Αίτηση αναστολής ποινής από ποδοσφαιριστή στο ΕΣΚΑΝ

Να πράξει τα νόμιμα και να αναστείλει την τελεσίδικη-πιθανότατα-ποινή αποκλεισμού που θα του επιβάλει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ καλεί το ΕΣΚΑΝ ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης Χρήστος Λισγάρας που βρέθηκε θετικό το δείγμα του στην ουσία οξιλοφρίνη τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού οργάνου της Super League ο Λισγάρας

κατανάλωσε νοθευμένο συμπλήρωμα διατροφής από σκεύασμα, το οποίο δεν ανέγραφε την απαγορευμένη ουσία. Για αυτό και τιμωρήθηκε με μειωμένη ποινή (ένα έτος).

Μάλιστα ο παίκτης δήλωσε στις Αρχές ότι διαθέτει αδιάσειστα στοιχεία σχετικά με την διακίνηση , διάθεση και πώληση στην ελληνική αγορά τέτοιων νοθευμένων συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν απαγορευμένες ουσίες χωρίς αυτές να αναφέρονται πουθενά στη συσκευασία.

Κατέθεσε μάλιστα και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών αλλά παρέδωσε και σχετικό φάκελο τόσο στην Υφυπουργό Υγείας κα Ζέτα Μακρή όσο και στον Υπουργό κο Άδωνι Γεωργιάδη.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία τα κατέθεσε και στο ΕΣΚΑΝ που τα αξιολόγησε και με τη σειρά του προσέφυγε στον αρμόδιο εισαγγελέα, αποδεχόμενο ουσιαστικά την ύπαρξη του προβλήματος για περαιτέρω έρευνα.

Βάσει του αθλητικού νόμου το ΕΣΚΑΝ έχει τη δυνατότητα στις περιπτώσεις που ένας αθλητής συνδράμει τις Αρχές στην καταπολέμηση του ντόπινγκ να ζητήσει την αναστολή της ποινής του.

Με δεδομένο πλέον ότι πολλοί αθλητές καταναλώνουν αντίστοιχα συμπληρώματα χωρίς να γνωρίζουν τους κινδύνους ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του Γιάννη Μαρακάκη ζήτησε από το ΕΣΚΑΝ να αναγνωρίσει την ουσιώδη συνδρομή του στην αποκάλυψη και απόδειξη παραβιάσεων των κανόνων αντιντόπινγκ και να χορηγήσει την αναστολή της περιόδου αποκλεισμού για χρονικό διάστημα ¾ της επιβαλλόμενης ποινής.

Ωστόσο το ΕΣΚΑΝ υποχρεούται να αποφασίσει επί της αναστολής της ποινής το αργότερο μέχρι να εκδοθεί η τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη 15.1.2014 και αναμένεται να βγάλει απόφαση από μέρα σε μέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα