Ποιοι φοβούνται τον Τζιτζικώστα

Αν πάει κάποιος αυτές τις ημέρες στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θα δει πολλές… μαϊμούδες να βάζουν τα γέλια μόλις τους λες το όνομα Βαγγέλης. Ακόμη και οι λεμούριοι, ακόμη και οι… μακάκες που φιλοξενούνται στο πάρκο κρατάνε την κοιλιά από τα γέλια τους μόλις ακούνε για τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τέτοια «μαϊμουδιά» ούτε στις εκλογές

δεν είδαμε.

Πρόκειται για τα ίδια κέντρα που έδιναν στον Μεϊμαράκη και τη ΝΔ, νίκη με 1,5 μονάδα διαφορά τρεις μέρες πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Είναι οι ίδιοι που το πρωί της Κυριακής εκείνης έδειχναν ντέρμπι και είδαμε πόσο ντέρμπι ήταν με τις 7,5 μονάδες διαφορά. Τότε έπαιξαν το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς στημένοι ώστε να δημιουργήσουν συναγερμό στον κεντροαριστερό χώρο. Να τρέξουν να ψηφίσουν για να μην βγει η… επάρατος δεξιά και κυρίως να μη μπει στη Βουλή ο Λαφαζάνης και η Ζωή. Έργο των δημοσκόπων ήταν αυτό όταν μιλούσαν για μονομαχία στο νήμα και για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με τα δύο πρώτα κόμματα.

Τα αποτελέσματα τα βλέπετε. Ποιος είναι κυβέρνηση βλέπετε και που είναι η ΝΔ.

Οι ίδιοι δημοσκόποι λοιπόν αποφάσισαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία. Με στημένα, μαϊμουδένια γκάλοπ κάνουν να γελάνε και τα μουστάκια του Βαγγέλα. Ο ένας 20 μονάδες διαφορά, ο άλλος 15 μονάδες και με τον κόσμο της ΝΔ να ψηφίζει το παλιό, το φθαρμένο, το παλαιοκομματικό.

Δηλαδή δεν έχει καταλάβει η ελληνική κοινωνία ότι τέλειωσαν τα παλαιά κόμματα. Ότι η ΝΔ είναι νεκρή ως κόμμα, όχι όμως ως χώρος. Η κεντροδεξιά παράταξη ποτέ δεν πεθαίνει απλά αναζητά έναν νέο πολιτικό φορέα που θα την βάλει στην πλάτη και θα της δώσει ώθηση να διεκδικήσει την εξουσία. Παρ’ όλα αυτά βλέπουμε τα γκάλοπ να δείχνουν το αντίθετο. Ότι δηλαδή δεν θέλει ο Νεοδημοκράτης ανανέωση, νέο ύφος και ήθος, αλλά πρέπει να μείνει στα παλιά. Στον εκπρόσωπο των Κενταύρων και των Ρέιντζερς που έχει μαζέψει γύρω του όλο το σύστημα που σιχάθηκε ο κόσμος και έχει οδηγήσει τη ΝΔ να μην μπορεί να πάρει ούτε 30%.

Μα ποιους πάνε να ξεγελάσουν; Είναι τόσο ανόητοι οι πολίτες που ζητούν να παραμείνει ο Μεϊμαράκης μαζί με τους Αντώναρους, τους Βουλγαράκηδες, τις Ντόρες και τον κάθε τελειωμένο που το μόνο που τον νοιάζει είναι να κρατήσει τη μικρή εξουσία του;

Ή μήπως όλο αυτό το παιχνίδι των στημένων δημοσκοπήσεων προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μόνο με το να διατηρηθεί η ΝΔ στη ναφθαλίνη με τον Βαγγέλα και τους άλλους, θα είναι κυρίαρχος τα επόμενα χρόνια; Από τι απειλείται ο Τσίπρας; Από την ανανέωση της ΝΔ. Από ένα νέο κόμμα στην κεντροδεξιά που θα σαρώσει τα πάντα και θα φέρει το καινούργιο στην πολιτική και τη χώρα. Αυτό είναι που φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ και παίζει βρόμικα παιχνίδια. Συνεπικουρούμενος βεβαίως από τα «φιλαράκια» που έχει δημιουργήσει εντός της ΝΔ. Ο νοών νοείτω.

Κέντρα και παράκεντρα, οικογένειες και Δον Κορλεόνε της δεξιάς, με τη βοήθεια δημοσκόπων, μέσων ενημέρωσης, επιχειρηματιών και… του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσουν τη ΝΔ να αγιάσει. Μέχρι τις εκλογές (αν γίνουν τελικά) θα κάνουν τα πάντα για να εκλέξουν τον Μεϊμαράκη. Τον θέλουν γιατί είναι του χεριού τους, γιατί έχουν αποφασίσει να κυβερνά το νέο πουλέν του συστήματος ο Τσίπρας. Δεν θα επιτρέψουν σε καμιά νέα φωνή να βγει και να μιλήσει. Θα κάνουν τα πάντα από παντού για να αποτρέψουν την ανατροπή. Από τη Ραφήνα και τον Καραμανλή μέχρι τον Έβρο και τον Ευρυπίδη. Από το Facebook και τον Βουλγαράκη μέχρι το twitter και τον περαστικό Αντώναρο.

Θα κάνουν τα πάντα για να ανακόψουν την «επανάσταση» του αυτονόητου στη ΝΔ. Δηλαδή τη διάλυση του φθαρμένου και τη δημιουργία του καινούργιου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα