"Παντιέρα" σκληρού αντιπολιτευτικού ροκ σήκωσε ο Τσίπρας

Παρότι είχε διατρανώσει από καιρό ότι "η περίοδος χάριτος για την Κυβέρνηση" έχει τελειώσει, η περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εσωκομματική εσωστρέφεια εν όψει του (μετά κόπων και βασάνων) "μετασχηματισμού" του, αποτελούσε τροχοπέδη να ανταποκριθεί το κόμμα συγκροτημένα στον ρόλο που του επεφύλαξαν οι εκλογές της 7ης Ιουλίου: Αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιχειρώντας να αφήσει πίσω τα εσωκομματικά του ζόρια ( μέχρι νεοτέρας φαίνεται να έχει

εξασφαλίσει μια εκεχειρία ανάμεσα στα αντίπαλα στρατόπεδα), ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα από το Ταε κβο ντο διατράνωσε πως "ήρθε η ώρα της πολιτικής αντεπίθεσης" του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προχωρώντας σε εφ όλης της πολιτικής ύλης επίθεση στην Ν.Δ και προαναγγέλλοντας "σκληρό" αντιπολιτευτικό ροκ στην Κυβέρνηση.

Στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ταε Κβο Ντο μάλιστα, η "μαύρη βίβλος" για την επτάμηνη διακυβέρνηση της Ν.Δ, συνοδεύτηκε από βίντεο επτά θεματικών, με στόχο την ανάδειξη της "διάψευσης" όσων υποσχέθηκε η Ν.Δ, την "απάτη των αρίστων", ως ήταν και το μότο της εκδήλωσης, όπερ είθισται να προβάλλονται σε προεκλογικού τύπου συγκεντρώσεις.

Η μετωπική επίθεση στην Κυβέρνηση, ήταν πλήρους μενού: Από τα Εθνικά έως και τη Novartis, με τον Α.Τσίπρα να καλεί (ξανά) τον πρωθυπουργό να τον οδηγήσει σε ειδικό δικαστήριο , "αν έχετε τα κότσια".

Σταχυολογώντας την ομιλία του, ο Α. Τσίπρας είπε για:

Κυβέρνηση

Το κράτος έχει ξαναγίνει λάφυρο.
Το προσφυγικό βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας.
Τα εθνικά θέματα πηγή δικαιολογημένης ανησυχίας και ανασφάλειας.
Η κοινωνική συνοχή ξανά ρηγματωμένη
Τα δικαιώματα υπό αμφισβήτηση
Η διαπλοκή, το κράτος της φθοράς και το παρακράτος της διαφθοράς, ανθίζουν
Ένα καθεστώς φαύλο, οικογενειακό, αδιαφανές, προσανατολισμένο στην αφαίμαξη των πολλών υπέρ των λίγων, οικοδομείται μέρα-μέρα.
Και αν κάτι πια έχει γίνει φανερό είναι ότι τίποτε καλό δεν μπορεί να περιμένει κανείς από αυτή την κυβέρνηση.
Εκτός και αν ανήκει στους κομματικούς εγκάθετους και τους οικονομικούς προστάτες.

ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική αντεπίθεση για να υπερασπιστούμε το κατώτατο μισθό, τα εργασιακά δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια υγεία και παιδεία.
Για να υπερασπιστούμε τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και το κράτος δικαίου.
Για να υπερασπιστούμε τα εθνικά κεκτημένα στην εξωτερική πολιτική, το ρόλο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Δε θα τα αφήσουμε στις ορέξεις των αρίστων, των διαπλεκόμενων, των βαρόνων, των ολιγαρχών, των παρασιτικών κυκλωμάτων που επέστρεψαν και συνεχίζουν την ίδια δουλειά με αυτή που οδήγησε τη χώρα στη κρίση.

Τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε απροστάτευτο.

Ελληνοτουρκικά


Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας.
Μια όξυνση που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την ανάπτυξη πολύπλευρων δράσεων που θα ενισχύουν τους δεσμούς φιλίας των δύο λαών και θα υπενθυμίζουν ότι μόνο να κερδίσουν έχουν από την ειρήνη και την συνεργασία.
Θυμάστε όμως τι έκαναν αντιπολίτευση έκαναν σε εμάς οι άριστοι και οι υπερπατριώτες ; Ήταν η αντιπολίτευση της περικεφαλαίας.

Το βέβαιο είναι ότι και η Τουρκία ποτέ δεν μας συγχώρησε γιατί εμείς δεν είμαστε πατριώτες γιαλαντζι και υποκριτές, αλλά δουλέψαμε για τη στρατηγική αναβάθμιση του ρόλου και της θέσης της χώρας.
Όχι ως δύναμη ψευτο πατριωτικών κραυγών.
Αλλά ως δύναμη ειρήνης και πυλώνα σταθερότητας.
Και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δε μας συγχώρεσαν και για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Γιατί με αυτή ακυρώθηκαν σχεδιασμοί τους δεκαετιών, για το βάθεμα της τουρκικής επιρροής στην περιοχή των Βαλκανίων.

Η Τουρκία αφού δε βρίσκει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ συμμάχους στα Βόρεια σύνορά μας, προχωράει στη συγκρότηση συμμαχίας με την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης.
Και το ερώτημα είναι που βρίσκονται να αντιδράσουν τώρα οι υπερπατριώτες

Πως αντιδρούν όταν η Τουρκία κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ; Μας απαντάνε δε χρειάζονται κυρώσεις.
Άφωνοι, προβλέψιμοι και επικίνδυνοι
Και γι’ αυτό θα πω εγώ και επικίνδυνοι.

Προσφυγικό

Ο συνδυασμός ιδεοληψίας, ανοησίας, και ανικανότητας έφερε τα νησιά της πρώτης γραμμής σε κατάσταση οριακή.
Η ενθάρρυνση των κάθε λογής ακροδεξιών, μακεδονομάχων, και προσφυγοφάγων, για να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται τώρα μοναχά η θηλιά στο λαιμό του κ. Μητσοτάκη.
Αλλά, δυστυχώς, και στο λαιμό των νησιών και της χώρας.
Η μόνη λύση είναι η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.
Η μεταφορά των ευάλωτων στην ηπειρωτική χώρα.

Αυτή την πολιτική εμείς θα τη στηρίξουμε, χωρίς να προτάσσουμε το κομματικό μας συμφέρον.

Η δική μας Ευρώπη είναι της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Όχι των κλειστών συνόρων, η Ευρώπη του Κουρτς και του Όρμπαν και των χωρών του Βιζεγκραντ. Που θέλουν εδώ να τους αντιγράψουν ο κος Μητσοτάκης μαζί με τον κο Γεωργιάδη και Βορίδη.

Novartis

Γιατί επιχειρούν αυτή τη πρωτοφανή στη μεταπολίτευση απόπειρα να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα και τους κατήγορους σε κατηγορούμενους, ενόσω η δικαιοσύνη ακόμη διερευνά το σκάνδαλο;
Μα γιατί φοβούνται την έρευνα, φοβούνται την ίδια τη δικαιοσύνη, φοβούνται την ίδια την αλήθεια.
Σήμερα λοιπόν μέσα στον πανικό τους έφτασαν στο σημείο να λένε ότι πρέπει να καταδικαστούμε εμείς, σε ισόβια για εσχάτη προδοσία.

Αν έχετε τα κότσια κύριε Μητσοτάκη εδώ είμαι.
Στη διάθεσή σας.
Και σας προκαλώ, να πάτε την εκτροπή μέχρι τέλους.
Να τολμήσετε να οδηγήσετε εμένα σε ειδικό δικαστήριο, αν έχετε τα κότσια.
Αν δεν τα έχετε, σταματήστε να γελοιοποιείτε και να βιάζετε τους θεσμούς.

Το "σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ"

η χώρα χρειάζεται κοινωνική δικαιοσύνη!
Και κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει σχέδιο για τη προστασία της εργασίας.
Σημαίνει εργασία με κανόνες, με συλλογικές συμβάσεις παντού, που δεν επιτρέπουν στις εικονικές εργολαβίες να παραβιάζουν τις συμβάσεις.
Σημαίνει καμία ανοχή στην εργοδοτική παραβατικότητα,
Σημαίνει ούτε μια ώρα απλήρωτη ή αδήλωτη εργασία.

Δικαιοσύνη σημαίνει δικαίωμα στην κατοικία και ασφάλεια σημαίνει προστασία της πρώτης κατοικίας των ανθρώπων που χτυπήθηκαν από την κρίση
προοπτική δεν υπάρχει με τη νέα γενιά στο περιθώριο.

- Πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος. Το παγκόσμιο κίνημα της νεολαίας ενάντια στην κλιματική αλλαγή, δε μας λέει απλά μην αλλάζετε το κλίμα. Αλλά μας λέει : "Αλλάξτε το σύστημα. Όχι το κλίμα.”

ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία


Σας καλώ να μπείτε όλες και όλοι μπροστά, για γίνει πράξη αυτή η αλλαγή.
Να γίνουμε ένα κόμμα ανοιχτό, μαζικό, νεανικό, λαϊκό και ριζοσπαστικό.
Να δώσουμε νέα δύναμη στην ηθική της Αριστεράς που προτάσσει το συμφέρον της κοινωνίας και της χώρας από το συμφέρον των ομάδων και των προσώπων.
Να δημιουργήσουμε το κόμμα που θα εκπροσωπεί χωρίς αποκλεισμούς την πολύχρωμη κοινωνική και εκλογική του βάση.
Θέλουμε λοιπόν έναν πολιτικό φορέα που δεν θα αναπαράγει απλά τον εαυτό του και δεν θα φυλακίζεται σε διανομή αξιωμάτων.
Χρειάζεται επομένως, να εγκαταλείψουμε την ασφάλεια του πρωτοκόλλου, της επετηρίδας, και της ρουτίνας,
Σε ό,τι με αφορά είμαι αποφασισμένος να κάνω ότι περνά από το χέρι μου για προχωρήσουμε με τόλμη σε αυτή τη κατεύθυνση. Σας καλώ όλους να στηρίξετε αυτή τη προοπτική της διαρκούς αλλαγής.
Η καρδιά της μεγάλης προοδευτικής παράταξης που σύντομα θα κληθεί από το λαό να πάρει ξανά τις τύχες της χώρας στα χέρια της.
Λένε κάποιοι θα είναι η δεύτερη φορά Αριστερά. Εμείς λέμε ότι θα είναι η πρώτη φορά με δικό μας αριστερό και ρεαλιστικό σχέδιο προοδευτικής διακυβέρνησης, Έξω από μνημόνια και χωρίς καταναγκασμούς.

ΝΔ: Στην προπαγάνδα Τσίπρα απαντάμε με έργα

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Μέσα από ένα βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η "γαλάζια" παράταξη, έρχονται στο προσκήνιο τα... έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης Τσίπρα το 2015.

Όπως σημειώνουν, μάλιστα, στελέχη το βίντεο αυτό έρχεται, για να αποδείξει ότι "η μεγαλύτερη απάτη στην ελληνική πολιτική σκηνή συντελέστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015, καθώς το πρώτο επτάμηνο εκείνης της χρονιάς κατέλειξε σε υπογραφή μνημονίου και την κωλοτούμπα Τσίπρα".

Παράλληλα, στελεχη καλούν τους πολίτες να μπουν στην ιστοσελίδα "metonkyriako.gr", για να δουν το έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ@neademokratia

Αφού ψάχνει μανιωδώς ο κ. Τσίπρας την «απάτη» των 7 μηνών διακυβέρνησης, θα του τη θυμίσουμε εμείς: Ιανουάριος με Ιούλιος του 2015.

Στην προπαγάνδα τους απαντάμε με έργα. Δείτε το κυβερνητικό μας έργο εδώ: https://metonkyriako.gr/


205

10:26 μ.μ. - 22 Φεβ 2020

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
ροκ, τσιπρας, ροκ, αλέξης τσίπρας, συριζα, εκλογες, ταε, novartis, λιβυη, αοζ, θηλιά, λύση, κος, σημαίνει, νέα, νεα δημοκρατια, μνημονιο, ιανουάριος, https, capital, σταση εργασιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, κυπρος εκλογες, εκλογες 2015, ξανα, αλέξης τσίπρας, βιντεο, δουλεια, εργασια, ηθικη, νησια, περιοδος, υγεια, ωρα, απλα, βομβα, βορεια, γινει, γινεται, διαστημα, δυναμη, δυστυχως, δειτε, δικη, ειπε, υπαρχει, ειρηνη, ενθαρρυνση, εργα, επτα, ερευνα, ερχεται, ερχονται, εσχατη προδοσια, ευρωπη, ιδια, η δικη, θυτες, θηλιά, ιανουάριος, ομιλια, κυβερνηση, κυριε, κλιμα, κομμα, κος, λύση, μητσοτακης, μοτο, νεα γενια, πηγη, υπογραφη, ρολο, συντομα, σχεδιο, ταε, τουρκια, τολμη, φορα, χερι, ανηκει, ασφαλεια, δικαιωμα, δικαιωματα, εθνικα θεματα, https, χωρα, ιουλιος, καρδια, μπροστα, novartis, σημαίνει, σκηνη, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα