O Νάιτζελ Φάρατζ… ολοκλήρωσε το έργο του

14:05 4/7/2016 - Πηγή: Antinews

Ο Νάιτζελ Φάρατζ παραιτήθηκε από την ηγεσία του UKIP, μετά από την "επίτευξη της πολιτικής φιλοδοξίας" του για Brexit. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Westminster, τόνισε ότι είναι καιρός να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, μετά από την επιτυχημένη του εκστρατεία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

"Κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος

είπα ότι ήθελα πίσω τη χώρα μου ... τώρα θέλω πίσω τη ζωή μου" ανέφερε ο Φάρατζ.

Είναι η τρίτη φορά που παραιτείται από ηγέτης του UKIP, αλλά αυτή τη φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του και ισχυρίστηκε ότι η θέση του ως βουλευτής δεν είναι πλέον στόχος του.

Ο 52χρονος Φάρατζ ήταν ο αρχικός ηγέτης του κόμματος την περίοδο 2006-2009 και επέστρεψε στη θέση μετά από τις εκλογές του 2010. Στη συνέχεια παραιτήθηκε μετά από τις εκλογές του 2015, αλλά αναίρεσε την απόφασή του και επέστρεψε για να "πολεμήσει" για την εκστρατεία αποχώρησης από την ΕΕ.

Ο Φάρατζ επέμεινε ότι η παραίτηση είναι για καλό σκοπό, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παίξει κάποιο ρόλο στη διαπραγμάτευση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, λέγοντας ότι "θα μπορούσα να προσφέρω κάτι".

Όπως υπογράμμισε, το UKIP έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη του δημοψηφίσματος για την εκστρατεία αποχώρησης και επέμεινε ότι θα συνεχίσει ως συμβαλλόμενο μέρος στη σημερινή του μορφή. Μέρος του ρόλου του UKIP στο μέλλον θα είναι να σταματήσει "η αδυναμία ή ο κατευνασμός της βρετανικής κυβέρνησης" όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για το Brexit, δήλωσε.

Ο Φάρατζ, είπε επίσης, ότι δεν θα ήταν εύκολο να φύγει, αφού αισθάνεται "μέρος της ιδιοκτησίας του UKIP", αλλά ήταν η κατάλληλη στιγμή. Ο αγώνας του θα αρχίσει τώρα να αναζητά διάδοχο, με πιθανούς υποψηφίους τον αντιπρόεδρο του κόμματος Πολ Νάταλ, τον εκπρόσωπο για τη μετανάστευση Στίβεν Γουλφ, τον εκπρόσωπο του πολιτισμού Πίτερ Γουίτλ, ή τον μόνο βουλευτή του κόμματος, Ντάγκλας Κάρσγουελ. Ο Κάρσγουελ, ο οποίος έχει αρνηθεί ότι θέλει να είναι ηγέτης και έχει συχνά συγκρουστεί με τον Φάρατζ, έστειλε ένα χαμογελαστό πρόσωπο emoji ως απάντηση στην παραίτηση.

Ο Φάρατζ αρνήθηκε να σχολιάσει ποιος θα πρέπει να είναι ο νέος ηγέτης, αλλά επισήμανε ότι κάποιος θα βρίσκεται στη θέση πριν από το συνέδριο του φθινοπώρου. Επίσης, αρνήθηκε να πει ποιον υποστηρίζει για νέο ηγέτη των Συντηρητικών, αλλά ότι πρέπει να είναι ένας από τους τρεις που υποστηρίζουν το Brexit. Άφησε επίσης να εννοηθεί η πιθανότητα στενότερης συνεργασίας μεταξύ των Τόρις και του UKIP στο μέλλον. Είπε ότι αν γινόταν εκλογές αυτό το φθινόπωρο, δεν θα ήθελε το UKIP να σταθεί ενάντια στους βουλευτές του Brexit.

Σε δήλωσή του, ο Φάρατζ ανέφερε τα εξής : "Έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την ηγεσία του UKIP. Η νίκη της πλευράς της αποχώρησης στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι η πολιτική μου φιλοδοξία έχει επιτευχθεί. Ήρθα σε αυτό τον αγώνα από τις επιχειρήσεις, επειδή ήθελα να είμαστε μια αυτοδιοικούμενη χώρα, και όχι για γίνω πολιτικός καριέρας. Το UKIP είναι σε καλό δρόμο και θα συνεχίσει, με την πλήρη υποστήριξη μου για να έχει καλά αποτελέσματα στις εκλογές. Ενώ θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι όροι της αποχώρησης μας είναι ασαφείς. Εάν υπάρχουν πάρα πολλές υπαναχωρήσεις από την κυβέρνηση και με το Εργατικό Κόμμα να έχει απομονωθεί από πολλούς ψηφοφόρους του, τότε οι καλύτερες ημέρες του UKIP μπορεί να μην έχουν έρθει ακόμα".

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα