Προεκλογικά "δίχτυα" Τσίπρα στη μεσαία τάξη

13:17 6/5/2019 - Πηγή: Antinews

Η περιβόητη "μεσαία τάξη" ( τούτη δηλαδή που αναδεικνύει παραδοσιακά τον νικητή των εκάστοτε εκλογών) βρίσκεται στο προεκλογικό ραντάρ του Αλέξη Τσίπρα και της Κυβέρνησής του ώστε να δοθεί μια τελευταία ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ να ανακόψει την δημοσκοπική φόρα της Ν.Δ στις ευρωκάλπες. Για αρχή.

Το πολυνομοσχέδιο για τις 120 δόσεις σε Ταμεία, Εφορία και Δήμους, εν πρώτοις και το πακέτο προεκλογικών παροχών που "ψήνεται", με το βλέμμα

σε φορολογικές ελαφρύνσεις, μόνιμου κατά βάση χαρακτήρα, είναι το τελευταίο "όπλο" στην πρωθυπουργική προεκλογική φαρέτρα. Τουλάχιστον έως τις ευρωεκλογές ( καθώς "ψίθυροι" στους κυβερνητικούς διαδρόμους επιμένουν πως είναι εξαιρετικά πιθανό στον δρόμο για τις εθνικές κάλπες, τον Οκτώβριο, να επιχειρηθεί μέσω της οικονομίας και νέα "ρελάνς" μέτρων από την Κυβέρνηση).

Το "ταξικό" πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής είναι δεδομένο μεν ( σ.σ προσφάτως ο κ. Τσίπρας δήλωσε από την Κρήτη όπου περιόδευσε: Θα στηρίξουμε όσους μας στήριξαν), ωστόσο ένεκα και της ανάγκης να απευθυνθεί σε ευρύτερο ακροατήριο Πολιτών και να διευρύνει την δεξαμενή των ψήφων της, η Κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει στην απόχη της και την "μεσαία τάξη", ουχί μόνον δηλαδή, όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Η μονομαχία στη Βουλή

Ναι μεν χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο ΥΠΟΙΚ για το πολυνομοσχέδιο, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να αναβάλει την κατάθεση της πρότασης μομφής εναντίον του Παύλου Πολάκη έως ότου ψηφιστούν οι 120 δόσεις και ανακοινωθούν τα μέτρα παροχών αλλά ούτως ή άλλως, ο προγραμματισμός του κ. Τσίπρα, δεν προβλέπει να εκκινήσει η διαδικασία μετατροπής της πρότασης μομφής σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης για την Κυβέρνηση πριν από την Τετάρτη.

Όπως μετέδωσε πρώτο το Capital.gr, στο πρωθυπουργικό συρτάρι, υπήρχε ήδη το πλάνο για το πώς θα κυλήσουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες: Η συζήτηση θα ξεκινήσει την Τετάρτη και θα κορυφωθεί την Παρασκευή, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Κυβερνητική επιδίωξη είναι έως την Παρασκευή να έχει "πακεταριστεί" το νέο μείγμα παροχών, προκειμένου να είναι σε θέση να το ανακοινώσει ο κ. Τσίπρας από βήματος Βουλής σε ατμόσφαιρα πανηγυρική για την Κυβέρνηση, κατά το κλείσιμο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε μαραθώνια σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, από την οποία δεν βγήκε "λευκός καπνός" για το πακέτο παροχών. Οι συζητήσεις συνεχίζονται, διαμήνυσαν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες προσπάθησαν να αποσυνδέσουν το νέο πακέτο από την έλευση των Θεσμών στην Αθήνα σήμερα ( σε μια επίσκεψη- αστραπή, καθώς θα αναχωρήσουν την Τετάρτη).

Τόσο από συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα όσο και του υπουργού Οικονομικών πάντως, προβάλλεται η πεποίθηση πως έως την Παρασκευή, θα έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για το μείγμα του προεκλογικού πακέτου θετικών μέτρων, "δείχνοντας" προς ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό, το βράδυ της ίδιας ημέρας, οπότε και αναμένεται να πέσει η "αυλαία" της τριήμερης μάχης στη Βουλή.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα