Πως η κυβέρνηση έκανε πάλι τζάμπα μάγκα τον Τσίπρα

Όποιος βλέπει αγώνες Μουντιάλ έξω από το σπίτι του, σε καφετέριες, στη γειτονιά, σε σπίτι άλλων μπορεί κάλλιστα να κάνει και γκάλοπ. Τα όσα λέγονται από τον κόσμο για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, μόλις λίγες εβδομάδες από τις εκλογές και 10 μέρες από τον ανασχηματισμό, είναι η πραγματική απεικόνιση της κατάστασης που επικρατεί.

Μεταξύ των συζητήσεων για το που θα πάμε διακοπές (κυρίως στο πατρικό γιατί δεν υπάρχει σάλιο) και των φόρων που

θα μας τσακίσουν τον Ιούλιο, ο κόσμος κουβεντιάζει και για τον θίασο αυτό που προσπαθεί να κυβερνήσει τις τελευταίες ημέρες. Τέτοιο μπάχαλο, λένε όλοι, είχε να δει η χώρα από την εποχή του Γιωργάκη. Ο Κουκουλόπουλος δεν θα ψηφίσει την πώληση της ΕΥΔΑΠ ή το σπάσιμο της ΔΕΗ, ο Λοβέρδος κατεδαφίζει τον Αρβανιτόπουλο, ο Χρυσοχοϊδης θέλει αλλαγές, ο Βενιζέλος διαπραγμάτευση (τώρα τη θυμήθηκε) και ο Γιακουμάτος θέλει κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές. Και καλά αυτό είναι ένα μπάχαλο που, πάει στο διάβολο να το αντέξουμε. Όταν όμως μια κυβέρνηση στιγματίζεται από υποθέσεις σαν τα υποβρύχια την ίδια ώρα που οι καθαρίστριες έχουν τρεις μήνες στους δρόμους, ε αυτό πάει πολύ.

Ο Σαμαράς είχε και έχει μια πολιτική υπεροχή έναντι των αντιπάλων του διότι έδινε την εντύπωση του πολιτικού που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Αυτό το ηθικό πλεονέκτημα είναι που τον είχε κάνει δημοφιλή και ενώ η ΝΔ καταρρέει την ίδια ώρα συγκρατιέται η κατρακύλα της από τον πρωθυπουργό. Γιατί μη μου πείτε ότι η Νέα Δημοκρατία υπάρχει γιατί στη Συγγρού κάνουν απίστευτη δουλειά οι κομματικοί; Ή γιατί στο Μαξίμου ξύπνησαν από τον λήθαργο και εργάζονται;

Ο Σαμαράς είναι καβάλα στ’ άλογο κι όλοι οι άλλοι ακολουθούν ασθμαίνοντας. Αυτό, όμως, μέχρι πριν λίγες ημέρες. Ο ανασχηματισμός ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που έχει αυτή η κυβέρνηση η οποία άγεται και φέρεται από τις ορέξεις που έχει ο Βενιζέλος και το κάθε πασοκικό ρετάλι. Ήρθε και η υπόθεση των υποβρυχίων για να δείξει ξεκάθαρα αυτό που ο κόσμος συζητά στα ημίχρονα των φανταστικών αγώνων ποδοσφαίρου. Ότι όλα γίνονται για να διασωθεί ο… κυβερνητικός εταίρος. Είναι αυτό που έλεγε ο Μητρόπουλος κάποτε «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να….». Έτσι και στην κυβέρνηση: «Ο Βενιζέλος να κερδάει και όλοι άλλοι να πάνε να ...». Ακόμη κι αν αυτές είναι οι καθαρίστριες ή όποιος άλλος ταπεινός και καταφρονεμένος.

Δεν ξέρουμε αν έχει ζουμί η υπόθεση των υποβρυχίων. Το πιο πιθανό είναι να μην υπάρχουν στοιχεία που να ενοχοποιούν τον Βενιζέλο, τον Παπακωνσταντίνου ή άλλον. Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για επικοινωνιακό παιχνίδι. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά η εισαγγελέας Ζωή πήραν τα πρακτικά της Βουλής, τα ονόμασαν δικογραφία και τα έστειλαν στους εισαγγελείς οι οποίοι υπηρεσιακά και μόνο έπρεπε να τα ξαναστείλουν στη Βουλή αφού υπήρχε εμπλοκή βουλευτών. Όμως, τι θα έκανε η Βουλή ακόμη κι αν ήταν ανοιχτή; Θα ξαναδιάβαζε τα ίδια της τα πρακτικά; Θα έκανε εξεταστική επιτροπή όταν πριν μερικούς μήνες ερευνήθηκε η υπόθεση, κατατέθηκε η πρόταση μομφής από τον Τσίπρα και ηττήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρικά;

Προφανώς πρόκειται επομένως περί μιας ανοησίας του ΣΥΡΙΖΑ, ανοησία όμως που μετατρέπεται σε «Βατερλό» για την κυβέρνηση και τον Σαμαρά. Δείτε μια ματιά στις εφημερίδες, ακούστε τι λέει ο κόσμος που δεν κάθεται να αναλύσει τις βλακείες της Ζωής. Ο κόσμος λέει ότι «έκαναν τα πάντα για να κουκουλώσουν την υπόθεση και να γλιτώσει ο Βενιζέλος για να μην πέσει η κυβέρνηση».

Και ποια ήταν η αντιμετώπιση της επικοινωνιακής επίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση; Τι έκανε το Μαξίμου και η Συγγρού στο παιχνίδι που του έστησε η Κουμουνδούρου; Έκλεισε τη Βουλή, άφησε σκιές και τώρα τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Τους νίκησε κατά κράτος η Ζωή και ο Τσίπρας και πλέον ψάχνουν αν δουν τι τους φταίει. Μπράβο κύριοι της κυβέρνησης. Μπράβο καλοπληρωμένοι συμβουλάτορες και επικοινωνιολόγοι. Ο Τσίπρας θα σας χρωστάει ευγνωμοσύνη για τα δώρα που του κάνετε.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα