Ποιο το κέρδος από τη συνάντηση με τα κοράκια των αγορών;

21:10 4/7/2016 - Πηγή: Antinews

Όπως μαθαίνουμε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά κύκλο επαφών στο εξωτερικό με σπουδαίους οικονομικούς παράγοντες, με αποκορύφωμα το ραντεβού του την Τετάρτη με τον Μάριο Ντράγκι. Ο πρόεδρο της ΝΔ είναι στο Λονδίνο και συναντάται με εκπροσώπους 100 επενδυτικών κεφαλαίων, funds σε απλά ελληνικά που προφανώς συνωστίζονται για να συναντήσουν τον εν δυνάμει πρωθυπουργό της Ελλάδας με τις τόσες ευκαιρίες που κρύβει.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι ανάμεσα στα μεγάλα ξένα funds

που έχουν προεγγραφεί για τα ραντεβού του προέδρου της ΝΔ βρίσκονται τα: Amiya, Anchorage Capital Europe, Apollo, Autonomy, Blackrock, Blackstone, Blue Mountain, Bluecrest, BMO Global Asset Management, Brevan Howard, Brookfield, Bybrook, Camares, Canyon, Capital, Carmignac, Centerbridge, Claren Road, Commonwealth, DeShaw, Duet, Eaton Vance, EMSO, Eton Park, Farallon, Finisterre, Fintech, Fosun, Gemsstock, Glenpoint, Goldentree, Graticule, GSO, H2O, HBK, Ice Canyon, ING Bank, Invesco EU Team, King Street, Investor Outreach, KKR, Lancaster, M&G, Macrosynergy, Majedie, Marathon, Marshall Wace, Monarch, Moore Capital, NN, NNP, Norges, Numen, Oakhill, Observatory, Oceanwood, Paulson, Pelham, Perry Capital, Pharo, PIMCO, Robeco, Rokos, Samco, Schroder Investment, Soros, Spinnaker, Standish, TPG, Varde, Warburg Pincus, Wellington, Warburg Pincus, Wellington και York Capital Management. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με το επιτελείο των Financial Times και της Deutsche Welle (την Τετάρτη). Το βράδυ θα παραστεί σε δείπνο που διοργανώνουν οι επενδυτικές τράπεζες Goldman Sacks και Deutsche Bank, ενώ αύριο το πρωί η ατζέντα του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει πρόγευμα εργασίας και τετράωρο επενδυτικό forum, πριν αναχωρήσει για τη Φρανκφούρτη και την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όλα καλά κι όλα ωραία. Ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα που μάλλον σύντομα θα πάει σε εκλογές καλά κάνει και έχει τέτοια ραντεβού. Ειδικά όταν πρόκειται και για ένα κόμμα που πιστεύει στις επενδύσεις. Μην ξεχνάμε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές, ειδικά ο Σταθάκης και ο Τσακαλώτος έτρεχαν από φόρουμ σε φόρουμ για να πείσουν τους εκπροσώπους των funds για τις διαθέσεις τους.

Όμως, έχουμε μια σοβαρή ένσταση: Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα γίνεται χαμός με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ξένα κοράκια έρχονται να πάρουν τις τράπεζες, τα κόκκινα δάνεια, τις επιχειρήσεις και τα στεγαστικά των ανθρώπων, πόσο «ελκυστικό» για την κοινή γνώμη είναι να βλέπει τον Κυριάκο να τους συναντά;

Ενώ δηλαδή γίνεται χαμός στις τράπεζες και το ΤΧΣ με τα funds που θέλουν να ελέγξουν το σύνολο της οικονομίας, ξεπουλώντας επιχειρήσεις και ακίνητα ο πρόεδρος της ΝΔ πάει και συζητά μαζί τους; Πώς θα φανεί στον απλό πολίτη όλο αυτό το σκηνικό; Δε λέμε πώς θα φανεί στα dealing rooms, στην πλατεία Κολωνακίου, στα βόρεια προάστια ή όπου αλλού δεν υπάρχει επαφή με την πραγματικότητα που βιώνει ο κόσμος.

Πώς θα φανεί έξω από τα ΑΤΜ στους συνταξιούχους, στους δανειολήπτες που τρέμουν μην έρθουν τα κοράκια και τους πάρουν τα σπίτια, στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στους νοικοκύρηδες ψηφοφόρους της ΝΔ δηλαδή που φοβούνται ότι θα έρθει κάποιος Γερμανός, Άγγλος, Αμερικάνος τεχνοκράτης και θα τους πει: «Μαζέψτε τα τώρα, αναλαμβάνουμε εμείς».

Πραγματικά πολύ λάθος timing. Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιο το κέρδος από τη συνάντηση, όχι με τον Ντράγκι αλλά με τα κοράκια των αγορών. Μεγάλο φάουλ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα