Παντού τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ, πλην Αττικής

Σαρώνει στην Ελλάδα και θα έχει την απαίτηση από αύριο να πάμε σε εθνικές εκλογές; Η απάντηση είναι όχι και εξηγούμαστε γιατί. Σε όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες πλην της Αττικής δεν πέρασε το κλίμα πόλωσης που επέλεξε ο κ. Τσίπρας. Δεν πέρασε το δίλημμα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο», δεν πέρασε η «εντολή» για ανατροπή.

Τι βλέπουμε μέχρι τώρα;

Στην Κεντρική

Μακεδονία με περίπου 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους στον δεύτερο γύρο περνά ο Τζιτζικώστας και ο Ιωαννίδης, δύο πρόσωπα που ανήκουν στο χώρο της δεξιάς. Ακόμη κι αν υπήρξαν λάθος προσεγγίσεις και εκτιμήσεις για τον κ. Τζιτζικώστα η ουσία είναι ότι τα χαρακτηριζόμενα «δεξιά» ψηφοδέλτια σάρωσαν.

Στην Δυτική Μακεδονία σαρώνει ο Γ. Δακής, προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία ενώ στην μεγάλη περιφέρεια της Κρήτης επιλέγεται και πάλι ένας αυτοδιοικητικός ο κ. Αρναουτάκης.

Στη Θεσσαλία ο κ. Αγοραστός, πρώην βουλετυτής της ΝΔ. παίρνει 45% και θα επικρατήσει άνετα.

Την Ήπειρο η ΝΔ την πήρε με την μία.

Στην Στερεά Ελλάδας ο Κ. Μπακογιάννης έχει διαφορά πάνω από 25% από τον δεύτερο.

Στη Δυτική Ελλάδα ο Ανδρέας Κατσανιώτης έκανε την έκπληξη και πέρασε στον δεύτερο γύρο όπου θα αναμετρηθεί με τον κ. Κατσιφάρα.

Στην Πελοπόννησο ο Π. Τατούλης παίρνει πάνω από 43% ενώ ο Ο. Βουδούρης του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτω από 16% και δεν περνά ούτε στον δεύτερο γύρο όπου θα βρίσκεται ο κ. Δέδες με 20%.

Τα αποτελέσματα αυτά λοιπόν δεν δείχνουν καμιά ανατροπή, όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την υψηλή συσπείρωση υπέρ της Δούρου, εκεί δηλαδή που έδωσε τη μάχη όλων των μαχών.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα