Ποιοι ήταν οι 23 βουλευτές που ψήφισαν Χρυσή Αυγή;

Καλά, δε μας έφταναν όλα τα άλλα προβλήματα, μας προέκυψε τώρα και η Χρυσή Αυγή που απειλεί με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί δεν εκλέχθηκε ο 7ος αντιπρόεδρος από το κόμμα της. Η ψηφοφορία έγινε και ο υποψήφιος του κ. Μιχαλολιάκου, ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος πήρε 41 ψήφους με 204 άκυρα και 39 λευκά και δεν εξελέγη. Η 7η θέση του αντιπροέδρου μένει κενή.

Η πλάκα είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ,

τη ΝΔ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ψάχνουν να βρουν ποιοι ήταν αυτοί που ψήφισαν τον Χρυσαγίτη υποψήφιο, κι ο ένας κοιτά τον άλλο καχύποπτα.

Από την άλλη, η Χρυσή Αυγή βγήκε στα… κάγκελα και με ανακοίνωσή της μιλά για συνταγματική εκτροπή. Συγκεκριμένα τονίζει: «Ετοιμάζεται η προσφυγή της Χρυσής Αυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο – Είμαστε η μόνη αληθινή αντιπολίτευση ενάντια στο κόμμα των πολιτικών κομμάτων!

Ενώθηκαν τελικά στην πράξη τα κόμματα του κατεστημένου, από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ’ Αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής συναγωνιστή Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων. Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας “.

 

Χρυσή Αυγή-Εναντίον Όλων, δηλαδή

Ποιοί εξελέγησαν

Έξι αντιπροέδρους, τρεις κοσμήτορες και πέντε γραμματείς, εξέλεξε η Βουλή, ύστερα  από μυστική ψηφοφορία.Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 285 βουλευτές.

Μετά από πρόταση της ΝΔ εκλέχθηκαν: Α’ αντιπρόεδρος ο Γιάννης Τραγάκης, Β’ αντιπρόεδρος ο Αθανάσιος Νάκος και Γ’ αντιπρόεδρος ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Όλοι έλαβαν από 235 ψήφους υπέρ, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 48 λευκά και δύο άκυρα.

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Γιάννη Δραγασάκη για την θέση του Δ’ αντιπρόεδρου αποδέχθηκαν 227 βουλευτές ψηφίζοντας υπέρ, ενώ βρέθηκαν 57 λευκά και ένα άκυρο.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε πέμπτος αντιπρόεδρος με 228 ψήφους υπέρ, 54 λευκά και 3 άκυρα.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, εκλέχθηκε έκτη αντιπρόεδρος με 225 ψήφους, 56 λευκά και 3 άκυρα.

Δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή η πρόταση της Χρυσής Αυγής για τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο στη θέση του έβδομου αντιπροέδρου της Βουλής με 204 άκυρα, 41 υπέρ και 39 λευκά. Η κοινοβουλευτική δύναμη της Χρυσής Αυγής αριθμεί 18 βουλευτές και επομένως ο υποψήφιος του κόμματος έλαβε 23 ψήφους επιπλέον και από βουλευτές άλλων κομμάτων. Ως εκ τούτου η θέση του Ζ’ αντιπροέδρου παραμένει κενή.

Εκλέχθηκαν επίσης κοσμήτορες οι βουλευτές Κώστας Κουκοδήμος, Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΝΔ) και Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ).

Γραμματείς εκλέχθηκαν οι νεώτεροι σε ηλικία βουλευτές Χρήστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Κεφαλογιάννης

Keywords
Τυχαία Θέματα