Προανακριτική: Απεβλήθη ο Κασιδιάρης επειδή έβρισε τον Βενιζέλο

12:50 4/4/2013 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) – Φαίνεται πως ο κατήφορος της ελληνικής Βουλής δεν έχει τέλος. Πιστεύαμε ότι τα πάντα μπορούν να ελεγχθούν, Όμως, δεν τα έχουμε δει όλα και η σημερινή εικόνα από την προανακριτική δείχνει ότι κάποιοι δεν έχουν όρια.

Για την κ. Κωνσταντοπούλου έχουμε γράψει κατά καιρούς. Η κυρία νομίζει ότι είναι πρωταγωνίστρια της υπόθεσης Ντρέιφους. Πιστεύει ότι είναι η αδέκαστη νομικός που καταδιώκεται από όλους τους υπόλοιπους γιατί αυτή θέλει να καθαρίσει το πολιτικό σύστημα και δεν την αφήνουν.

Με τις παρεμβάσεις της και την εν γένει στάση της βάζει φωτιά η ίδια στη Βουλή. Αλλά μπορούμε να της αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι επιμένει και κάτι μπορεί να βγει στο τέλος.

Για τον Βενιζέλο τι να πούμε; Ο κόσμος γνωρίζει ποιος είναι ποιος και κρίνει αναλόγως. Μέχρις ότου, όμως, να αποδειχθεί ο,τιδήποτε επιλήψιμο οι διαφορές με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να μένουν στο επίπεδο της πολιτικής.

Για το τρίτο πρόσωπο του επεισοδίου στη Βουλή, τον Κασιδιάρη τα έχουμε ξαναπεί. Ωστόσο, είναι εκλεγμένος βουλευτής, τον ψήφισαν κάποιοι και θα τον ξαναψηφίσουν, οπότε τι να πει κανείς για τις επιλογές του κόσμου.

Ωστόσο, όσα έγιναν και όσα θα γίνουν από εδώ και στο εξής θα είναι απλά μερικά ακόμη βήματα του Κοινοβουλίου προς τον γκρεμό. Θα είναι ένα ακόμη χτύπημα στο ήδη προβληματικό πολιτικό σύστημα και στη δημοκρατία. Όμως, όπως έχουμε υποστηρίξει πολλές φορές, καλύτερα μια προβληματική δημοκρατία παρά να παραδοθεί η χώρα στο φασισμό, τη βία, τον τσαμπουκά, την απόρριψη της διαφορετικής γνώμης, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Στη Χρυσή Αυγή το έχουν κάνει σύστημα, παίζουν το παιχνίδι που γνωρίζουν καλά. Χτυπάνε εκεί που ξέρουν ότι υπάρχει τροφή για σχόλια και για εντυπωσιασμό. Χτυπάνε το φθαρμένο πολιτικό σύστημα που εκπροσωπείται και από τη Λιάνα Κανέλλη (θυμηθείτε το χαστούκι) και από τον Βενιζέλο, άξιο τέκνο της πασοκικής ηγεμονίας των τελευταίων 20 ετών. Έτσι, εμφανίζονται οι Χρυσαυγίτες σαν τα λαϊκά παιδιά που ήρθαν να διαλύσουν το σάπιο κατεστημένο, και το 10% του ελληνικού λαού δείχνει να τους πιστεύει.

Η απαξίωση, όμως, του πολιτικού συστήματος πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα και με οποιοδήποτε τίμημα. Κάθε βουλευτής ή πολιτικός που εξευτελίζει αυτή την «κουτσή» Δημοκρατία δεν πρέπει να γίνεται ανεκτός από κανέναν. Είτε είναι «κόκκινος» είτε «μαύρος», ο φασίστας, ο εχθρός της Δημοκρατίας, ο άθλιος υπονομευτής της Ελλάδας, πρέπει να απομονώνεται άμεσα.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει πολλάκις προκαλέσει, αλλά δεν πάει άλλο. Εκτός κι αν κάποιοι θέλουν μια δημοκρατία και μια Βουλή που θα γίνει ρινγκ από όλους αυτούς τους μπράβους, με τα ξυρισμένα στέρνα, το δολοφονικό ύφος, τον αγοραίο λόγο και τον φασισμό σε κάθε έκφανση της ζωής τους. Αν ο Κασιδιάρης νομίζει ότι καθάρισε το πολιτικό σύστημα επειδή έριξε χαστούκι σε μια γυναίκα και είπε “χοντρό” τον Βενιζέλο, τόσο μυαλό έχει τόσο του κόβει. Ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος, ωστόσο, πρέπει να συνασπιστεί και να αντιμετωπίσει τους νεοναζιστές τσαμπουκάδες, κόβοντας το κακό από τη ρίζα.

Αλλιώς θα δούμε πολύ χειρότερα πράγματα.

Το επεισόδιο

Το πρώτο επεισόδιο ξεκίνησε μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, όταν ο δεύτερος κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι λέει ανοησίες και ψέματα.

Ο κ. Γεωργιάδης αντέδρασε έντονα, το ίδιο και ο κ. Κασιδιάρης, τα πνεύματα οξύνθηκαν και η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγο, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Έξω από την αίθουσα της Επιτροπής, ο κ. Βενιζέλος σχολιάζοντας το επεισόδιο ανέφερε δηκτικά:

«Υπάρχει αυξημένη ένταση, λόγω τεστοστερόνης- είναι θέμα ενδοκρινολογικο. Και σε κάθε περίπτωση, η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο».

Αυτή η αναφορά του κ. Βενιζέλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος με την επανέναρξη της συνεδρίασης επέμεινε να πάρει τον λόγο: «Θέλω να καταγγείλω ότι ο κ. Βενιζέλος μιλάει προσβλητικά για τα μέλη της Προανακριτικής», ανέφερε ο κ. Κασιδιάρης και απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του είπε: «Εσύ δεν έχεις τεστοστερόνη που ανεβαίνεις στο βήμα και λες άντε καλέ».
«Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω τέτοιες σεξιστικές συμπεριφορές, κ. πρόεδρε προστατέψτε με», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος. «Εγώ είμαι άνδρας. Δεν είμαι λαμόγιο. Δεν είμαι απατεώνας εγώ», αντέτεινε ο κ. Κασιδιάρης για να εισπράξει την απάντηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Είσαι, όμως, φασίστας. Η Βουλή δεν μπορεί να έχει διάλογο με τέτοιες ναζιστικές συμπεριφορές».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Κασιδιάρης άρχισε να χτυπάει με ένταση το χέρι του στο έδρανο, ενώ πέταξε ένα ποτήρι, που έσπασε μαζί με ένα μικρόφωνο. «Σκάσε, είσαι γελοίος, χοντρός», φώναξε ο κ. Κασιδιάρης στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος ζήτησε την προστασία του προέδρου της Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος, με τη σειρά του αφαίρεσε τον λόγο από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν είχε συμμορφωθεί με τις προηγούμενες παραινέσεις του να δείξει κόσμια συμπεριφορά. Ο κ. Κασιδιάρης αποχώρησε καταγγέλλοντας φίμωσή του.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της κατάθεσης του κ. Βενιζέλου που συνεχίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές κατά των των κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Κ. Μπίκα και Ιω. Διώτη, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Κάποιοι, πίσω από την πλάτη μου, με είχαν αγνοήσει κι έκαναν συνεννοήσεις για τη διαχείριση της λίστας. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν υπήρχε αντίγραφο και ότι ο κ. Διώτης δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Θεωρούσα ότι υπήρχε κι άλλο αντίγραφο στο ΣΔΟΕ κι ότι ο κ. Διώτης προχωρούσε την έρευνα του θέματος».
Ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να επέμεινε ότι πήρε στα χέρια του τοαντίγραφο από τον κ. Διώτη στις αρχές Αυγούστου του 2011 και όχι στις 8 Ιουλίου, όπως υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, «αλλάζει συνεχώς την κατάθεσή του».

Keywords
Τυχαία Θέματα