Πέφτει χοντρό δούλεμα με την “λίστα της Λαγκάρντ”

Ένας απίστευτος τραγέλαφος, από αυτούς που θα μπορούσαν να γίνουν ταινίες στο Χόλιγουντ, παίζεται τις τελευταίες ώρες με την περίφημη λίστα της Λαγκάρντ.

Αν διαβάσει κανείς τις επίσημες ή ανεπίσημες αντιδράσεις των πρωταγωνιστών της κωμικής αυτής ταινίας, θα βάλει σίγουρα τα γέλια, αλλά κατά βάθος θα κλαίει για την κατάντια της χώρας.

Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένα… usb, ένα στικάκι δηλαδή το οποίο βρισκόταν τόσο καιρό στα χέρια των ανθρώπων που μας κυβερνούν αλλά δεν έκαναν τίποτε. Προσέξτε. Την παίρνει ο τότε υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου,

δίνει επιλεκτικά στο ΣΔΟΕ 20 ονόματα και μετά το στικάκι με τη λίστα… χάνεται. Όλως τυχαίως τη λίστα την έχει και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτης ο οποίος σήμερα είπε ότι δεν την επεξεργάστηκε κι ότι τα στοιχεία είναι αμφίβολο αν θα σταθούν και αν μπορούν να αξιοποιηθούν.

Ο δε Ευ. Βενιζέλος, που είχε κι αυτός τη λίστα, την κρατούσε επί δύο χρόνια, ξεχασμένη κάπου. Δεν άνοιξε ποτέ το στικάκι να δει τι περιείχε. Δεν είχε κάν την περιέργεια να δει ποιοι Έλληνες έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό. Δεν είναι περίεργος ο Βενιζέλος, άλλωστε.

Ξαφνικά, λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε: «α, κάπου εδώ έχω ένα στικάκι, δεν το δίνω στο Μαξίμου;». Έτσι, η λίστα πήγε στο Μαξίμου που φυσικά ούτε αυτό είχε την… περιέργεια να δει τι περιλαμβάνει. Αμέσως την έστειλε στο ΣΔΟΕ όπου ο εκεί επικεφαλής κ. Στασινόπουλος δεν είχε κι αυτός καμιά… περιέργεια να δει τι περιέχει και έριξε την καυτή πατάτα στον εισαγγελέα Πεπόνη.

Δύο χρόνια τώρα λοιπόν κάποιοι είχαν τη λίστα, δεν την επεξεργάστηκαν, δεν ξέρουν τίποτε, κάνουν τα κορόιδα και ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι του άλλου, κι όποιος κάνει το μουτζούρη την πάτησε.

Αλλά γιατί εμάς μας φαίνεται ότι κάποιοι από αυτούς που είχαν τη λίστα, ειδοποίησαν κάποιους από αυτούς που ήταν μέσα στη λίστα; Έκαναν εκδούλευση δηλαδή, με ή χωρίς ανταλλάγματα. Διότι όποιος έχει τέτοια βόμβα στα χέρια του, ήταν την απασφαλίζει κι όποιον πάρει ο χάρος ή την θάβει για συγκεκριμένους λόγους

Ότι θέλετε παίρνετε. Αλλά να μη μας περνούν και για κορόιδα.

Y.G.Στη λίστα των 1.991 προσώπων, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα μεγαλοεπιχειρηματιών, πολιτικών, καθώς και συγγενών τους, όπως μητέρων και αδελφών γνωστών ατόμων στην Ελλάδα. Χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη, αγόρασαν έναντι υψηλού τιμήματος τις λίστες με τους δικούς τους φοροφυγάδες, και τους ανάγκασαν να πληρώσουν τα χρεωστούμενα ποσά από φοροδιαφυγή. Ετσι, κατάφεραν να βάλουν στα ταμεία τους πολλά δισ. ευρώ. Αντίθετα, η Ελλάδα παρότι πήρε τη λίστα ήδη από το 2010, ουδέν έπραξε, με αποτέλεσμα να μην εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Κι όλα αυτά με απόλυτη ευθύνη των αρμοδίων υπουργών Οικονομικών και των κρατικών παραγόντων που είχαν πάρει μέρος ή και ολόκληρη τη λίστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα