Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν για πιο στενή συνεργασία στην καταπολέμηση του κορονοϊού, αλλά και για την κατάσταση στις αγορές πετρελαίου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, συζητήσαν για την πιο στενή συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης του κορονοϊού, όπως και για την κατάσταση που επικρατεί στις αγορές πετρελαίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Οι ηγέτες των χωρών εξέφρασαν σοβαρή ανησυχία για την έκταση της διασποράς του κορονοϊού στον κόσμο και ενημέρωσε ο ένας τον άλλον για τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση αυτής

της απειλής στη Ρωσία και τις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο και στην οποία προστίθεται ότι «συζητήθηκαν οι δυνατότητες μιας πιο στενής συνεργασίας των δύο χωρών προς αυτή την κατεύθυνση». Το πρακτορείο TASS μεταδίδει πως η τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων ήταν "μακράς διαρκείας", χωρίς να προσδιορίζει πόσο διήρκεσε

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ για την κατάσταση στην αγορά πετρελαίου , όπως και να συνεχίσουν τις προσωπικές επαφές.

Το Κρεμλίνο πάντως διέψευσε δηλώσεις που είχε κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τις οποίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ζητήσει τα τελευταία δύο χρόνια από τον Αμερικανό ομόλογο του την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Ρωσία.

«Όχι , δεν είναι έτσι» δήλωσε o εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ απαντώντας στο ερώτημα, αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι δηλώσεις του Τραμπ ότι ο Πούτιν του ζήτησε την άρση των κυρώσεων.

Λαβρόφ και Πομπέο συζήτησαν την κατάσταση που διαμορφώνεται με τον κορονοϊό και για την κατάσταση στην Συρία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογος του Μάικ Πομπέο, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα συζήτησαν ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού, την υλοποίηση των αποφάσεων που έλαβε η G20 στις 26 Μαρτίου και για την κατάσταση στην Συρία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας που έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, και μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μερικές ώρες νωρίτερα οι πρόεδροι της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού και την υλοποίηση των αποφάσεων που υιοθέτησαν οι ηγέτες της G20 κατά την διάρκεια της συνάντησης τους της 26ης Μαρτίου που έγινε με την μορφή της τηλεδιάσκεψης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την κατάσταση στον τομέα της στρατηγικής σταθερότητας, για την ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης στην Συρία, όπως και μερικά προβλήματα στις διμερείς σχέσεις.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα