Τι κάνει το μήλο στις γυναίκες;

Λένε ότι «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα», αλλά μία νέα έρευνα δείχνει ότι μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από αυτό. Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Αρχεία Γυναικολογίας και Μαιευτικής δείχνει ότι η κατανάλωση περισσότερων μήλων οδηγεί σε καλύτερο σεξ για τις γυναίκες.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 731 σεξουαλικά ενεργές γυναίκες στην Ιταλία, ηλικίας 18 έως 43 ετών, χωρίς ιστορικό σεξουαλικής διαταραχής. Απέκλεισαν επίσης γυναίκες που παίρνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα ή πάσχουν από κατάθλιψη. Οι συμμετέχουσες

χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: αυτές που κατανάλωναν τακτικά μήλα (μία έως δύο μήλα την ημέρα) και όσες δεν κατανάλωναν συχνά (από κανέναν έως μισό μήλο την ημέρα). Στη συνέχεια οι γυναίκες συμπλήρωσαν τον Δείκτη Λειτουργίας Γυναικείας Σεξουαλικότητας (FSFI), που αποτελείται από 19 ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική λειτουργία, τη σεξουαλική συχνότητα, τον οργασμό και τη συνολική σεξουαλική ικανοποίηση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η «καθημερινή κατανάλωση μήλου συνδέεται με υψηλότερες βαθμολογίες FSFI σε σεξουαλικά ενεργές γυναίκες, αυξάνοντας τη λίπανση του κόλπου και τη συνολική σεξουαλική λειτουργία».

Γιατί τα μήλα;

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι τα μήλα μπορεί να βελτιώσουν τη σεξουαλική λειτουργία, επειδή, όπως το κόκκινο κρασί και η σοκολάτα, περιέχουν πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά που μπορούν να διεγείρουν τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα και τον κόλπο, βοηθώντας έτσι τη διέγερση. Επιπλέον, οι ερευνητές λένε ότι τα μήλα περιέχουν φλοριτζίνη, ένα κοινό φυτοοιστρογόνο που είναι δομικά παρόμοιο με την οιστραδιόλη - μια γυναικεία ορμόνη- και παίζει τεράστιο ρόλο στη λίπανση του κόλπου και τη γυναικεία σεξουαλικότητα.

Φυσικά, η μελέτη έχει και όρια. Έγινε σε ένα σχετικά μικρό δείγμα και είναι δύσκολο να ξεχωρίσει την συσχέτιση από την αιτιώδη συνάφεια. Ωστόσο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα, αν μη τι άλλο, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

http://www.huffingtonpost.com/2014/07/08/sex-study_n_5568877.html

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα