Πιο επικίνδυνοι και από τους εθνικιστές Καταλανούς

Δήλωση 1:

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την κατάσταση στην Ισπανία και επαναλαμβάνουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να προχωρήσει μόνο ενωμένη. Μονομερείς ενέργειες δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές. Στηρίζουμε απόλυτα την εδαφική ακεραιότητα και συνοχή της Ισπανίας, αλλά και κάθε πρωτοβουλία αποκατάστασης του δημοκρατικού διαλόγου στο πλαίσιο του ισπανικού συντάγματος».

Δήλωση 2:

«Το επαναστατικό αίσθημα των Καταλανών μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για τη δημοκρατική, πολιτική αλλαγή στην Ισπανία», δηλώνοντας εμφατικά πως «το Σύνταγμα,

οι θεσμοί και οι νόμοι μπορούν να αλλάξουν, με τον δημοκρατικό διάλογο να αποτελεί τη μόνη λύση προς αυτή την κατεύθυνση».

Και… «η κυβέρνηση Ραχόι παίζει ένα επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι, που μπορεί να οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου».

Τι δεν καταλαβαίνετε; Η πρώτη δήλωση είναι το κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου, σχεδόν ένα μήνα μετά από το δημοψήφισμα – παρωδία στην Καταλονία που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

Η άλλη δήλωση είναι του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και εξέχοντος στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη εκείνες τις ημέρες που καιγόταν η Ισπανία.

Τι δεν καταλαβαίνετε; Όταν έγιναν τα επεισόδια και καταλάβαμε όλοι ότι οι εθνιστικές της Καταλονίας παίζουν ένα εξαιρετικά βρόμικο παιχνίδι, η μόνη κυβέρνηση που δεν τους καταδίκασε ήταν η ελληνική.

Όλοι, λίγο έως πολύ, τάχθηκαν υπέρ της ενωμένης Ισπανίας και κατά των αποσχιστικών τάσεων. Όλοι οι σοβαροί άνθρωποι που έβλεπαν τον κίνδυνο έσπευσαν να στηρίξουν την κυβέρνηση Ραχόι… κι ας ήταν δεξιά. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτή είναι η περήφανη εξωτερική πολιτική που καταστρέφει φιλίες δεκαετιών γιατί ο Ραχόι ήταν δεξιός. Αν την Ισπανία την κυβερνούσε κανένας βλάκας από τους Podemos θα έσπευδαν όλοι οι μπαχαλάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ να τον υποστηρίξουν. Μπορεί να πήγαιναν και εθελοντές για να καταπνίξουν στο αίμα την Καταλονία.

Αυτοί είναι οι τύποι που μας κυβερνούν και δε βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Δε βλέπουν πόσους κινδύνους κρύβει όλη αυτή η υπόθεση με την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Μόνο το αριστερό τους προφίλ να μη χάσουν και δεν πάει να καταστρέφεται όλη η Ευρώπη. Άθλιοι που δεν θα είχαν πρόβλημα να αποσχιστεί η Κρήτη ή ακόμη και να έκαναν δημοψήφισμα στη Βόρεια Κύπρο και να ανεξαρτητοποιούνταν. Απλά και μόνο γιατί δεν έχουν κανέναν ειρμό σκέψης.

Ένα μήνα μετά το δημοψήφισμα και βγαίνει ο Τζανακόπουλος να μας πει ότι κατάλαβαν τελικά τι συμβαίνει στην Ισπανία.

Είναι πιο επικίνδυνοι και από τους εθνικιστές Καταλανούς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα