Πάνω από 1 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα

Μπορεί να είναι αισιόδοξη πρόβλεψη, ωστόσο, δεν είναι άπιαστο όνειρο και πολύ σύντομα θα ξέρουμε την αλήθεια. Ο λόγος για το πρωτογενές πλεόνασμα καθώς σήμερα πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ από 812 εκατ. που είχε τεθεί ως τελευταίος στόχος.

Κι ασφαλώς πρόκειται για μεγάλο επίτευγμα αν γίνει κάτι τέτοιο και επιβεβαιωθεί από τον ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία τον Απρίλιο. Αφενός γιατί θα έχει πιάσει τόπο η θυσία του ελληνικού λαού και αφετέρου γιατί η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα δοθεί το 70% με 80% του πλεονάσματος στις ευπαθείς ομάδες.

Και ασφαλώς πρόκειται για πολύ σημαντική ελάφρυνση για τους ανθρώπους που έχουν αδικηθεί περισσότερο όπως συνταξιούχοι, ένστολοι κ.λπ.

Υπάρχει, πάντως, και μια άλλη παράμετρος. Ότι όσο μεγαλύτερο είναι το πλεόνασμα τόσο καλύτερη είναι η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας σε ότι αφορά το χρηματοδοτικό κενό και τις συζητήσεις για το χρέος. Αν και δείχνουν εκτός τόπου και χρόνου στις Βρυξέλλες, η ουσία είναι ότι η Ελλάδα έκανε το χρέος της και πέτυχε το στόχο για πλεόνασμα. Είναι η ώρα των δανειστών να τηρήσουν τις συμφωνίες που έχουν κάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα