Πουλήθηκε το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο;

Την αγοραπωλησία που είναι σε εξέλιξη επιβεβαιώνουν τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και ο Μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή σημειώνοντας πως με το θέμα ασχολούνται ήδη οι νομικοί σύμβουλοι της Μητρόπολης Ζακύνθου. Η περιοχή για την οποία υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έκταση η οποία σύμφωνα με την Εκκλησία ανήκει στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και περιλαμβάνει την διάσημη παραλία

του "Ναυαγίου".

Ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε πως η διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων στο ενδιαφερόμενο επενδυτή είναι σε αρχικό στάδιο και πως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως η εκκλησία παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά.

Η επίμαχη έκταση βρίσκεται περιμετρικά της περίφημης ακτής του Ναυαγίου και στις περιοχές Αναφωνήτρια, Μαριές και Βολίμες. Πληροφορίες από την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου αναφέρουν ότι έχει κατατεθεί συμβόλαιο αξίας 9 εκατ. ευρώ και ποσό 400 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή για το φόρο μεταβίβασης. Ωστόσο, η Υπηρεσία εκτίμησε ως διπλάσια την αντικειμενική αξία για το ακίνητο, δηλαδή στα 18 εκατ. ευρώ, καταβάλλοντας ποσό φόρου περίπου 520.000 Ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα