ανάγκη υλοποίησης ενός άλλου μείγματος πολιτικής, που θα αφήσει πίσω τη λογική της υπερφορολόγησης, όπως αυτή υιοθετήθηκε από την Κουμουνδούρου και μέσα από τις ελαφρύνσεις θα δώσει ανάσα σε κάθε κοινωνική ομάδα.

"Το δικό μας σχέδιο είναι διαφορετικό. Είναι ένα σχέδιο, το οποίο προτάσσει χαμηλούς φόρους, πραγματικές μεταρρυθμίσεις, έμφαση στις επενδύσεις και τις νέες δουλειές. Εμείς θέλουμε, επιτέλους, να μεγαλώσει η πίτα προς όφελος όλων, όχι κάποιων. Για αυτό και συνδέουμε την ετήσια ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών", συνηθίζει να επισημαίνει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος, βάζοντας στο στόχαστρό του την τακτική πόλωσης και διχασμού του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι "η λάσπη θα απαντιέται, και θα απαντιέται σκληρά και με επιχειρήματα". Ωστόσο, το μείζον για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το μείζον για τη "γαλάζια" παράταξη είναι να συσπειρώσει γύρω από το πρόγραμμα της οδού Πειραιώς τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Άλλωστε, το στοίχημα είναι μία ισχυρή λαϊκή εντολή.

"Τα επιδόματα χρειάζονται. Αλλά χρειάζονται ως μια προσωρινή ανακούφιση και όχι ως μια μόνιμη παγίδα φτώχειας. Η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Διότι σήμερα η παγίδα της φτώχειας και οι άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από τα επιδόματα είναι κυρίως οι μακροχρόνια άνεργοι. Για αυτούς δεν μιλάει κανείς σήμερα στην Ελλάδα. Και οι μακροχρόνια άνεργοι δεν θα βγουν από την παγίδα φτώχειας περιμένοντας μόνο ένα επίδομα. Επαναλαμβάνω: Το επίδομα είναι απαραίτητο ως ένα μεταβατικό στάδιο, αλλά δεν μπορεί να είναι η μόνη πολιτική μας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους", σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, χαρακτηρίζει ως μέσα αδιαπραγμάτευτα τη μείωση στο φόρο των επιχειρήσεων και στον ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας πως αυτές οι κομβικές προβλέψεις θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό της κυβέρνησής του για το 2020.

"Στις άμεσες κινήσεις μας περιλαμβάνεται η μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 30% εντός μίας διετίας. Η μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% στο 20% εντός δύο ετών. Στο ίδιο πακέτο θα βρίσκεται και η μείωση στα μερίσματα από το 10% στο 5%, καθώς και μία σειρά από γενναία φορολογικά κίνητρα για το μέλλον", είναι το μήνυμα που στέλνει. Η επισήμανση ότι η οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας θα ωφελήσει το σύνολο της κοινωνίας είναι καίρια αιχμή. Οι στόχοι αποτυπώνουν το "θέλω" της οδού Πειραιώς να αλλάξει το momentum της χώρας. Να αφήσει πίσω την πολύχρονη κρίση. Να χτίσει αξιοπιστία. Να εδραιώσει τη σταθερότητα. Ποια είναι τα συστατικά στοιχεία; Η δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας κάθε χρόνο. Η επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης της τάξης του 4%. Η επαναφορά της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα εντός 18 μηνών.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα