Ποιός θα είναι ο νέος Γραμματέας της ΝΔ;

Τι ζητάει η…γρια αλεπού ο Νικήτας στη γύρα; Θύμωσε που δεν τον αξιοποίησε ο Σαμαράς και θέλει να γίνει γραμματέας του κόμματος. Το ίδιο επιθυμεί και ο γίγαντας της Αχαϊκής γης ο «φιλόσοφος» επί της ορθοδοξίας και πνευματικό παιδί του Αγίου Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο Νίκος Νικολόπουλος. Όλα τα είχε ο Σαμαράς αυτό του έλειπε τώρα: να αναμετρηθούν

για το χρίσμα του γραμματέα τρεις με τέσσερις και να το κάνουν το μαγαζί κεραμιδαριό. Δεν μαζεύονται λίγο και να κοιτάξουν να στηρίξουν το Σαμαρά και την κυβέρνηση;

Ο κατάλογος έχει και άλλους, όπως τον γραμματέα Συνδικαλιστικού της ΝΔ Φίλιππα Ταυρή, άλλοτε συνοδοιπόρο του Γιάννη Μανώλη, που μας άφησε στα κρύα του λουτρού για ανεξάρτητους αγώνες με τους Καμμένους. Κάτι άκουσα και για τον Παναγιώτη Αδραχτά. Τι να πω σε λίγο θα θέλει να γίνει γραμματέας και ο κλητήρας στο Μαξίμου…Όλοι οφίτσια, θέσεις και αξιώματα θέλουν…

Το κεντρικό πρόσωπο και πρωταγωνιστής, ο… αειθαλής Νικήτας Κακλαμάνης δεν ξέρω πως την έχει δει…Μήπως θέλει να αναμορφώσει το κόμμα, όπως αναμόρφωσε την Αθήνα ως δήμαρχος επί τετραετίας; Το ιστορικό του τον βοηθάει. Νωπή είναι ακόμα η ήττα του από τον ανύπαρκτο μέχρι σήμερα Καμίνη, στα χέρια του οποίου κατάφερε να παραδώσει την πρωτεύουσα.

Ο Νικήτας κυριολεκτικά όργωσε τις τελευταίες ημέρες κάθε πολιτικό γραφείο, αλλά το ενδιαφέρον είναι η κολεγιά που άνοιξε με τον έτερο δημοσιοσχεσίτη πολιτικό της Ν.Δ. τον ντούρο φιλελελεύθερο Άρη Σπηλιωτόπουλο, αλλά και το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συμμαχία μαζί τους ελπίζει ο Κακλαμάνης και ευελπιστεί ότι με τη βοήθεια των φιλελεύθερων και άλλων στελεχών που γνωρίζει από την εποχή της δημαρχίας του, κυρίως αυτοδιοικητικούς και συνδικαλιστές, θα κερδίσει τη θέση του γραμματέα. Μέχρι και ευλογία έτρεξε να λάβει από τον Καραμανλή, ενώ συναντήθηκε και με τον Μεϊμαράκη για να του ζητήσει βοήθεια.

Άγχος ο Νικήτας δεν έχει για τον Νικολόπουλο, που το παίζει πλέον αντάρτης κατά του μνημονίου, ξεχνώντας ότι αυτός έτρεχε να ορκιστεί, παίρνοντας θέση δίπλα στο Σαμαρά, τον οποίο εκθείαζε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ξαφνικά του ήρθε επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και του είπε ο Πανάγαθος «Νίκο δώσε τη μάχη». Μόνο που η στάση του δημιουργεί νέα προβλήματα στο Σαμαρά.

Ο Νικήτας μάλλον γέλασε μόλις έμαθε για την υποψηφιότητα Νικολόπουλου, ο οποίος για να ξέρετε τα κάνει όλα για να γίνει δήμαρχος Πάτρας και να φτιάξει αντιστασιακό προφίλ.

Τον Κακλαμάνη περισσότερο τον πείραξε μόλις έμαθε ότι θα είναι υποψήφιος ο Ταυρής, που ως γραμματέας συνδικαλισμού έχει τα κονέ και τις διασυνδέσεις, ενώ τον στηρίζει και μέρος του συστήματος.

Ο Ταυρής θα δώσει μάχη ως γραμματέας να κερδίσει η κυβέρνηση στο πεδίο των συνδικαλιστών, ενώ διατηρεί και καλές σχέσεις με πολλά στελέχη της ΔΑΚΕ. Πολλές φορές είχε κοντραριστεί σε συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας με τον Αβραμόπουλο και ελπίζει να σπάσει την υποψηφιότητα Κακλαμάνη.

Ο άλλος διεκδικητής, ο κ. Πανοζάχος μάλλον πήρε τηλεφώνημα να μην διαγκωνισθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα