Με ποσοστό 3,1 % προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Με ποσοστό 3,1 % προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγεντρώνει 27,2% , η ΝΔ 24,1%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή

με 6,4%. Με οριακές διαφορές ακολουθούν το Ποτάμι με 5.5% το ΚΚΕ με 5,4% και το ΠΑΣΟΚ με 5,3%.

Εκτός Βουλής δείχνει η δημοσκόπηση του Ανεξάρτητους Ελληνες με ποσοστό 2,3%. Οι Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη καταγράφονται στο 2,2% ο ΛΑΟΣ στο 1,2% ενω η ΔΗΜΑΡ στο 0,90%.

Το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι στο 14%.Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 39,9% στην καταλληλότητα έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 33,2%.

Το 51,6% διαφωνεί με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λόγω αδυναμίας εκλογής προέδρου Δημοκρατίας αν και το 39,8 % θέλει πρόωρες εκλογές και ένα 8,6% απαντά δεν ξέρω δεν απαντώ.

Την ίδια στιγμή το 54,8% λέει πως πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα ανακόψει την πορεία εξόδου από την ύφεση και το 32,7% πως δεν θα συμβεί αυτό.

Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δηλαδή δεν θέλει εκλογές, φοβάται πισωγυρίσματα, εμπιστεύεται τον Σαμαρά αντί τον Τσίπρα και δεν δίνει λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου προσπαθεί να μας πείσει ότι θα είναι κοντά σε αυτοδυναμία, ότι το φιλαράκι ο Καμμένος θα στηρίξει την αριστερή κυβέρνηση (αν και όπως φαίνεται δε θα δει ούτε Βουλή) ενώ επιχειρεί να φτιάξει ηγετικό προφίλ στον Τσίπρα.

Δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες για τον ΣΥΡΙΖΑ που κανονικά θα έπρεπε να πετάει στις δημοσκοπήσεις, ειδικά τώρα που τίποτε δεν έχει κλείσει για την οικονομία, η κυβέρνηση πιέζεται από την τρόικα, είναι όλα ανοικτά και οι γκάφες υπουργών συνεχίζονται.

Άραγε τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβει ότι δεν τον θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου; Και πώς βγαίνει ο Τσίπρας και λέει ότι θα είναι εγγυητές οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας όταν όλοι πιστεύουν ότι θα επικρατήσει το χάος;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα