Πόλεμος Θέμου – Μπόμπολα

Σας έχουμε γράψει για τον εκδοτικό πόλεμο και τη σύγκρουση των διαπλεκόμενων την ώρα που η νομή της εξουσίας και της περιουσίας του δημοσίου είναι σε εξέλιξη.

Είναι γνωστή η σύγκρουση Ψυχάρη με Βαρδινογιάννη, κι όχι μόνο. Τώρα, ο πρώην συνεταίρος του εκδότη Γ. Μπόμπολα, ο Θέμος Αναστασιάδης του Πρώτου Θέματος, αποφάσισε να συγκρουστεί με τον ιδιοκτήτη του Πήγασου. Σε δημοσίευμά του στην ηλεκτρονική

έκδοση του Πρώτου Θέματος, επικαλείται μια απολογία του εξαδέρφου του Κι Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα,  ο οποίος τον Ιούλιο είχε πει ότι ο πρώην υπουργός έδωσε σε μετρητά πάνω από 400.000 ευρώ για την αγορά την εταιρείας ΣΤΟΑ η οποία έχει καφέ και εστιατόριο επί της οδού Πατησίων. Τα λεφτά δεν γράφτηκαν πουθενά, είχε πει ο Ζήγρας και η εταιρεία μεταβιβάστηκε στον Αλέξανδρο Τσοχατζόπουλο, γιο του πρώην υπουργού. Ποιος ήταν ιδιοκτήτης της ΣΤΟΑΣ; Μα ο Φώτης Μπόμπολας, γιός του γνωστού εργολάβου και ιδιοκτήτης των εφημερίδων Εθνος και Ημερησία.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο Ζήγρας στη συμπληρωματική απολογία του το Σάββατο, επανέφερε την υπόθεση της αγοραπωλησίας της ΣΤΟΑΣ και γενικά των «δουλειών» που είχε ο Ακης με τον εκδότη. Όπως λέει το Πρώτο Θέμα:  «Η συγκεκριμένη αναφορά του  «μετανοημένου» εξάδελφου του Άκη  Τσοχατζόπουλου για τις δοσοληψίες  του πρώην υπουργού με τον μεγαλοεκδότη, έδωσε  νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για μια ακόμη περίπτωση ξεπλύματος μαύρο, αδήλωτου, πολιτικού χρήμα, που έχει μπει ήδη στον «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης, που ερευνά την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» του πρώην υπουργού.

Με τις απολογίες του, αυτή που είχε δώσει τον περασμένο  Ιούλιο στον κ.Μαλλή αλλά και αυτή που έδωσε το περασμένο Σάββατο, ο προφυλακισμένος εξάδελφος  του Άκη Τσοχατζόπουλου για τους δικούς του λόγους – ελπίζοντας προφανώς σε πιο ευνοϊκή μεταχείριση – αποφάσισε να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης αποκαλύπτοντας με λεπτομέρειες τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις διαδρομές του μαύρου χρήματος αλλά και τις αγοραπωλησίες που έγιναν προκειμένου αυτό να ξεπλυθεί. Μια από αυτές- σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα – ήταν και η αγορά του μεριδίου της επιχείρησης του μεγαλοεκδότη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο με χρήματα που δεν δηλώθηκαν ποτέ!»

Ουσιαστικά ο Θέμος Αναστασιάδης εμπλέκει ξεκάθαρα τον Μπόμπολα στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος του Τσοχατζόπουλου, ανοίγοντας έναν πόλεμο που σίγουρα θα έχει και συνέχειες.

Υπενθυμίζεται ότι την εφημερίδα Πρώτο Θέμα είχε αγοράσει ο Φώτης Μπόμπολας από τους Θέμο Αναστασιάση και Τάσο Καραμήτσο και κάποιοι είχαν πει τότε ότι τους στήριξε τν εποχή που ο Θέμος κατηγορούταν ως «κομιστής» του DVD με τις προσωπικές στιγμές του Ζαχόπουλου. Λίγο πάνω από ένα χρόνο οι μέτοχοι του Θέματος βρήκαν από κάπου λεφτά και ξαναγόρασαν την εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα