«Οδηγός επιβίωσης για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε»

Η κρίση του πολιτισμού μας είναι συνολική. Εκδηλώνεται καθημερινά επιδεινούμενη. Σε άλλους δείχνει το ανελέητο πρόσωπο της οικονομικής ένδειας. Σε κάποιους άλλους κατευθύνει τα βήματά τους στον ανεπίστροφο δρόμο της σύγκρουσης των θρησκειών. Μερικοί έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι ένα ζήτημα «δεικτών» που πρέπει να «διορθωθούν» και πόρων που θα αποδειχτεί εύκολο να αναδιανεμηθούν. Οι περισσότεροι δεν φιλοσοφούν την κατάσταση και προσπαθούν απλά να βγάλουν την ημέρα. Μερικοί τα καταφέρνουν και μερικοί όχι.

Υπάρχει, ωστόσο, μια μειοψηφία που είναι πεπεισμένη ότι η γενιά μας θα ζήσει πρωτόγνωρες

καταστάσεις και ότι η κρίση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αυτοί οι λίγοι, επειδή θέλουν να επιβιώσουν ακόμα και στα δύσκολα, σε συνθήκες «Αποκάλυψης», έχουν σαν οδηγό τους το βιβλίο του Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς, πρώην αξιωματικού της Στρατιωτικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ και νυν «γκουρού» της αυτάρκειας και της ασφαλούς διαβίωσης σε απομακρυσμένες περιοχές. Το βιβλίο τιτλοφορείται «Οδηγός επιβίωσης για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε». Δυσοίωνος ο τίτλος, αλλά αισιόδοξο το μήνυμα. Μπορούμε να επιβιώσουμε ακόμα κι αν φαντάζει ανέφικτο!

Ο Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς δεν είναι απλώς ένας ευφάνταστος συγγραφέας που έκανε την «μπάζα» της ζωής του εισπράττοντας κέρδη από μια επιτυχία στην τεράστια αγορά της Αμερικής. Ούτε πρόκειται για τυχαία περίπτωση. Είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του SurvivalBlog.com, του πιο δημοφιλούς ιστολογίου του Διαδικτύου που αφορά την οικογενειακή προετοιμασία για επιβίωση. Οπως αναφέρθηκε προηγουμένως, διατέλεσε αξιωματικός της Στρατιωτικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ και το γεγονός του… απαισιόδοξου περιεχομένου του βιβλίου του σε υποχρεώνει να ανησυχήσεις ακόμα περισσότερο. Μήπως ξέρει κάτι συγκεκριμένο που αγνοούμε ή απλά προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο; Επίσης ανησυχητική είναι η αποδοχή και εφαρμογή όσων συνιστά στο βιβλίο του από στελέχη της ελίτ της υπερδύναμης και ομάδων ανθρώπων που μπορούν να παρέμβουν καθοριστικά στις εξελίξεις. Οπως αναφέρει το βιογραφικό σημείωμα που περιλαμβάνεται στο βιβλίο, «οι άνθρωποι του κύκλου του οι οποίοι τον συμβουλεύονται για θέματα προετοιμασίας και επιβίωσης είναι ανώτατα διοικητικά στελέχη που περιλαμβάνονται στις ετήσιες λίστες του περιοδικού “Fortune”, κληρικοί, επιχειρηματίες, και χρηματιστές. Ενα άτομο με μεγάλη επιρροή στο σύγχρονο κίνημα της προετοιμασίας για επιβίωση, ο Ρόουλς, εφαρμόζει στην πράξη όσα λέει και γράφει. Αυτός και η οικογένειά του ζουν σε ένα καλά εφοδιασμένο και πλήρως αύταρκες καταφύγιο, το οποίο είναι κρυμμένο σε μια οροσειρά κάπου δυτικά των Βραχωδών Ορέων».

«Ελληνες, προετοιμαστείτε για το χάος και θυμηθείτε τους προγόνους σας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Η επικοινωνία με τον Τζέιμς Γουέσλεϊ Ρόουλς δεν είναι δύσκολη. Στο ιστολόγιό του αναφέρεται η διεύθυνση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του. Το να λάβεις απάντηση σε όσα τον ρωτάς είναι δύσκολο. Οχι λόγω… σνομπισμού, αλλά επειδή σε καθημερινή βάση ο συγγραφέας λαμβάνει περίπου 250 e-mails απ’ όλ

Keywords
Τυχαία Θέματα