Πολιτική αθλιότητα Τσίπρα

Σε απανωτά θεσμικά ατοπήματα, δείγμα της αναίδειας και της έλλειψης σεβασμού απέναντι στους θεσμούς όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπέπεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Σε μια από τις χειρότερες ομιλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κάνει μια ήρεμη συνεδρίαση «μύλο» προσβάλλοντας τους πάντες και τα πάντα και αναγκάζοντας αρχικά τον Β. Βενιζέλο

να του απαντήσει και τον πρωθυπουργό να τον χαρακτηρίσει «μικρό Ναπολέοντα».

Ο κ. Τσίπρας νόμισε προφανώς ότι μιλάει στις συνιστώσες σε συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων και καταπάτησε κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας. Με τον χειρότερο τρόπο.

Εξευτέλισε το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Προκατέβαλε την ψήφο των βουλευτών που θέλουν πολιτική σταθερότητα. Απείλησε την ελληνική Βουλή ότι δεν έχει δικαίωμα να νομοθετεί για τους επόμενους 4 μήνες. Απείλησε την κυβέρνηση ότι δεν δικαιούται να διαπραγματευτεί με την τρόικα για την αναδιάρθρωση του χρέους, ούτε με τους δανειστές για την έξοδο από την κρίση. «Δεν υπογράφω τίποτε εγώ», είπε με το γνωστό κουτσαβάκικο ύφος. Αλλά το χειρότερο είχε σχέση με την εκλογή Προέδρου. Ουσιαστικά έδωσε συγχωροχάρτι στους Χρυσαυγίτες βουλευτές συναθροίζοντας τις ψήφους τους ώστε να βγει ο αριθμός των 121 βουλευτών και να μην εκλεγεί Πρόεδρος.

Τόσο χαμηλά έπεσε. Αφού δεν του φτάνουν οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, έτεινε χείρα φιλίας στην Χρυσή Αυγή ικετεύοντάς τους να μην ψηφίσουν ώστε να πάμε σε εκλογές. Τέτοια ντροπή για αρχηγό της δήθεν αριστεράς.

Οι μάσκες έπεσαν για τον κ. Τσίπρα αν και ο κόσμος καταλαβαίνει με ποιους έχει να κάνει. Αλλά κανείς δεν θα περίμενε τον πρόεδρο του 15μελούς να απευθύνεται με τέτοιο τρόπο στον ελληνικό λαό, πατώντας επί πτωμάτων και θεσμών.

«Δεν θα σας αρκεί για να δείτε τον πολυπόθητο αριθμό που προβλέπει το Σύνταγμα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τι θα κάνετε τότε; Ούτε με τα κιάλια δεν θα βρείτε 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας... Συναίνεση 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή δεν μπορεί να υπάρξει. Συναίνεση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ισοδυναμεί με συναίνεση στη συνέχεια της καταρρακωμένης κυβέρνησής σας και της καταστροφικής πολιτικής του Μνημονίου".

"Ακόμα και τα στελέχη της συγκυβέρνησής σας ζητάνε να πάτε σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Προφανώς όταν σας το προτείνουν αυτό, εννοούν χωρίς εσάς στο τιμόνι. Πώς θα πάτε στο εξωτερικό να μας εκπροσωπήσετε, όταν στο εσωτερικό αμφισβητείστε; Πώς να έχετε κύρος, όταν όλοι βλέπουν ότι η κυβέρνηση στηρίζετε σε δυο κόμματα που ο λαός αποδοκιμάζει; Με ποια διαπραγματευτική ισχύ θα μπορούσε η κυβέρνηση να διεκδικήσει μια καλύτερη διαπραγματευτική συμφωνία; Σε καμία συμφωνία που θα περιλαμβάνει συνέχεια μνημονίου και λιτότητας, εμείς δεν θα βάλουμε την υπογραφή μας... ».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο «μικρός Ναπολέων». Ο κ. Τσίπρας, με τρόπο προκλητικό και αδιανόητο υπονόμευσε το εθνικό συμφέρον, τη διαπραγματευτική θέση της χώρας στην τελική φάση εξόδου από το μνημόνιο. Και παράλληλα έγινε... Χρυσαυγίτης. Αυτός είναι ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα