Παρά τη νέα κυβέρνηση πέφτει το Χρηματιστήριο!

Στο «κόκκινο» σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο που καταγράφει απώλειες 4,16%, με τους τίτλους των τραπεζών να δέχονται ισχυρές πιέσεις. «Η αγορά αντιλαμβάνεται ότι το έργο της νέας κυβέρνησης θα είναι αρκετά δύσκολο, ενώ είχαμε και πολύ άσχημα στοιχεία για το ΑΕΠ», σχολίασε στο Reuters ο Νίκος Χριστοδούλου, αναλυτής στην Merit Χρηματιστηριακή.

Την ίδια ώρα, η συνεχιζόμενη αμφισβήτηση των αγορών έναντι της ευρωζώνης, και ειδικά όσον

αφορά το κατά πόσον θεωρείται βιώσιμο το χρέος πολλών χωρών της ΕΕ, ιδιαίτερα της Ισπανίας και της Ιταλίας, οδήγησε σε νέο ρεκόρ του γαλλογερμανικού σπρεντ.

Η απόδοση των 10ετών γαλλικών ομολόγων κυμαινόταν περί το 3,500% (από 3,424% την προηγουμένη στο κλείσιμο) αφού άγγιξε στην έναρξη των συναλλαγών το 3,528%, το υψηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 2011.

Αντίθετα τα γερμανικά ομόλογα εξακολουθούν να θεωρούνται επένδυση – «καταφύγιο» και η απόδοσή τους έπεσε στο 1,775% (από 1,781%).

Η αξιολόγηση AAA, η υψηλότερη δυνατή, που συνεχίζει να έχει η Γαλλία, τίθεται πλέον σε αμφισβήτηση από ορισμένους παρατηρητές. Ένα κέντρο μελετών εκτίμησε ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί συμβατή με αυτή την αξιολόγηση.

http://www.skai.gr/news/finance/article/186310/ishures-pieseis-sto-haa-sta-upsi-to-gallogermaniko-spred/

Keywords
Τυχαία Θέματα