Πόλεμος Ψυχάρη – Μπόμπολα για τον Τζόγο

Γράφαμε πριν από μερικές ημέρες ότι η διαπλοκή έβγαλε τα μεγάλα μαχαίρια, κι αυτό με αφορμή πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Βήμα», που τα έβαζε με Κοντομηνά, Δασκαλόπουλο και γενικά την πλουτοκρατία που «ερωτεύτηκε» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, φαίνεται ότι η ναυαρχίδα του ΔΟΛ ξεκινά ένα ιδιότυπο πόλεμο με πολλούς και διάφορους, ένα πόλεμο που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει. Οι βαρόνοι των media πρωτοστατούν στη σύγκρουση

η οποία ασφαλώς έχει σχέση και με τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις που θα κορυφωθούν τους επόμενους μήνες. Και με το χρήμα που πέφτει στο παρασκήνιο, είτε μέσω του τζόγου, είτε μέσω της διαφήμισης. Το πρωτοσέλιδο άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στο σημερινό Βήμα, αποτελεί, ωστόσο, ορόσημο καθώς είναι πλέον φανερό ότι πίσω από τις κουρτίνες συμβαίνουν πολλά ύποπτα και περίεργα.

Ο Ψυχάρη εξαπολύει επίθεση κατά των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο στοίχημα μέσω του διαδικτύου και είναι ανταγωνιστές του ΟΠΑΠ.

Αυτό δεν θα είχε τόση σημασία αν μια από τις κορυφαίες στοιχηματικές εταιρείες δεν ήταν του επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα. Δηλαδή του συνεταίρου του Ψυχάρη στο Mega και σε άλλες δουλειές. Ο Μπόμπολας έχει την εταιρεία «Stoiximan» με ποσοστό 50% και κατά καιρούς έχει εξαπολύσει επίθεση στον ΟΠΑΠ διότι θέλει να έχει μερίδιο από την πίτα του τζόγου. Στην ίδια αγορά δραστηριοποιούνται πάνω από 20 εταιρείες οι οποίες επίσης έχουν ανοίξει πόλεμο με τον ΟΠΑΠ.

Όμως, τι να σημαίνει άραγε η έμμεση επίθεση του Ψυχάρη στον Μπόμπολα με τον οποίο πριν λίγο καιρό συζητούσαν ακόμη και τη συγχώνευση ΔΟΛ – Πήγασου;

Γράφει ο Ψυχάρης στο άρθρο με τίτλο: «Ο τζόγος της ντροπής»:

«Οι τράπουλες, οι ρουλέτες, τα ζάρια, τα στοιχήματα μπορούν να διαλύσουν οικογένειες και να εκθεμελιώσουν κοινωνίες»… Ενώ ο κρατικός ΟΠΑΠ καθυστερούσε την ανάπτυξή του εν ονόματι της αποκρατικοποίησής του εμφανίστηκαν στον ελληνικό χώρο διεθνείς πειρατές του τζόγου. Περισσότερες από 20 επιχειρήσεις στοιχήματος άρχισαν να λειτουργούν στη χώρα μας εκμεταλλευόμενες την έλλειψη επαρκούς νομικού πλαισίου για τον έλεγχο, την τιμωρία και την αποτροπή του παράνομου τζόγου. Τι έπραξαν οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα; Αντί να πατάξουν την παρανομία εξέδωσαν 24 προσωρινές άδειες για τη λειτουργία προσωρινού τζόγου. Υποθέτουμε», καταλήγει ο Σταύρος Ψυχάρης, «ότι οι 24 πρώτοι παράνομοι που έλαβαν ως δώρο την προσωρινή άδεια, θα διεκδικήσουν ως προνόμιο το θράσος τους με το οποίο απέκτησαν την προσωρινή άδειά τους. Αποτελεί ντροπή για το κράτος αυτή η κατάσταση».

Γιατί άραγε αυτή η επίθεση; Να είναι απλά στήριξη στον ΟΠΑΠ για διαφημιστικούς λόγους ή μήπως ο κ. Ψυχάρης τα «έσπασε» για τα καλά με τον συνέταιρό του; Είναι σίγουρο ότι ο Μπόμπολας θα ανταποδώσει και σίγουρα έχει ανοίξει μια μάχη χαρακωμάτων. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η κρίσιμη συνεδρίασης του ΔΣ του Mega την ερχόμενη Τετάρτη, με δεδομένο ότι υπήρξαν διαφωνίες για τις αλλαγές που έγιναν στο κανάλι το προηγούμενο διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα