Παρακαταθήκες Μπεγλίτη

Αερολέσχες

Μία από τις τελευταίες αποφάσεις του κ. Μπεγλίτη ήταν η θέσπιση πληρωμής μισθώματος στο Μετοχικό Ταμείο της Αεροπορίας  από τις Αερολέσχες που σταθμεύουν τα αεροσκάφη τους σε αεροδρόμια της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως στη Νέα Αγχίαλο, Λάρισα, Τρίπολη κλπ.

Πρώτη αντέδρασε η αερολέσχη της Μαγνησίας για την άδικη αυτή απόφαση τονίζοντας ότι είναι Αεραθλητικό Σωματείο μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (όπως και οι άλλες αερολέσχες) με κύριους σκοπούς

τον άνθρωπο και το περιβάλλον και τη διάδοση του αεροπορικού πνεύματος. Επεσήμαναν ότι τα μόνα έσοδα της αερολέσχης είναι οι προσφορές των μελών της που σε εθελοντική βάση επιπλέον προσφέρουν στους τομείς δασοπροστασίας, έρευνας και διάσωσης , εναέριες περιπολίες και κάλυψη διαφόρων εκτάκτων αναγκών. Το αεροσκάφος έχει παραχωρηθεί από την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων με χρησιδάνειο για κάλυψη σχετικών απαιτήσεων. Και όλα αυτά όταν με αποφάσεις του Υπουργού Μεταφορών εξαιρούνται τα αεροσκάφη γενικής αεροπλοΐας της καταβολής τελών ακόμη και με ξένο νηολόγιο.

Τέλος καυτηριάζουν τον τρόπο που βρήκε να αυξήσει τα έσοδα του “ρημαγμένου” Ταμείου όταν διαθέτει δωρεάν τις ανακυκλώσιμες μπαταρίες σε ιδιώτη που θησαυρίζει αφού ο τόνος έχει 350 Ε αλλά και όταν οι Μονάδες υπό την αιγίδα του Μετοχικού Ταμείου νοικιάζουν μόνο με 30 Ε το στρέμμα  ανά έτος.

2. Διοικητής ΜΤΑ 

Η τελευταία όμως απόφαση του κ. Μπεγλίτη ήταν ακόμη πιο καταστροφική. Συγκεκριμένα υπέγραψε τη μετάθεση του μέχρι τότε διευθυντή στο Στρατιωτικό του Γραφείο για να αναλάβει τα καθήκοντα διοικητή στο Μετοχικό Ταμείο της Αεροπορίας. Ο υπόψη αξιωματικός είναι ειδικότητα Οικονομικού και είναι ο ίδιος που είχε υπογράψει το γνωστό έγγραφο που τους διέταζε να παρακάμπτουν οι υφιστάμενοι τους την Ιεραρχία και να αναφέρονται κατ’ ευθείαν στο Γραφείο του Υπουργού.  Όπως μάθαμε πήρε ο ίδιος τον φάκελο παραμάσχαλα και όδευσε την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο του κ. Υπουργού, προκειμένου να του ανατεθούν οι προβλεπόμενες αρμοδιότητες. Πιστεύουμε να μην έκανε ούτε να κάνει αυτό το σφάλμα ο νέος Υπουργός, διότι θα “κλάψει” το ΜΤΑ αν προσπαθήσει να εφαρμόσει τις “περίεργες” ιδέες του “κλίματος” ΜΠΕΓΛΊΤΗ. Άλλωστε αρκετή αναστάτωση έχει ήδη προκαλέσει ως μέλος της επιτροπής χορήγησης των ΕΦΑΠΑΞ, όπου με τις μεθοδεύσεις που εφήρμοσε  για πρώτη φορά έχει καθυστερήσει να το λάβει πάνω από ένα έτος μεγάλος αριθμός αποστράτων με εξαίρεση κάποιους ανώτατους “ημέτερους”.

Ειδικός Συνεργάτης

Keywords
Τυχαία Θέματα